Σχόλια 29/03/16

0
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να κλείσει εκτός από τα βόρεια και τα δυτικά σύνορα της χώρας για να αποτρέψει τη διαρροή προσφύγων-επενδυτών προς την Ευρώπη…


Σωστή δουλειά
Σωστά αναδείχτηκε στο βαθμό που έπρεπε, η πρωτοβουλία του δημοτικού συνδυασμού Ενωτική Πρωτοβουλία στο δήμο Ξάνθης. Ήταν μια ιδιαίτερη εμπεριστατωμένη και με έγκυρα στοιχεία έρευνα για το γνωστό θέμα των αδέσποτων ζώων, κυρίως σκύλων, στην Ξάνθη. Είναι βέβαιο πως η όλη προσπάθεια απαίτησε χρόνο πολύ για να βρεθούν όλα τα στοιχεία. Γι’αυτό πιστεύουμε πως η ερώτηση της παράταξης Τσιακίρογλου θα αξιοποιηθεί ανάλογα από τον δήμο και μάλιστα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Τους έδωσαν πλήρη στοιχεία για να δουλέψουν πάνω σ’αυτά.
Γ.Δ.


Συνεχίζουν οι δικηγόροι
Ψηλά τη σημαία του αγώνα τους συνεχίζουν να κρατούν οι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι. Οι διοικήσεις τους έλαβαν νέα απόφαση για τη συνέχιση της αποχής τους μέχρι 4 Απριλίου.
Ομολογουμένως έχουν καταπλήξει την κοινή γνώμη με την αμετακίνητη απόφασή τους. Δύο μήνες τώρα, συνεχίζουν τον αγώνα τους, στερούμενοι κάθε εσόδου γιατί ακριβώς θεωρούν δίκαια τα αιτήματά τους.
Σπάνια μια επιστημονική τάξη έχει τηρήσει τόσο σθεναρή απεργιακή θέση, γεγονός που επιβεβαιώνει το δίκαιο των θέσεών τους.
Γ.Δ.


Κυβερνήστε επιτέλους
«Αυτοί δεν κυβερνάνε», ακούμε να λένε απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνον. Η αναφορά αυτή ακούγεται σε καφενεία ανά τη χώρα, σε φιλικές και κοινωνικές συναναστροφές, στους επαγγελματικούς χώρους, παντού. Πρόκειται για μια πραγματικότητα την οποία βιώνει το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού. Το τραγικό είναι ότι δεν το καταλαβαίνουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, αυτοί που έχουν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας.
Εκτιμούν προφανώς πως η αύξηση των φόρων, η επινόηση νέων φόρων, η μείωση των συντάξεων πως είναι διακυβέρνηση. Προφανώς κάνουν λάθος. Και το λάθος πληρώνεται από την πλειοψηφία των Ελλήνων. Από τη μεσαία τάξη που εξαφανίζεται σταδιακά και τα λαϊκά στρώματα.
Γ.Δ.


Το θέμα της Υγείας
Η αλήθεια είναι πως ουκ ολίγες φορές η Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ έχει ασχοληθεί με την Υγεία στο νομό. Τόσο με την παρεχόμενη Νοσοκομειακή Υγεία, όσο στα κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο χώρα, όσο βέβαια με τις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ (ΠΕΔΥ).
Μάλιστα σε όχι μακρινό χρόνο, κάποιοι λαλίστατοι γιατροί του Νοσοκομείου, συνδικαλιστές, διακρίνονταν στις επιδόσεις τους ως προς την καταγγελτική γραφή τους και τον αντιπολιτευτικό τους οίστρο για όσα συνέβαιναν (άσχημα) στο Νοσοκομείο μας.
Παρότι εσιώπησαν ξαφνικά εδώ και μερικούς μήνες, αυτό δεν έγινε λόγω επίλυσης των προβλημάτων. Απεναντίας, τα προβλήματα αυξήθηκαν και μάλιστα αρκετά. Αυτά τα προβλήματα, σε όλο το φάσμα της Δημόσιας Υγείας στο νομό θα παρουσιάσει σύντομα η εφημερίδα μας με έρευνα, με στοιχεία, με δηλώσεις, με νούμερα. Για να γίνει γνωστό το τι συμβαίνει σήμερα, πού βρίσκεται το επίπεδο της παρεχόμενης υγειονομικής φροντίδας σε όλες τις παραμέτρους αυτής. Σε γιατρούς, σε νοσηλευτές, σε παραϊατρικό προσωπικό, σε κάλυψη φαρμάκων και διαφόρων άλλων υλικών που απαιτούνται.
Μια μεγάλη έρευνα που θα φέρει στο φως την πραγματικότητα για την Υγεία στο Νομό.
Γ.Δ.


