Σχόλια 17/03/16

0
Αναθέσαμε το υπουργείο Εξωτερικών στη Μέρκελ, το Άμυνας στο ΝΑΤΟ και το κοινωνικό κράτος σε ΜΚΟ και «αλληλέγγυους». Έτσι ξενοιάσαμε και διαπραγματευόμαστε αενάως!


Σιγά, μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου
Μαλώνουν κυβέρνηση και Ν.Δ. γιατί ο υπουργός Μουζάλας σε συνέντευξή του αποκάλεσε Μακεδονία τα Σκόπια. Μάλιστα ο ευαίσθητος –τάχα μου –Καμμένος, ζήτησε την παραίτηση του υπουργού.
Υποκρισίες και δούλεμα μαζί. Όλος ο κόσμος αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» και μόνο εμείς οι Έλληνες, δηλαδή το επίσημο κράτος, έχουμε μείνει στο FYROM ή Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Μια ζωή υποκριτές και μια ζωή λάθη που επιχειρούν οι πολιτικοί μας να τα φορτώσουν αλλού. Αντί να προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των δυστυχισμένων Μεταναστών και Προσφύγων που είναι χειρότερες από τριτοκοσμικές, ασχολούνται με τρίχες, το όνομα των Σκοπίων. Δεν ακούν πως αποκαλούν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί και οι ΗΠΑ τους Σκοπιανούς; Καιρός είναι να σταματήσει το δούλεμα.
Γ.Δ.


Υπόσχεση στον Ιβάν Σαββίδη;
Όντως μεγάλος επιχειρηματίας ο Ιβάν Σαββίδης. Τα οικονομικά του ενδιαφέροντα ποικίλα και το έχει αποδείξει με επιτυχία. Έτσι, εκτός από τη ΣΕΚΑΠ είναι μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, νοικιάζει το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς και το έχει αναδείξει, έχει επιχειρήσεις στη Ρωσία και δείξει ενδιαφέρον για τα Μέσα Ενημέρωσης.
Εδώ και καιρό η στήλη έχει αποκαλύψει το ενδιαφέρον του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ για την απόκτηση τηλεοπτικής συχνότητας. Για το θέμα αυτό φέρεται να έχει κάνει μια πρώτη κουβέντα τόσο με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά όσο και με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, με τον οποίο διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας.
Το Μαξίμου έχει κάθε λόγο να επιζητά μεγάλο ενδιαφέρον τη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Στο πλαίσιο αυτό, όχι μόνο έχουν ενθαρρύνει τον κ. Σαββίδη, αλλά κάποιοι διαδίδουν ότι του έχουν υποσχεθεί πως θα πάρει και την πρώτη άδεια. Επ’ αυτού κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει πού βρίσκεται η αλήθεια και που η υπερβολή. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση συνομιλεί (και μάλιστα καλά) με τον Ιβάν.
Γ.Δ.


Ο αγώνας συνεχίζεται
Συνεχίζουν τον αγώνα τους με καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι έως τη Δευτέρα 28 Μαρτίου. Μαζί με τους Συμβολαιογράφους δίνουν εδώ και αρκετό καιρό ένα δύσκολο αγώνα, ίσως τον πλέον κρίσιμο για τον κλάδο τους και βέβαια την ίδια την επιβίωσή τους.
Προφανές είναι ότι οι υποθέσεις στα δικαστήρια πάνε πίσω, συσσωρεύονται επικίνδυνα εις βάρος της σωστής απονομής της Δικαιοσύνης.
Παράλληλα το Δημόσιο χάνει έσοδα εκατομμυρίων ευρώ.
Γ.Δ.


Υποψήφιοι της Μειονότητας
Οι συζητήσεις από τώρα ξεκίνησαν και σωστά για τους υποψήφιους της Μειονότητας στο νομό μας. Έτσι, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τίποτε. Θα διατηρηθεί το γνωστό σχήμα για να εκλεγεί ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.
Ότι αφορά τη Ν.Δ., εκεί υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Εκτός του Ακήφογλου Μπιρόλ που ηθικά δικαιούται να είναι εκ νέου υποψήφιος, υπάρχουν άλλοι τρεις υποψήφιοι, οι: Ιντζέ Μπιρόλ, πρώην αυτοδιοικητικός Σελέρου, ο Αγκά Μουσταφά και ο Μουτζαχήντ Ντουκιαντζή, πρώην αυτοδιοικητικοί επίσης, χωρίς να αποκλείεται και κάποιο άλλο νέο πρόσωπο.
Υποψήφιος τέλος με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι ο Μάντατζη Τσετίν, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Γ.Δ.


Για να έρθει το θαύμα
Οι καιροί που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολοι και κρίσιμοι. Τόσο για τους πολίτες όσο και για τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα. Χρειάζεται σοβαρότητα και αντίληψη της πραγματικότητας της χώρας. Αρκεί μια κυβέρνηση – η σημερινή ή κάποια άλλη – να αναλάβει πλήρως την ευθύνη και το κόστος και να μεταδώσει τη βούλησή της ότι θα λάβει όλα τα μέτρα για να βάλει τέλος στην κρίση.
Χωρίς αμφιβολία η πρόοδος της χώρας εξαρτάται από την εξάλειψη του κλίματος ανασφάλειας, την επανάκτηση της απολεσθείσης εμπιστοσύνης και την επικράτηση δημοσιονομικής και πολιτικής σταθερότητας. Κοινή είναι η πεποίθηση ότι το ελατήριο της ελληνικής οικονομίας είναι απόλυτα συμπιεσμένο. Λίγο να χαλαρώσει η πίεση, θα εκτιναχθεί προσφέροντας ξεχωριστές επενδυτικές ευκαιρίες και δυνατότητες. Η περίπτωση της Ιρλανδίας που βγήκε εγκαίρως από την κρίση και σήμερα απολαμβάνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και χαμηλά επιτόκια της τάξης του 1% είναι χαρακτηριστική και ενδεικτική των ελληνικών δυνατοτήτων. Αν η Ελλάδα του τουρισμού, της ναυτιλίας, των πολύγλωσσων και τεχνολογικά καταρτισμένων νέων πείσει ότι εξέρχεται της κρίσης θα λάμψει στην κυριολεξία. Στην περίπτωση αυτή θα ακολουθήσει επενδυτικό μπουμ αντίστοιχο της Ιρλανδίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και τους πολίτες της.
Είναι ζήτημα κατανόησης των συνθηκών και πολιτικής βούλησης. Αν δεν την έχει ο κ. Τσίπρας, ο ελληνικός λαός δεν θα αυτοκτονήσει. Θα την αναζητήσει αλλού, εκεί που υπάρχει.


Οι πανταχού παρόντες Ερυθροσταυρίτες
Το κεφάλαιο του εθελοντισμού στην Ξάνθη είναι μεγάλο και το έχουμε τονίσει πολλές φορές. Άνθρωποι που δεν γνωρίζουν αργίες και ωράρια, αλλά είναι πάντα εκεί για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο. Αυτά χαρακτηρίζουν εν μέρει την παρουσία και προσφορά των Διασωστών του Ερυθρού Σταυρού, που είναι άγρυπνος φρουρός και φύλακας σε κάθε δημόσια εκδήλωση στην πόλη μας, διασφαλίζοντας την ομαλή διεξαγωγή της και την άμεση αντιμετώπιση τυχόν ατυχημάτων. Και φέτος ήταν εκεί στο Καρναβάλι χωρίς βοήθεια από όμορες πόλεις, αλλά και με μόνιμη παρουσία ομάδας στην Μυτιλήνη εδώ και δύο μήνες. Μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει την συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, όχι μόνο για τις ανάγκες των προσφύγων, αλλά και των συνδημοτών μας που έχουν χρεία, μέχρι το τέλος Μαρτίου στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στην οδό Βενιζέλου από τις 11:00-13:00 και το απόγευμα από τις 18:00-20:00.
Χ.Δ.


Με σχέδια για δύο Καρναβαλικά τριήμερα
Το Καρναβάλι Ξάνθης έχει εδραιωθεί. Είναι το κορυφαίο στην Β. Ελλάδα και ένα από τα πιο ‘’ζωντανά’’ και με μεγαλύτερη συμμετοχή γενικά στην χώρα. Έχει την τύχη όμως να μην έχει δυνατό ανταγωνισμό ούτε στις γειτονικές περιοχές των όμορων χωρών Τουρκίας και Βουλγαρίας, γι’ αυτό και η μεγάλη προσέλευση των τελευταίων χρόνων. Η εμπορική κίνηση σε καταστήματα και ξενοδοχεία το τριήμερο του Καρναβαλιού φτάνει το μέγιστο που μπορεί να απορροφήσει η πόλη, αφού ως γνωστόν πολλοί διαμένουν στις γύρω πόλεις. Τα τελευταία χρόνια γίνεται δειλά αλλά συστηματικά από τον δήμο η προσπάθεια για τόνωση και του προηγούμενου Σαββατοκύριακου με την παιδική καρναβαλική παρέλαση. Μια πιο ‘’light’’ εκδοχή του καρναβαλιού για οικογενειακές αποδράσεις, που φαίνεται σταδιακά να έχει απήχηση, σε συνδυασμό με τις συναυλίες και τις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται.
Χ.Δ.


Περισσεύει η υποκρισία του Καμμένου
Μνημόνιο …υποκρισίας, η αντίδραση του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου στο θέμα που δημιουργήθηκε με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα! Ο κ. Καμμένος υπέγραψε το αριστερό μνημόνιο, έδωσε στην συγκατάθεση του σ’ όλα τα επώδυνα μέτρα που συνθλίβουν όλους μας, ανέχτηκε ακόμη και το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τους Τούρκους τοποτηρητές στα νησιά μας και βρήκε λόγο ν’ αντιδράσει και να απειλεί πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση επειδή ο Μουζάλας αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» και ενώ έχει ζητήσει δημόσια συγγνώμη 2 φορές και είπε ότι ήταν λάθος και ότι έγινε εκ παραδρομής. Περισσεύει η υποκρισία του κ. Καμμένου όταν… καταπίνει κάμηλον και διυλίζει τον κώνωπα… Εκτός αν θέλει να κάνει ηρωική έξοδο και κατά πως του αρμόζει (για εθνικό θέμα δηλαδή) γιατί τόσο κακό … και εν’ όψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής να δημιουργεί κυβερνητική κρίση, δημιουργεί υποψίες… όταν μάλιστα αναγνωρίζει και κρίνει θετικά το έργο του Μουζάλα.
Μ.Ξ.


Το Ξανθιώτικο καρναβάλι και η τουριστική του αξιοποίηση
Τώρα που οι …μάσκες έπεσαν φάνηκαν μερικά πολύ σημαντικά πράγματα για το Ξανθιώτικο καρναβάλι που καλά θα κάνει η δημοτική αρχή και το Κέντρο Πολιτισμού να τα λάβουν υπ’ όψιν και να χαράξουν μια στρατηγική στην κατεύθυνση της τουριστικής αξιοποίησης του θεσμού. Όπως μας είπαν οι καταστηματάρχες της πόλης μας φέτος τα καφέ και οι ταβέρνες δούλεψαν με ξένους κυρίως τούρκους και βουλγάρους που ήρθαν για το καρναβάλι. Και ήταν πολλοί… Και ξόδεψαν και ιδιαίτερα οι τούρκοι δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια λόγω της ανάπτυξης που έχει η Τουρκία έχει δημιουργηθεί μια εύπορη αστική τάξη που δεν υπήρχε άλλοτε. Σ’ αυτούς πρέπει να στοχεύσει η δημοτική αρχή και να προσπαθήσει ν’ αυξήσει την επισκεψιμότητα έχοντας και το συγκριτικό πλεονέκτημα της μειονότητας που αποτελεί ένα ακόμη πόλο προσέλκυσης. Αλλά και οι Βούλγαροι τίμησαν το Καρναβάλι μας και οι Ρουμάνοι επίσης. Κι αυτό του προσδίδει μια διάσταση βαλκανική που μπορεί να αποκτήσει αν δοθεί έμφαση μέσω διαφήμισης και τουριστικής προβολής καθώς και άλλων ενεργειών από τον δήμο σε συνεργασία με την περιφέρεια.
Μ.Ξ.


Τι κάνουν οι φήμες…
Αρκετοί ήταν τελικά αυτοί που παρασύρθηκαν από την αστεία φημολογία που κυκλοφόρησε τις ημέρες του καρναβαλιού ότι υπήρχε κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος. Ότι δηλαδή οι τρομοκράτες θα ασχολούνταν με τη μικρή μας πόλη και το ταπεινό μας καρναβάλι! Αξιολογώντας ως παντελώς ανυπόστατη τη φήμη επιλέξαμε να μην δημοσιεύσουμε κάτι, περισσότερο για να μην ταράξουμε και κανέναν ακόμη, μιας και όπως φάνηκε μας αρέσουν οι θεωρίες συνομωσίας!
Λόγω της έκτασης που πήρε η φημολογία, μέχρι και η Αντιτρομοκρατική κατέφτασε με κλιμάκιο για να ελέγξει την πληροφορία, διαπίστωσε τις ανεδαφικές διαστάσεις του θέματος και αποχώρησε.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …