Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Κέρδισε θέσεις στη βαθμολογία και βλέπει ψηλότερα!

Κέρδισε θέσεις στη βαθμολογία και βλέπει ψηλότερα!

0
skoda-iraklis16

Νίκη (2-0) με καλό θέαμα από τη Skoda Ξάνθη επί του Ηρακλή

Έληξε χθες η μετεγγραφική περίοδος – διορία μέχρι τις 12/02 για παίκτες χωρίς συμβόλαιο

Κερδισμένη σε πολλούς τομείς βγήκε η Skoda Ξάνθη από την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ηρακλή. Δεν ήταν μόνο οι τρεις βαθμοί της νίκης (2-0) που πρόσθεσε στη συγκομιδή της, αλλά και το ότι οι καλές εμφανίσεις συνεχίστηκαν και αυτή τη φορά είχαν αποτέλεσμα, καθώς η κατά κράτος επικράτηση σε όλες τις γραμμές του γηπέδου αυτή τη φορά μετουσιώθηκε σε νίκη, αντίθετα με τα προηγούμενα πρόσφατα παιχνίδια που παρά την καλή εικόνα η ξανθιώτικη ομάδα έμενε με το βαθμό της ισοπαλίας στην καλύτερη περίπτωση.

Η Skoda Ξάνθη κερδισμένη και με τη συνεχή ανοδική πορεία του Πέτρου Ορφανίδη, βλέπει ότι μπορεί να «χτίσει» επάνω στο νεαρό μέσο το παιχνίδι της, ενώ καθώς ξεκόλλησε από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας μπορεί πλέον να στοχεύει… ψηλότερα.

Εν τω μεταξύ το δύσκολο πρόγραμμα συνεχίζεται για την Ξάνθη η οποία θα αντιμετωπίσει το ερχόμενο Σάββατο εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό. Η προετοιμασία για το συγκεκριμένο ματς ξεκίνησε χθες με μεσημεριανή προπόνηση, με τον Λουτσέσκου να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες, με μοναδικό ερωτηματικό τον Γουάλας που τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μπει στο ομαδικό πρόγραμμα κι έπειτα να αξιολογηθεί η κατάσταση του ώστε να φανεί αν είναι «ετοιμοπόλεμος» για το επερχόμενο παιχνίδι.

Skoda Ξάνθη – Ηρακλής 2-0

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου με τα δύο γκολ του Νιέτο (4’, 63’) που έφτασε τα 6 στο πρωτάθλημα, ανέβηκε στους 22 βαθμούς μετά την 4η φετινή της επιτυχία και πρώτη για το 2016.

Στην αναμέτρηση που παρακολούθησαν 1000 περίπου θεατές (ανάμεσα τους ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης και ο μεγαλομέτοχος της Skoda Ξάνθη, Χρήστος Πανόπουλος) οι γηπεδούχοι με μία επιβλητική εμφάνιση δεν άφησαν σε κανένα σημείο του αγώνα στους φιλοξενούμενους να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο.

Μόλις στο 4ο λεπτό εξάλλου η ξανθιώτικη ομάδα άνοιξε το σκορ όταν ο Λουσέρο έκανε την κάθετη στον Νιέτο που μπήκε στην περιοχή και από αριστερά με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Στο 27’ μετά από κάθετη πάσα του Ορφανίδη στον Σολτάνι, ο τελευταίος έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής με την μπάλα να περνά λίγο άουτ και στο 34’ μετά από φάουλ του Λουσέρο ο Περνίς απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Λισγάρα. Στο 41’ και από στημένη φάση δημιούργησαν για πρώτη φορά μία επικίνδυνη προσπάθεια οι παίκτες του Ηρακλή όταν ο Πορτουλίδης εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπαρτολίνι πήρε την κεφαλιά με τον Τσέναμο να μπλοκάρει την μπάλα. Στο Β’ ημίχρονο και στο 47’ το δυνατό σουτ του Βέλλιου έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Τσέναμο και στο 49’ ο Ορφανίδης έβγαλε την πάσα στον Νιέτο που μπήκε στην περιοχή και σούταρε με τον Περνίς να σταματά το σουτ. Ο τερματοφύλακας του Ηρακλή στο 57’ έδιωξε και τη σέντρα του Σολτάνι προ του Καπετάνου και στο 61’ το σουτ του Κυριακίδη δεν βρήκε στόχο. Στο 62ο λεπτό έγινε το 2-0 με τον Ντάνιελ Νιέτο να εκτελεί και πάλι τον Περνίς. Στο 67’ ο Μπαξεβανίδης έκανε την πάσα από αριστερά και ο Καπετάνος απείλησε με σουτ αλλά ο τερματοφύλακας μπλόκαρε την μπάλα. Στο 82’ Ορφανίδης και Ντιμιτρόφ συνεργάστηκαν με τον τελευταίο να κάνει τη σέντρα και τον Καπετάνο να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βοσκάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου) με βοηθούς τους Καμπούρη (ΕΠΣ Εύβοιας) – Καλφάκη (ΕΠΣ Χανίων) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Ευαγγέλου της ΕΠΣ Αθηνών.

Οι συνθέσεις:

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης (63’ Φλίσκας), Ορφανίδης (85’ Παπαστεριανός), Σολτάνι, Νιέτο (75’ Ντιμιτρόφ), Καπετάνος.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Καρασαλίδης, Τσιλιανίδης (81’ Ζαμπάζης), Ιντζόγλου, Πορτουλίδης, Πασάς (56’ Κυριακίδης), Μπαρτολίνι, Βέλλιος, Μπουλούτ (81’ Λουκίνας).

Μεταγραφές τέλος (;)

Χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε η μετεγγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, με τις ομάδες να προχωρούν στις τελευταίες αγοραπωλησίες παικτών για τις διορθωτικές κινήσεις τους ενόψει της συνέχειας. Η Skoda Ξάνθη δεν ανακοίνωσε κάποια μεταγραφή της ¨τελευταίας στιγμής¨ κι έτσι περιορίστηκε στις κινήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, την απόκτηση των Σκούρτη, Καμαρά και Γούτα (δανεικός) και αποδέσμευση των Έλτον, Τόμιτς και Ερέα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η ΕΠΟ έδωσε προθεσμία 11 ημερών (μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου) για τους παίκτες που είναι ελεύθεροι χωρίς συμβόλαιο ώστε να κλείσουν κάποια συμφωνία. Οι ιθύνοντες της Skoda Ξάνθη δηλώνουν ότι δεν θα κινηθούν για απόκτηση ελεύθερου παίκτη, χωρίς όμως να αποκλείεται να γίνει κάτι τέτοιο, εφ’ όσον βρεθεί κάποια ικανοποιητική περίπτωση.

SUPER LEAGUE

20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Παναιτωλικός – ΑΕΛ Καλλονής 1-0

Πανθρακικός – Πανιώνιος 0-1

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος Αθ. 1-1

ΑΕΚ – Βέροια 3-0

Αστέρας Τρίπ. – Λεβαδειακός 2-0

Skoda Ξάνθη – Ηρακλής 2-0

Πλατανιάς – Παναθηναϊκός 2-3

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 2-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 58

2. Α.Ε.Κ. 42

3. Παναθηναϊκός 38*

4. Π.Α.Ο.Κ. 34

5. Αστέρας Τρίπολης 31

6. Πανιώνιος 31

7. Παναιτωλικός 26

8. ΠΑΣ Γιάννινα 24

9. Λεβαδειακός 23**

10. Ηρακλής 23

11. Skoda Ξάνθη 22

12. Πλατανιάς 21

13. Ατρόμητος Αθ. 19**

14. Βέροια 19

15. Πανθρακικός 13

16. ΑΕΛ Καλλονής 10

* Ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί με -3 βαθμούς.

** Λεβαδειακός – Ατρόμητος Αθ. έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, το μεταξύ τους, που είχε αναβληθεί λόγω κακοκαιρίας.

ΕΠΟΜΕΝΗ (21η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 06 Φεβρουαρίου 2016

15.00: Πλατανιάς – Αστέρας Τρίπολης

17.15: Λεβαδειακός – Πανθρακικός

19.30: Παναθηναϊκός – Skoda Ξάνθη

Κυριακή 07 Φεβρουαρίου 2016

15.00: Ηρακλής – ΠΑΣ Γιάννινα

17.15: Ατρόμητος Αθ. – ΑΕΚ

17.15: Βέροια – ΑΕΛ Καλλονής

19.30: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου 2016

19.30: Πανιώνιος – Παναιτωλικός

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Πήρε βαθμό στη Χρυσούπολη το Άβατο – Ήττα για τον Πετεινό

Αποτελέσματα και βαθμολογία της 32ης αγωνιστικής Ο Άρης Αβάτου πήρε πολύτιμο βαθμό ισοπαλί…