Άδικο και επικίνδυνο
Το να στοχοποιηθούν οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας. Η στοχοποίησή τους δεν έχει νόημα κι ούτε εξυπηρετεί σε κάτι. Απεναντίας απαιτεί συμπεριφορά κατανόησης και αντίληψης των προβλημάτων που έχουν οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας εξαιτίας των εγκληματικών επιθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες από τους φανατικούς τζιχαντιστές.
Τους συμπολίτες μουσουλμάνους τους γνωρίζουμε, ζούμε μαζί, έχουμε επαγγελματικές σχέσεις, αρκετοί και φιλικές και γενικά η κοινή συμβίωση δεν σκιάζεται από θρησκευτικές επιλογές αλλά και δεν πρέπει εξάλλου.
Γι’αυτό είναι άδικο και επικίνδυνο κάποιοι μη ντόπιοι να εκφέρουν απόψεις. Ας τις κρατήσουν για τον εαυτό τους ή να τις πετάξουν στα σκουπίδια.
Στη Θράκη αυτά δεν ισχύουν.
Γ.Δ.


Προσοχή απατεώνες!
Προσπάθεια εξαπάτησης συνέβη σε Ξανθιώτη και συγκεκριμένα στη σύζυγό του προχθές Κυριακή. Πιο αναλυτικά, άγνωστη τηλεφώνησε Κυριακή 11 προς 12 η ώρα, αναφέροντας ότι ο γιος της σε τροχαίο στο Λάγος, χτύπησε και τραυμάτισε πολύ σοβαρά νέο 12 χρόνων.
Μάλιστα για να γίνει πιο πειστική, ανέφερε ότι της υπόθεσης είναι γνώστης και ο ίδιος ο Αστυνομικός Διευθυντής και ότι προσπαθούν μαζί με το Λιμενικό η υπόθεση να καλυφθεί και να μη γίνει γνωστή. Για να γίνει όμως αυτό απαιτούνται χρήματα τα οποία ζήτησε να της τα δώσει για να μην μπλέξει ο γιος της. Η κυρία βέβαια τηλεφώνησε στον άνδρα της, αυτός στον γιο του που τους είπε ότι είναι μια χαρά και όλοι κατάλαβαν ότι στήθηκε η ιστορία για να τους «φάνε» χρήματα οι απατεώνες.
Παρόμοιες ή παραπλήσιες ιστορίες σκαρφίζονται συχνά οι απατεώνες με θύματα κυρίως ηλικιωμένους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση χάσανε οι κακοί.
Γ.Δ.


Κάποιος να τους μαζέψει….
Στους Σύριους (κατά Μπαμπινιώτη) πρόσφυγες ψάχνει για επενδυτές η κυβέρνηση όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας! Οι άνθρωποι έφυγαν όπως – όπως από την χώρα τους για να γλυτώσουν τους βομβαρδισμούς, ένα χρόνο τώρα θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο, τους τελευταίους μήνες στοιβάζονται σε σκηνές και ζουν στην κόλαση της Ειδομένης, τρέφονται από τα συσσίτια και από τα τρόφιμα που τους πηγαίνουν οι εθελοντές και η κυβέρνηση βλέπει σ’ αυτή την εικόνα επίδοξους επενδυτές! Τόση είναι η απελπισία τους που δεν βρίσκουν έναν επενδυτή ώστε στρέφονται στους απελπισμένους! Και βέβαια κανείς δεν ισχυρίζεται πως όλοι οι πρόσφυγες είναι φτωχοί αλλά ακόμη και κάποιοι που έχουν χρήματα για ποιο λόγο να τα επενδύσουν στην χώρα μας; Εδώ οι δικές μας οι επιχειρήσεις και οι νέοι φεύγουν, οι Σύροι θα μείνουν;
-Αναρωτιέμαι αν τα πιστεύουν αυτά ή μας δουλεύουν!
Μ.Ξ.


Και αιρετή Περιφέρεια και Αποκεντρωμένη Διοίκηση με έδρα την Κομοτηνή;
Αλλαγές τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις εξετάζουν να κάνουν στο υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα υπάρχουν σκέψεις την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης με έδρα τη Θεσσαλονίκη που σήμερα περιλαμβάνει την Κεντρική Μακεδονία και την δική μας περιφέρεια την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη να την σπάσουν στα δύο: Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με έδρα την Κομοτηνή.
Δηλαδή, οι Αποκεντρωμένες σε Μακεδονία, Θράκη να εκτείνονται, όπως σε Αττική και Κρήτη, στα όρια των αιρετών Περιφερειών.
-Μπορεί αυτό να εξυπηρετούσε καλυτέρα την τοπική αυτοδιοίκηση θα’ ταν καλύτερο για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά υπόσχονται να καταργήσει τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Αντ’ αυτού σκέφτεται να τις αυξήσει;
Μ.Ξ.


Η ελπίδα έρχεται από τους νέους Ξανθιώτες
Παρά τις διάφορες εξαγγελίες για την ελπίδα που έρχεται και ποτέ κανείς δεν είδε, όσοι παρακολούθησαν τις εργασίες και την προσπάθεια των Ξανθιωτών φοιτητών και μαθητών το περασμένο τριήμερο πήραν μια γεύση των όσων η νέα γενιά έχει να προσφέρει. Μια εντυπωσιακή όσο και ενθαρρυντική διοργάνωση το «Ρολόι των Νέων», που προήλθε από τους ίδιους χωρίς καμιά κομματική παρέμβαση ή χειραγώγηση. Μια προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ξάνθης στην οποία συμμετείχαν 60 νεαροί Ξανθιώτες, δίνοντας το έμπρακτο παράδειγμα συνεργασίας και συναίνεσης σε θέματα που αφορούν το γενικό καλό της πόλης. Παρότι δεν έτυχε ιδιαίτερης προβολής αλλά και στήριξης από τους εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους, τα παιδιά κατάφεραν να το αναδείξουν σε μια ουσιαστική δημοκρατική διαδικασία. Αντιμετώπισαν τρέχοντα ζητήματα με διαφωνίες αλλά χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις, καταλήγοντας σε κοινές αποφάσεις μακριά από την πόλωση που καλλιεργείται μέσα από τις φοιτητικές πολιτικές παρατάξεις. Απέδειξαν οι νέοι μας ότι δεν είναι αδιάφοροι για την πολιτική ζωή του τόπου, έχοντας ως έμμεσο στόχο τους την ενδυνάμωση της συμμετοχής στα κοινά ως όπλο ενάντια σε ακραίες εκδηλώσεις και θέσεις της κοινωνίας, που πηγάζουν και τροφοδοτούνται μέσα από την αδιαφορία και την απόρριψη της πολιτικής εν γένει. Μακριά από παλαιότερες αποτυχημένες προσπάθειες παρόμοιων θεσμών στην πόλη μας, οι νέοι κινητοποιήθηκαν μόνοι τους και απέδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά στο μέλλον. Όπως τόνισε και η καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου κα Νάσκου-Περράκη προς τους λιγοστούς δημοτικούς συμβούλους: «αυτά τα παιδιά δεν πρέπει να πάνε χαμένα, πρέπει να τους εκμεταλλευτείτε».
Χ.Δ.


Οι Έλληνες άριστοι σκυταλοδρόμοι
Δεν έχει να κάνει με τον αθλητισμό, αλλά με μια παρομοίωση που χρησιμοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Ζυθοποιίας Μακεδονίας – Θράκης με την γνωστή μπύρα «Βεργίνα», Δημήτρης Πολιτόπουλος. Καλεσμένος από τους νέους της Ξάνθης στην ανοιχτή συνεδρίαση το απόγευμα της Κυριακής για την δυναμική της τοπικής κοινωνίας, αναφέρθηκε στον αγώνα που έκανε απέναντι στο μονοπώλιο που υπήρχε στην αγορά μπύρας στην χώρα μας. Ιδιαίτερα θετική εντύπωση έκανε η αναφορά του στα τρία ‘’Π’’, την παιδεία, την πόλη και την παραγωγή. Όπως είπε, η Θράκη δεν το πέτυχε, δυστυχώς, αυτό, να διασυνδέσει δηλαδή την παιδεία μέσα από τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα, όπως το ΔΠΘ, με την ίδια την πόλη και από εκεί με την ίδια την παραγωγή, τονίζοντας ότι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Να παράγουμε. «Τόσα χρόνια δίναμε υπεργολαβία σε όλα. Δίναμε την παραγωγή μας στους ξένους, περιμένοντας επιχορηγήσεις και δανεικά χρήματα», είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε στα κενά που υπάρχουν σε πολλούς τομείς παραγωγής: «Πίναμε τσάι από το εξωτερικό, όταν η χώρα μας έχει εκατοντάδες ενδημικά βότανα με πολλές ιδιότητες. Αυτό κάναμε με το τσάι του βουνού με συστηματικό τρόπο». Μάλιστα, όπως τόνισε κάποιος άλλος ομιλητής, τέτοιες επιχειρήσεις είναι παραδείγματα προς μίμηση, αφού αυτή την στιγμή ένα βαρέλι τσάι του βουνού κοστίζει πολύ περισσότερο από ένα βαρέλι πετρέλαιο. Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι νέοι της Ξάνθης την προτροπή του: «Από εσάς περιμένουμε να διορθώσετε τα λάθη που έγιναν και να συνεχίσετε τα όσα καλά έχουμε πράξει. Άλλωστε οι Έλληνες είμαστε αιώνες τώρα άριστοι σκυταλοδρόμοι».
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …