Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η οδύσσεια της χρηστικής ανακύκλωσης στην Ξάνθη δεν έχει τελειώσει

Η οδύσσεια της χρηστικής ανακύκλωσης στην Ξάνθη δεν έχει τελειώσει

0
xristiki-anakiklosi

Τοποθέτησε κάδους σκουπιδιών ο δήμος στο Λιμνίο, αλλά δεν φρόντισε να τους αδειάζει

Σε πείσμα της γενικής αδιαφορίας δημοτικής αρχής και δημοτών η χρηστική ανακύκλωση του Συλλόγων Σκακιστών Ξάνθης συνεχίζεται

«Ό,τι δεν μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς». Αυτός ήταν ο τίτλος της νέας ανάρτησης του κ. Φίλιππου Στεργίου στην σελίδα της Χρηστικής Ανακύκλωσης Ξάνθης στο Facebook το βράδυ της Πέμπτης. Όπως είχε υποσχεθεί πριν μερικές μέρες, θα αναρτά σε τακτά διαστήματα φωτογραφίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χώρος. Ένας χώρος που έχει προσφέρει πολλά τα τελευταία 14 χρόνια με ανακύκλωση χαρτιού, αλουμινίου, αλλά και χρηστική ανακύκλωση βιβλίων και ρουχισμού, με τον δήμο να μένει μόνο στην βράβευση της προσπάθειας το 2009 στο πρόσωπο του εμπνευστή κ. Φίλιππου Στεργίου, προέδρου του Συλλόγου Σκακιστών Ξάνθης «Δημόκριτος».

Έβαλαν κάδους, αλλά δεν φρόντισαν να τους αδειάσουν

Αφού ζήτησαν κάδους από την υπηρεσία Καθαριότητας και μετά από πολλές παρακλήσεις, οι κάδοι τοποθετήθηκαν. Άρα και η δημοτική αρχή βγήκε από την υποχρέωση. Το πώς θα αδειάσουν αυτοί οι κάδοι είναι μια άλλη ιστορία. Τα όσα γράφει ο κ. Στεργίου στην πρόσφατη ανάρτηση μιλούν από μόνα τους για την νοοτροπία που μας διέπει. «Πέμπτη 19-5-2016. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας μπορεί να είχε δεσμευτεί να τοποθετηθούν πράσινος και μπλε κάδος, αλλά δεν είχε δεσμευτεί να αδειάζονται τακτικά. Έτσι μετά μια εβδομάδα από την τοποθέτησή τους και έχοντας κλείσει δυο μέρες γεμάτοι, συνεχίστηκε η τοποθέτηση σκουπιδιών στους υποδοχείς της χρηστικής ανακύκλωσης. Με βαριά καρδιά και για πρώτη και τελευταία φορά μεταφέραμε στον κάδο που μας είχε παραχωρηθεί από τον ΣΔΑΝΞ για χρηστική ανακύκλωση τα σκουπίδια που ήταν στον υποδοχέα ιδιοκτησίας μας και επιστρέφουμε τον κάδο στον Δήμο Ξάνθης. Στον υποδοχέα που απέμεινε και ανήκει στον σύλλογο, από την ευγενική χορηγία της ALTECH Φουρλακίδης, προς το παρόν συλλέγονται φροντιστηριακά βιβλία, λογοτεχνικά βιβλία, παιδικά ρούχα και παιχνίδια. Προσεχώς θα δημοσιεύουμε τις ευχαριστήριες επιστολές από τις δωρεές που έχουμε πραγματοποιήσει. Εννοείται θα τηρήσουμε, πρώτα ο Θεός, την υπόσχεσή μας να κοινοποιούμε φωτογραφίες του χώρου».

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ψηφιακή πλατφόρμα καλούνται να καταχωρίσουν οι δήμοι τα έργα πυροπροστασίας

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται η διαδικασία καταγραφής των εκτελεσθέντων έργων πυρ…