Σχόλια 19/02/16

0
Ο Σφακιανάκης που βραβεύτηκε τρεις φορές από το FBI δεν κρίθηκε ικανός από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Μακριά από μας η κάθε μορφής Αριστεία…


Περί μέλλοντος
Στις παρέες, στις συζητήσεις όλες, ανάμεσα στα θέματα που κυριαρχούν είναι το μέλλον της χώρας και κατ’ επέκταση των κατοίκων. Εκεί λοιπόν, ακούγονται πολλά. Απόψεις διάφορες που προσεγγίζουν το θέμα από διάφορες πλευρές. Όλοι όμως καταλήγουν σε μια άποψη: Το Μέλλον είναι καλύτερο στο Παρελθόν.
Τούτο κυρίως ισχύει για την χώρα μας, δυστυχώς για μας τους κατοίκους…
Γ.Δ.


Πολλά λόγια
Είναι δεδομένο: Όταν μιλάς πολύ, σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα από το πρωί μέχρι το βράδυ, ε, τότε, θα πεις και την κοτσάνα του, θα σου ξεφύγει και το λάθος. Και μετά θα τρέχεις να το διορθώσεις με νέο λάθος!
Αυτό έπαθε και ο συμπατριώτης μας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης.
Είπε λοιπόν σε κάποιο ραδιόφωνο (από το πρωί ήταν στα τηλεοπτικά παράθυρα ήδη) ότι «…ο Τσίπρας εξαπάτησε τους αγρότες όπως έκαναν οι Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου».
Κι αφού του «έβαλαν πάγο» τόσο οι δικοί του όσο και οι Συριζαίοι, υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας! Αλήθεια σε τι εθίγει ο ίδιος; Μήπως τον πίεσαν να παραιτηθεί;
Τέλος πάντων, η απόφαση για τη συνέχιση της υπουργοποίησης ή όχι θα ληφθεί όταν επιστρέψει ο Τσίπρας.
Δίδαγμα: Η υπερβολική έκθεση στον «αέρα» βλάπτει όταν ξεπερνά τα όρια. Από τη φλυαρία δεν κερδίζεις. Εκτίθεσαι. Και ενίοτε παραιτείσαι.
Γ.Δ.


Τα δικά τους λόγια τους κυνηγάνε
Με το ίδιο νόμισμα πληρώνουν τον Πάνο Καμμένο οι Χρυσαυγίτες, με τις κραυγές τους περί προδοσίας μέσα στη βουλή. Αυτά που έλεγε παλιά στους πολιτικούς του αντιπάλους του είπαν τώρα οι χρυσαυγίτες. Προς τιμήν τους, οι βουλευτές των άλλων κομμάτων υπερασπίστηκαν τον κ. Καμμένο απέναντι στις αθλιότητες των χρυσαυγιτών, χωρίς να θυμηθούν τι έλεγε και έκανε ο νυν υπουργός λίγα χρόνια πριν. Έτσι έπρεπε να κάνουν. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσουμε όλοι εκείνες τις αθλιότητες του κ. Καμμένου στο παρελθόν. Ο Πάνος Καμμένος είχε ψωμοτύρι τη λέξη «προδότης» για τον Γιώργο Παπανδρέου και τους υπουργούς του ενώ «προδότες» και «δοσίλογους» χαρακτήριζε συνεχώς τον Α. Σαμαρά και τον Ε. Βενιζέλο, επειδή υπέγραψαν το Μνημόνιο. Ο ίδιος ήταν που παρότρυνε αφιονισμένους οπαδούς του να λιντσάρουν τον πρώην δήμαρχο Χρήστο Πάχτα.
Ο κ. Καμμένος είναι – μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα – συνυπεύθυνος για το τέρας του λαϊκισμού και της μισαλλοδοξίας, που σήμερα στρέφεται εναντίον τους. Το τάισαν, το μεγάλωσαν και σήμερα τους απειλεί. Χτες για τον κ. Καμμένο ήταν «προδότες» ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Σήμερα είναι «προδότης» ο κ. Καμμένος για την Χρυσή Αυγή. Δεν είναι να χαίρεται και να χαιρεκακεί κανείς. Αλλά όσοι οδήγησαν τα πράγματα εδώ και έκαναν τους χρυσαυγίτες παράγοντες του δημόσιου βίου έχουν τεράστια ευθύνη. Τα δικά τους λόγια τους κυνηγάνε.
Γ.Κ.


«Κομμισάριοι»
Δεκάδες κομματικά στελέχη έχουν τοποθετηθεί σε Δ.Σ. δημόσιων οργανισμών, στις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), σε δημόσιες επιχειρήσεις. Το χειρότερο είναι το κλίμα που καλλιεργείται στον δημόσιο τομέα, ειδικά στην Υγεία και στην Παιδεία, όπου προωθείται η πλήρης κομματικοποίηση. Σε αρκετά υπουργεία μπαινοβγαίνουν στελέχη της Κουμουνδούρου, τα οποία ελέγχουν την πολιτική ηγεσία, ενώ δημόσιοι υπάλληλοι μπαίνουν στο «ψυγείο» επειδή αρνούνται να εκτελέσουν παράνομες εντολές ώστε «να φτιάξουμε τη δική μας κατάσταση», όπως τους λένε κυνικά οι προσκείμενοι στονΣΎΡΙΖΑ προϊστάμενοι τους. Ο κ. Τσίπρας δεν δικαιούται πλέον να διαμαρτύρεται. Πήρε την κυβέρνηση και τώρα οι δικοί του αρπάζουν και την εξουσία
Γ.Δ.


Σημεία των καιρών Ι
Σημεία των καιρών: η κυβέρνηση, που σχεδιάζει μέσω του Φορολογικού και του Ασφαλιστικού να αφήνει στους ελεύθερους επαγγελματίες το 20% του εισοδήματός τους για τα προς το ζην, εξάντλησε την κοινωνική της ευαισθησία με την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ για τα εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ. Το αποτέλεσμα; Γνωστό σε όλους εκείνους που είχαν την ατυχία να περάσουν από δημόσια νοσοκομεία: η υγεία των πολιτών επαφίεται πλέον στον ηρωισμό γιατρών και νοσηλευτών – και φυσικά στην τύχη: άνθρωποι πεθαίνουν επειδή δεν βρέθηκε κρεβάτι Εντατικής, τα φάρμακα των καρκινοπαθών δίνονται με το σταγονόμετρο, τα αναλώσιμα υλικά πληρώνονται από τους συγγενείς των ασθενών.
Γ.Δ.


Σημεία των καιρών ΙΙ
Σημεία των καιρών: η κυβέρνηση που ανακάλυψε ότι οι μετανάστες έρχονταν από την Τουρκία για να λιαστούν στην Ομόνοια – δίνοντας το σήμα ότι η Ελλάδα είναι ανοικτή πύλη εισόδου για τους πάντες και όχι μόνο για τους πρόσφυγες – αδυνατεί να ολοκληρώσει τη δημιουργία των σημείων ελέγχου, παρά τον κίνδυνο έξωσης από τη Συνθήκη Σένγκεν. Το χειρότερο; Μας πήρανε χαμπάρι οι ξένοι και οι δικοί μας ότι δεν υπάρχει κανένας πραγματικός έλεγχος στα νησιά του Αιγαίου. Καμιά εξηνταριά «οργανώσεις» – που δεν παίρνουν εντολές από κανέναν – αλωνίζουν στις ακτές όπου φτάνουν τα πλοιάρια με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες: διακινητές, τζιχαντιστές και άλλοι κακοποιοί εμφανίζονται ως μη κυβερνητικές οργανώσεις, χωρίς να ιδρώνει το αφτί κανενός.
Διαπραγματευόμενη αενάως με τους δανειστές για να υποχωρήσει στο τέλος, η κυβέρνηση λησμονεί ότι η ελληνική κοινωνία έχει μια ζωή, η οποία χρειάζεται υποστήριξη. Λησμονεί ότι υπάρχει και η Ελλάδα, η οποία μεταμορφώνεται με διαστημική ταχύτητα σε ανύπαρκτη χώρα.
Γ.Δ.


Το σπίτι μας καίγεται
Η προσφυγική κρίση δεν αφορά μόνο την Ευρώπη. Βασικά τη χώρα μας αφορά, τον λαό της και το μέλλον της. Και η προσφυγική κρίση δεν είναι υπόθεση του Αλέξη Τσίπρα, διότι αποτελεί υλοποίηση τουρκικού σχεδίου. Είναι μέγα λάθος να αναλωνόμαστε σε καβγάδες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τη στιγμή που η φωτιά είναι μέσα στο σπίτι μας και απειλεί να κάψει την Ελλάδα. Οι πολιτικοί μας ηγέτες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Η Ελλάδα απειλείται, το γνωρίζουν και τα νήπια, και αυτοί αναλώνονται στα μικρά και ασήμαντα, που ικανοποιούν τον όχλο, τους ψηφοφόρους-πελάτες. Δεν έχουν αντιληφθεί πως ο λαός τούς φτύνει, πως στις επόμενες εκλογές -αν η ψήφος διαμαρτυρίας δεν πάει στον Λεβέντη- θα καταλήξει στους ναζί της ΧΑ. Ανατριχιάζω με τη σκέψη. Ο μέγιστος φόβος μας, λοιπόν, μπορεί να πραγματοποιηθεί. Και θα είναι το τέλος της πατρίδας…
Μ.Ι.


