Σχόλια 02/02/16

0
dimarxopoulos-eve
Ζούμε σε ένα κράτος που δεν μπορεί να ελέγξει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, πόσο μάλλον τα σύνορά του…


Άτυχος ο ιμάμης του Εχίνου
Άλλο ένα τραγικό συμβάν σημειώθηκε το Σάββατο το πρωί στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης με θύμα τον 52χρονο ιμάμη του Εχίνου, ο οποίος έπαθε έμφραγμα την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του, έχασε τον έλεγχο και έπεσε το αυτοκίνητό του σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Το δυστύχημα συνέβη στο δρόμο προς Εχίνο λίγο πριν τη Μύκη.
Η κηδεία του ιμάμη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με την παρουσία πλήθους πιστών. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του, αλλά και όλο τον οικισμό που έχασε τον θρησκευτικό του καθοδηγητή.
Ε.Δ.


Συντροφικά μαχαιρώματα

Δηλώσεις έκανε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου με αφορμή δημόσιες αναφορές στελεχών ότι το Σύστημα Υγείας του νομού μας καταρρέει, κυρίως δε στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Στο απαντητικό δε κείμενο γίνεται αναφορά εκτός των άλλων και επίθεση κατά του γιατρού και συνδικαλιστή Δημ. Αδαμίδη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή.
Δεν θα μείνουμε στις προσωπικές αιχμές κατά του Δ. Αδαμίδη, αυτό ήταν αναμενόμενο. Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι οι γιατροί δημόσια λένε ότι έχει προβλήματα το Νοσοκομείο και επειδή ακριβώς λένε την αλήθεια, δέχονται προσωπική επίθεση από τον Γραμματέα.
Πρόκειται για νέα ήθη.
Γ.Δ.


Απουσία των βουλευτών
Δεν ξάφνιασε πολλούς η απουσία και των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την εκδήλωση της κοπής της πίτας του Επιμελητηρίου το Σάββατο το βράδυ.
Οι τρεις βουλευτές προφανώς με στοχευμένη απουσία θέλησαν ν’ απαξιώσουν την εκδήλωση και τον θεσμό του Επιμελητηρίου.
Προφανώς έχουν δικαίωμα να διατηρούν την όποια άποψη για το ΕΒΕ Ξάνθης. Δεν έχουν όμως αιτιολογία μιας τέτοιας αρνητικής και απαξιωτικής στάσης και συμπεριφοράς για ένα εκλεγμένο όργανο που θεσμικά θεωρείται σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα επιχειρηματικότητας.
Με τη μη παρουσία τους οι 3 εν λόγω βουλευτές επιβεβαίωσαν ότι δεν επιθυμούν να έχουν καμία σχέση και επαφή με το επιχειρείν και τους επιχειρηματίες εν γένει.
Γ.Δ.


Μένει το 3% ως πλαφόν
Στην κυβέρνηση συσκέπτονται απανωτά με θέμα τον εκλογικό νόμο και ποιος θα πρέπει να υλοποιηθεί για να αναχαιτιστεί η άνοδος της Ν.Δ.
Γίνονται προτάσεις πολλές έως αρκετές, συζητιούνται σενάρια αρκετά αλλά οριστική απόφαση ακόμη δεν έχει ληφθεί. Στόχος πάντα είναι να παρουσιαστεί ένας νέος εκλογικός νόμος αναλογικότερος του σημερινού.
Στις συζητήσεις αυτές, απορρίφθηκε η πρόταση για μείωση του εκλογικού πλαφόν από 3% στο 2%. Σκέψεις μείωσης υπάρχουν για το γνωστό μπόνους των 50 εδρών σε 20 ή να καταργηθεί τελείως. Κάτι άλλο που μάλλον θα περιέχει ο νέος νόμος είναι η καθιέρωση μεικτού συστήματος, σταυρού και λίστας και η καθιέρωση 12ετούς θητείας στους βουλευτές.
Ως προς τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 250, αυτό είναι σε αναμονή.
Γ.Δ.


Αντιπολιτευτικός ο Δημαρχόπουλος
Τα είπε ωμά, χύμα και τσουβαλάτα ο δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος κατά το σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου. Και τα’ κουσε για τα καλά η κυβέρνηση απ’ όλες τις πλευρές βέβαια, αλλά κυρίως από τον Δημαρχόπουλο που η κριτική του προς την κυβέρνηση ήταν οξύτατη και ευθεία.
Όπως επικριτικοί εκεί που έπρεπε ήταν τόσο ο Πρόεδρος του ΕΒΕ όσο και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Θανάσης Πατσιατζής.
Βέβαια αλήθειες είπαν όλοι τους χωρίς να μασήσουν τα λόγια τους.
Γ.Δ.


Συντονίζεται ο επαγγελματικός κόσμος
Απόφαση να συμμετέχει στην απεργία της Πέμπτης πήρε η ΟΕΒΕ Ξάνθης στη συνεδρίαση του ΔΣ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής. Μάλιστα, τα μέλη του ΔΣ ήρθαν σε επικοινωνία με όλα τα ΔΣ των σωματείων της Ομοσπονδίας, προκειμένου να οργανωθούν και να απαντήσουν μαζικά στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
Το στοίχημα βέβαια όπως και οι ίδιοι γνωρίζουν είναι τα μέλη των σωματείων, εστίασης, καφέ μπαρ και τα πρατήρια υγρών καυσίμων, που «παραδοσιακά» δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Η διοίκηση της ΟΕΒΕ επιχειρεί να τους ευαισθητοποιήσει με το επιχείρημα ότι τα μέτρα για το ασφαλιστικό αν ψηφιστούν θα πλήξουν όλους του ς επαγγελματίες και δεν πρέπει να αφήσουν κάποιους μόνο να αγωνιστούν για το σύνολο του επαγγελματικού κόσμου.
Για χθες το απόγευμα μάλιστα είχε προγραμματιστεί συνάντηση στο ΕΒΕ, όπου θα παραβρίσκονταν οι διοικήσεις της ΟΕΒΕ, του Εμπορικού Συλλόγου και των σωματείων και είχαν κληθεί να παραβρεθούν και μέλη των διοικήσεων των επιστημονικών φορέων γιατρών, δικηγόρων, οδοντιάτρων, φαρμακοποιών και μηχανικών, με κύριο βέβαια διακύβευμα την όσο το δυνατό ισχυρότερη και συντονισμένη φωνή αντίδρασης από την πλευρά των ελεύθερων επαγγελματιών.
Ε.Δ.


Σε κατάθλιψη ο επιχειρηματικός κόσμος του νομού μας
Σε βαθιά κατάθλιψη βρίσκεται ο επιχειρηματικός κόσμος του νομού μας! Απαισιοδοξία, κατήφεια, πεσιμισμός ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα που εξέφρασαν όλοι οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων στην εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου. Και πώς να μην είναι άλλωστε αφού υπάρχει μια κατρακύλα χωρίς σταματημό από το 2010 οπότε και έκλεισαν πάνω από 1.000 επιχειρήσεις στο νομό μας! Αφού δεν γίνεται ούτε μια επένδυση και οι υφιστάμενες που κρατούνται με νύχια και με δόντια συνθλίβονται καθημερινά από μια ληστρική φορολόγηση! Και δεν ήταν εκεί ούτε ένας βουλευτής από τους τρεις του ΣΥΡΙΖΑ να πει κάτι για τον επιχειρηματικό κόσμο …να δώσει μια ελπίδα… που τόσες αφειδώς σκοπούσαν προεκλογικά! Κι αυτό ήταν το λιγότερο προσβλητικό! Όσο κι αν έχουν αντιπαλότητα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, οι θεσμοί είναι θεσμοί και πρέπει να γίνονται σεβαστοί!
Μ.Ξ.


Καλό σημάδι…
Να και κάτι που θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι σημαδιακό (αν φυσικά πιστεύει στα …σημάδια)! Το φλουρί του ΕΒΕ (στα τσουρεκάκια ) το έτυχε ο Δημήτρης Καραπαναγιωτίδης που ως γνωστόν εκδήλωσαν ενδιαφέρον μαζί με τον Οδυσσέα Βουρβουκέλη να είναι υποψήφιοι στις εκλογές που θα γίνουν μέσα στο 2016, διεκδικώντας την προεδρία του ΕΒΕ.
Μήπως αυτό είναι καλό σημάδι για τον κ. Καραπαναγιωτίδη;
Μ.Ξ.


Φτύστε τους να μην τους ματιάσουμε!
«Εκ πολυλογίας ουκ εκφεύξη αμαρτίαν», λέει στο βιβλίο των Παροιμιών στην Παλαιά Διαθήκη ο σοφός Σολομών. Κάτι παρόμοιο έπαθε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, που μιλούσε ‘’απνευστί’’ επί δύο ώρες στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή. Παραδέχθηκε εκεί, μεταξύ πολλών άλλων, ότι η κυβέρνηση φλέρταρε με πολλές αυταπάτες. Όταν ρωτήθηκε αν στο διάστημα της διαπραγμάτευσης φλερτάραμε με την χρεοκοπία, απάντησε «Επίσημα όχι. Φλερτάραμε με πολλές αυταπάτες ως απεδείχθησαν, για Κινέζους, για Ρώσους, για Ντράγκι, για το μέτωπο του Νότου, που έρχεται αλλά καθυστερημένα». Για την προκάτοχό του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε ότι: «Για 2,5 μήνες γεμάτους η Ζωή έκανε τέρατα και σημεία, είχε απασφαλίσει που λένε… Δεν έχουμε δημοσιοποιήσει πολλά πράγματα για να μην φτύνει ο κόσμος την Αριστερά». Για δε τον Γιάνη Βαρουφάκη είπε ότι: «Αρκετά από αυτά που λέει είναι σωστά, αλλά βαλμένα σαν ψηφίδες σε ένα αφήγημα προσωπικό. Εμείς που ξέρουμε πραγματικά γελάμε και κλαίμε». Εμείς να δείτε πόσο κλαίμε, κ. Βούτση. Παραδέχθηκε ότι οι ελλείψεις Βαρουφάκη προκύπτουν από την έλλειψη πολιτικής εμπειρίας. Κάτι που έχουν, όπως είπε, πάρα πολλοί επιστήμονες και καθηγητές, οι οποίοι είναι στις ‘’γραμμές’’ του ΣΥΡΙΖΑ και σε θέσεις προβεβλημένες. Αυτογνωσία; Κυνικότητα; Θράσος; Δεν γνωρίζουμε ποιο από αυτά ώθησε στις δηλώσεις Βούτση. Όπως, πάντως, σχολίασε πολύ επιτυχημένα κάποιος: «Το φλερτ με μια αυταπάτη στοχεύει προφανώς στην αυτοϊκανοποίηση». Εμείς σίγουρα βιώνουμε από τους χειρισμούς τους καταστάσεις σκληρού σεξ, χωρίς ίχνος ρομαντισμού.
Χ.Δ.


Έχει ο καιρός γυρίσματα
Και κάποιες φορές πολύ σύντομα. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκτός ‘’χορού’’ πλέον, όπως και ο Στουρνάρας πριν λίγο καιρό, (όπως και πολλοί στο σύντομο μέλλον), αποκαλύπτει αυτά για τα οποία είχε ‘’μαλλιάσει’’ η γλώσσα πολλών από εμάς, πριν ακόμη από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Σε κείμενο στον προσωπικό της ιστότοπο, ως απάντηση και στην συνέντευξη Βούτση, δήλωσε ότι η κυβερνητική γραμμή ήταν άγνωστη στους πολλούς, αφού «τα πάντα γίνονταν γνωστά από διαρροές και δημοσιεύματα, χωρίς ποτέ να συζητηθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η όποια ενημέρωση είχα, προερχόταν από τον Α. Τσίπρα, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, μας διαχειρίσθηκε όλους αριστοτεχνικά και καθ’ όλο το διάστημα της διαπραγμάτευσης διαπραγματευόταν με εμάς και όχι με τους δανειστές, εξερευνώντας τα όρια ή τις αδυναμίες του καθενός, ρίχνοντας δολώματα ή συσκοτίζοντας την κατάσταση, και εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη μας και το αίσθημα καθήκοντος». Όταν τα γράφαμε ο περισσότερος κόσμος θεωρούσε ότι κινδυνολογία = ΝΔ. Ο ίδιος κόσμος αδυνατούσε να δει ότι η τότε εκλεγείσα κυβέρνηση ήταν, και παραμένει, μια ομάδα ιδεοληπτών, εθνοσοσιαλιστών που μοναδικό σκοπό είχε και έχει την συνολική και ριζική υποβάθμιση της χώρας σε κάθε επίπεδο. Μετά την κατάληψη της εξουσίας χωρίς καμία αιδώ, μέσω της καθημερινής κοροϊδίας στα μούτρα της ελληνικής κοινωνίας, συνεχίζει ακάθεκτη και σήμερα. Κι όμως κάποιοι ακόμη μιλούν για αξιοπρέπεια…
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …