Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές συνεχίζονται σε κάθε γωνιά της Ξάνθης

Οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές συνεχίζονται σε κάθε γωνιά της Ξάνθης

0
apokries16-afisa

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Παρασκευή 11 Μαρτίου

Συναυλία Verba Volant

Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 18:00 στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

Οι Verba Volant είναι μια μπάντα της Ξάνθης, με psychedelic, progressive, art rock ήχους. Συμμετέχουν: Γεώργιος Παπακωνσταντίνου (low tre) – Synth, Ιωάννης Μπίνιος – Lead Vocals, Acoustic Guitar, Κλέαρχος Σαμαράς – Electric Guitar, Πάνος Παπάς – Electric Bass, Μπάμπης Σιούτης – Percussion

Μουσική Βραδιά «Περιτύλιγμα με νότες»

Στις 19:00, στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, βραδιά μουσικής μαγείας από Ξανθιώτες μουσικούς. Ξανθιώτες μουσικοί παρουσιάζουν Ελληνικές επιτυχίες γνωστών Ελλήνων συνθετών και δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στην πόλη με τα χίλια χρώματα. Όλα αυτά περιτυλιγμένα με νότες που βγαίνουν από καρδιάς, ραγίζοντας τις καρδιές των ακροατών. Διασκέδαση όπως ξέρουν οι Ξανθιώτες να κάνουν.

Μουσικοί και ερμηνευτές: Δημήτρης Πετρόπουλος – κιθάρα και φωνή, Μπάμπης Κούκος – φωνή, Βασίλης Χρήστου Τσαρτσαφλής – μπουζούκι και φωνή, Ηλίας Καραχριστοδούλου – μπουζούκι και φωνή, Σία Φυτοπούλου – φωνή, Σταύρος Ψαρός – πλήκτρα, Νεκτάριος Ουζουνίδης – τύμπανα.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Δημήτρης Πετρόπουλος και Μπάμπης Κούκος

Μασκέ πάρτι – Back to Music Part II 70s, 80s, 90s

Στην Εμπορική Λέσχη Ξάνθης στις 21.30 οι Σύλλογοι Κατασκηνωτές και Άνοιξη διοργανώνουν Μασκέ πάρτι με θέμα: «Back to Music Part II 70s, 80s, 90s». Οι Κατασκηνωτές και η Άνοιξη σας προσκαλούν να ταξιδέψετε μαζί τους πίσω στο χρόνο σ’ έναν αποκριάτικο χορό, που για τέταρτη χρονιά δείχνει τη δυναμική του. Χωρίς συγκεκριμένο θέμα εμφάνισης. Αυτοσχεδιάστε και ανηφορίστε μαζί τους στις μουσικές δεκαετίες που επηρέασαν την εξέλιξη της παγκόσμιας μουσικής. Η χρονομηχανή τους θα βρίσκεται στην Εμπορική Λέσχη Ξάνθης, σίγουροι ότι θα σας παρασύρουν σε ένα ανεπανάληπτο μουσικοχορευτικό ντελίριο. Η μόνη συμβουλή τους είναι… «κρατηθείτε γερά, γιατί θα υπάρξουν έντονες μουσικές αναταράξεις».

Είσοδος ελεύθερη.

«Νύχτα Φωτός» από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης κρατάει τα καταστήματα της πόλης ανοιχτά έως τις 12 το βράδυ. Στο ρυθμό του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού με συνοδεία μουσικής από συγκροτήματα, γλέντι και χορό, ο εμπορικός κόσμος της πόλης δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες της Ξάνθης να κάνουν συμφέρουσες αγορές.

Μπαλνταφάν με την «Τοσοδούλα» από την ΦΕΞ

Στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί το μπαλντανφάν με την «Τοσοδούλα». Το εργαστήριο παιδικού μουσικού θεάτρου της ΦΕΞ προσκαλεί τα παιδιά στο μπαλντανφάν με την Τοσοδούλα. Θέατρο και χορός. «Αχ, πόσο θα ήθελα ένα παιδάκι!», ευχήθηκε η καλή γυναίκα και η ευχή της πραγματοποιήθηκε. Από την τουλίπα βγήκε ένα κοριτσάκι. Ήταν, όμως, τόσο μικρό, που η μαμά του το ονόμασε Τοσοδούλα. Η Τοσοδούλα ήταν τόσο όμορφη που όλα τα πλάσματα του δάσους την ήθελαν, με αποτέλεσμα να ζήσει απίστευτες περιπέτειες…

Σκηνοθεσία: Βάνια Φίτσεβα

Μπαλντανφάν από τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ξάνθης

Στο Motel Natassa στις 17.00 ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης διοργανώνει μπαλντανφάν και περιμένει τους μικρούς του φίλους με πολύ αγάπη. Θα είναι όλοι εκεί για ένα ξέφρενο αποκριάτικο πάρτι.

Μπαλντανφάν από το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης καλεί τους μικρούς του χορευτές και φίλους σε αποκριάτικο μπαλνταφάν στις 17:30 στον χώρο του Λυκείου για να αναβιώσουν παραδοσιακά παιχνίδια και να διασκεδάσουν με διάφορες ψυχαγωγικές δράσεις με την εθελοντική ομάδα της Marketing Support.

Μουσικές Απο-Δράσεις στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Η Μουσική Σχολή “ΗΡ-ΩΔΕΙΟ” και το studio MUSIC BOX, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, θα παρουσιάσουν σήμερα στις 19.00 ένα μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια ελληνικά και ξένα, από το λαϊκό, έντεχνο και ποπ – ροκ ρεπερτόριο. Στη συναυλία συμμετέχουν οι μαθητές, οι καθηγητές και η παιδική χορωδία της Σχολής, στον Πολιτιστικός Πολυχώρος του Ι.Θ.Τ.Π. στην οδό Καπνεργατών 9.

Είσοδος ελεύθερη.

Σαρακατσάνικη Βραδιά στην «Πολιτεία»

Ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης», διοργανώνει Σαρακατσάνικη Βραδιά με τους Σταύρο Τσαλάγκα, Σάκη Μπανιώτη, Κώστα Μπανιώτη και Κώστα Νικολάου – κλαρίνο, απόψε στις 20:30 στο Κέντρο διασκέδασης «Πολιτεία».

Είσοδος: 15€ (με φαγητό και ποτό)

Τηλ. επικοινωνίας: 6977070543

«Disco Barbarella» από το εργαστήρι Λάτιν της ΦΕΞ

Εάν δεν βλέπετε την ώρα να ξεδιπλώσετε τις χορευτικές σας φιγούρες πάνω στο παρκέ της πίστας της ΦΕΞ. Εάν θέλετε να επαναλάβετε φιγούρες, ala Travolta ή άλλες όπως το «ελικόπτερο», το ρομπότ, το σπαγγάτο, το «moonwalk», αλλά και στροφές και αυτοσχεδιασμούς, που έκαναν ξεχωριστούς τους χορευτές της δεκαετίας του ’80, τότε δεν έχετε παρά να παραβρεθείτε στο αποκριάτικο πάρτυ της ΦΕΞ, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαρτίου, στο Σπίτι του Πολιτισμού, από το Εργαστήρι Λάτιν της ΦΕΞ. Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:30. Ο Dj Anonymous, θα δέχεται τις… αφιερώσεις σας. Τα shows ξεκινούν λίγο μετά τις 23:00. Τους ντίσκο ρυθμούς θα διαδέχονται οι λάτιν μουσικές. Μαζί με τους χορευτές, οι δάσκαλοι: Πωλίνα Ρούλα και Βασίλης Ιωαννίδης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή» στην ΦΕΞ

Την Τρίτη 14 Μαΐου για δύο παραστάσεις στις 19:00 και 21:15 στην Καπναποθήκη της ΦΕΞ Με τη…