Η έκθεση για την Μικρασιατική Καταστροφή προκάλεσε τριγμούς στο δημοτικό συμβούλιο
Απαράδεκτη και σε σημείο παρεξήγησης η στάση των τριών μειονοτικών συμβούλων στο θέμα που έφερε ο σύλλογος Κυπρίων ζητώντας τη συνδρομή του δήμου Ξάνθης στην έκθεση που διοργανώνει στο πλαίσιο των ΘΛΕ με θέμα την Μικρασιατική καταστροφή μέσα από τον Κυπριακό Τύπο. Αποτελεί αιτιολογία το πώς θα νιώσει ο δήμαρχος της Μπεσίκτας όταν την δει, που μας είπε ο κ. Καρά Αχμέτ; Λέτε να στενοχωρηθεί ο δήμαρχος; Μήπως κάποιοι πήραν πολύ ψηλά τον αμανέ; Θα αμφισβητούμε δηλαδή και τα ιστορικά γεγονότα επειδή δεν αρέσουν σε κάποιους; Ευτυχώς υπάρχουν και άλλοι σύμβουλοι της μειονότητας που δεν διχάζουν με τέτοιες απόψεις και το είπε πολύ καθαρά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μπόζ Ραμαδάν: «Δεν έχουμε ενιαία γραμμή ως μειονοτικοί σύμβουλοι. Καθένας έχει τη θέση του και την εκφράζει»!
Αυτό λέμε κι εμείς γιατί περί …γραμμής πρόκειται!
Μ.Ξ.


Χορηγοί επικοινωνίας ΘΛΕ: αυτή η μάστιγα
Κάποιοι ίσως να θυμούνται τις αντιδράσεις που υπήρξαν πέρυσι από μερίδα τοπικών ΜΜΕ για την παράλογη επιλογή που έγινε στους χορηγούς επικοινωνίας των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, που εμφανίζονται και στο έντυπο υλικό των γιορτών (πρόγραμμα, αφίσες). Είχαν αποκλειστεί τότε κάποια μέσα ενημέρωσης, ενώ είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια σχεδόν όλα συμμετέχουν και προβάλλουν τις κάθε είδους εκδηλώσεις του θεσμού αυτού της πόλης μας. Το περσινό πάθημα δεν φαίνεται να έγινε μάθημα για την διοίκηση του Κέντρου Πολιτισμού, αφού και φέτος προκρίθηκε αρχικά να μην τεθεί κανένα μέσο ενημέρωσης ως χορηγός επικοινωνίας, παρά μόνον το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Μια ενέργεια που θα εξέθετε τον πρόεδρο του Κέντρου, Πασχάλη Λύρατζη, τις συνέπειες της οποίας απέφυγε μετά την παρέμβαση και πρόταση του πρώην Αντιδημάρχου, Μανώλη Τσέπελη. Κατέληξαν τελικά να ενημερώσουν άμεσα (αφού όλα έμειναν και πάλι για την τελευταία στιγμή, καθώς το πρόγραμμα τυπώνεται την Δευτέρα) όλα τα τοπικά Μέσα αν επιθυμούν να συμπεριληφθούν ως χορηγοί επικοινωνίας. Η εμπειρία Τσέπελη και Μπένη φάνηκε χρήσιμη στο ΔΣ του Κέντρου, και αυτό θα πρέπει να το λάβουν υπόψη όλοι οι νεόκοποι πρόεδροι οργάνων και Αντιδήμαρχοι, που δρουν ως αυθεντίες και θεωρούν ότι δεν έχουν ανάγκη την συμβουλή παλαιοτέρων. Θα πρέπει, επίσης, να καταλάβουν ότι η αναφορά των τοπικών Μέσων ως χορηγών επικοινωνίας είναι η ελάχιστη επιβράβευση για την πολλαπλή στήριξη και προβολή του θεσμού.
Χ.Δ.


Υποχώρηση δήμου Αβδήρων στο Πόρτο Λάγος
Αφού επιχείρησε ο δήμος Αβδήρων με διάφορους τρόπους να αντιμετωπίσει το θέμα της καθαριότητας στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος, κυρίως μετά την Κυριακάτικη λαϊκή αγορά, κατέληξε να εγκρίνει προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο 18.000 ευρώ στο Λιμενικό Ταμείο, ώστε να μπει τάξη στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε. Όπως είχε αναδείξει το «Ε», το τελευταίο διάστημα υπήρξε μεγάλο θέμα με τα σκουπίδια που άφηναν στον χώρο οι πωλητές, τα οποία κατέληγαν στην θαλάσσια περιοχή του λιμανιού. Παρότι είχε προταθεί να τους επιβάλουν να συγκεντρώνουν τα σκουπίδια τους σε μεγάλες σακούλες ώστε να είναι εύκολη η αποκομιδή τους (όπως και στο Παζάρι της Ξάνθης), κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Αφού, λοιπόν, η Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε να επιβληθεί στους ‘’παζαρτζήδες’’, θα αναλάβει με δικά της έξοδα την υπόθεση. Μειοδοτικός ο διαγωνισμός που θα γίνει, οπότε το ποσό μπορεί να ‘’πέσει’’ χαμηλότερα, αλλά ακόμη και τώρα, η αυτονόητη συγκέντρωση των σκουπιδιών του κάθε πάγκου σε σακούλες θα έκανε την δουλειά της όποιας εταιρείας πιο εύκολη και πιο οικονομική.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …