Σχόλια 19/01/16

0
katroygalos
Δανειστές για το ασφαλιστικό: «Ζητήσαμε αγελάδα, μας έφεραν γάτα»! Εμείς τι να πούμε που ψηφίσαμε περήφανο ΟΧΙ και μας βγήκε ταπεινωτικό ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ…


Δύο παραιτήσεις
Πληροφορίες από αξιόπιστη πηγή μας έκανε γνωστό για παραιτήσεις δύο βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης πριν τη συζήτηση του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου. Πρόκειται για συνδικαλιστές οι οποίοι δεν είναι σύμφωνοι με το Νομοσχέδιο και θα παραιτηθούν και από βουλευτές. Έτσι, θα πάνε οι επόμενοι στις θέσεις τους, οι οποίοι μάλλον θα ψηφίσουν το Νομοσχέδιο.
Η ίδια πηγή μας δήλωσε ότι στο Νομοσχέδιο θα γίνουν αλλαγές, διότι όπως είναι δεν περνάει. Μόνο που το ίδιο λένε και οι φορείς ζητώντας περισσότερα.
-Μύλος ενόψει.
Γ.Δ.


Παράξενη διαδρομή
Η είδηση των δύο αδελφών από το Ιράκ που ο διακινητής από την Τουρκία τους έφερε στον Αη Γιάννη Αβδήρων, τους άφησε και τράπηκε σε φυγή, έχει προκαλέσει ερωτηματικά. Κι αυτά οφείλονται στην απόσταση που υπάρχει μεταξύ τουρκικής ακτής και Αβδήρων.
Σπάνια διακινητής θα διανύσει τόσο μεγάλη απόσταση διακινδυνεύοντας πολλαπλά να εντοπιστεί. Μάλιστα όταν έχει μπροστά του τη Σαμοθράκη και τις παραλίες της Αλεξανδρούπολης.
Σίγουρα κάποιο μυστήριο κρύβει όλη αυτή η διαδρομή που κατέληξε στα νερά των Αβδήρων.
Γ.Δ.


Μέγας είσαι εσύ Κατρούγκαλε
Μόνον με λόγια θαυμασμού μπορεί κανείς να προσεγγίσει την προσωπικότητα του υπουργού Εργασίας Κατρούγκαλου. Πανμέγιστος ο άνδρας. Μοναδικός στις ιδέες για το Νομοσχέδιο. Αρκεί να πούμε ότι άφησε άφωνους τους ανθρώπους της Τρόικας που το διάβασαν. Κι αυτό διότι ιδού γιατί από μία περίπτωσή του.
Διαβάστε και μετά κλάψτε ή γελάστε. Λοιπόν ύστερα από 25 χρόνια υπηρεσίας δεν θα χρειάζεται να δουλεύεις γιατί οι κρατήσεις θα είναι πιο πολλές από τη σύνταξη που θα πάρεις!
-Μεγάλε Κατρούγκαλε, είσαι άπαιχτος!…
Γ.Δ.


Η μάχη των σκουπιδιών
Να γίνουν πλούτος, όχι ευκαιρία προσλήψεων τα σκουπίδια και επιβάρυνσης των δημοτών. Τώρα λοιπόν που οριστικά αποφασίστηκε να περιέλθουν στους δήμους οι ευθύνες για την διαχείριση των απορριμμάτων εν τω συνόλω στους δήμους, αρχίζουν οι ευθύνες των δήμων.
Πριν λίγο καιρό η όλη ευθύνη είχε μεταφερθεί στις Περιφέρειες. Και μ’ αυτήν την άποψη της Περιφερειακής Διαχείρισης είχαν ξεκινήσει μια σειρά από πρωτοβουλίες, αποφάσεις και δράσεις. Η νέα κυβέρνηση άλλαξε το πλάνο. Μετέφερε το όλο θέμα συνολικά στους δήμους. Δηλαδή, μάζεμα σκουπιδιών και διαχείριση αυτών.
Θα δούμε (το πότε είναι θέμα συζήτησης όντως) πως θα χειριστούν την υπόθεση οι δήμοι. Δηλαδή, να μην παραφουσκώσουν το κόστος προς τους δημότες με προσλήψεις ημετέρων. Διότι το λειτουργικό κόστος, για όσους δεν το γνωρίζουν, θα το πληρώνουν αποκλειστικά οι δημότες και μόνον.
Να μην ζήσουν δηλαδή ένα δράμα, ένα άλλο δράμα χαρατσιού με τα σκουπίδια της οργής πλέον.
Γ.Δ.


Σκληρό ροκ
Δύο αντιπροέδρους θα έχει τελικά η Ν.Δ. όπως ορίστηκαν εχθές από τον νέο πρόεδρο του κόμματος. Κωστή Χατζηδάκη με αρμοδιότητα τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος και Άδωνη Γεωργιάδη υπεύθυνο για το συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου.
Από την κίνηση αυτή προκύπτουν οι δύο πυλώνες της αντιπολιτευτικής τακτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίοι είναι: φιλελεύθερη, μεταρρυθμιστική πολιτική στην οικονομία και σκληρή, μαχητική αντιπαράθεση στην κοινωνία και στο κοινοβούλιο.
Επιπλέον διαφαίνεται ότι ναι μεν η Ν.Δ. κάνει άνοιγμα προς το κέντρο, αλλά δεν αφήνει και τα δεξιά «νώτα» της ακάλυπτα, ελπίζοντας ότι με τον Άδωνη ως νέο εκπρόσωπο της λαϊκής δεξιάς, θα επαναπατρίσει αποστασιοποιημένους και απογοητευμένους δεξιούς ψηφοφόρους.
Οι δημοσκοπήσεις έχουν ήδη, με το καλημέρα του νέου αρχηγού, αναδείξει πρώτο κόμμα τη Ν.Δ. Θα μετρηθεί το επόμενο διάστημα αν αυτές οι στοχευμένες κινήσεις θα ισχυροποιήσουν αυτή την πρωτιά.


Η καλή επανάσταση
Μας κατηγορούν πολλοί φίλοι του δημοσίου τομέα, εμάς τους απ’ έξω, ότι τους τα ‘’χώνουμε’’ πολύ, τους ‘’κράζουμε’’, κοινώς ότι τους κατηγορούμε για μύρια όσα. Είναι αλήθεια ότι στο δημόσιο υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν μπήκαν με βύσμα, που δεν πλήρωσαν για την θέση τους, που έχουν αληθινά πτυχία, εργάζονται κανονικά, δεν αφήνουν κατεβασμένα τηλέφωνα και είναι ευγενικοί όταν συναλλάσσονται με τους πολίτες. Θα περίμενε κανείς από αυτούς να οργανώσουν μια περιποιημένη απεργία, με απαίτηση την αξιολόγηση, την απόλυση π.χ. του δασοφύλακα της Σάμου που ζει στο Γαλάτσι και παίρνει μισθό συν παραμεθόριο (και των όμοιων του), την συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού, την κατάργηση του ρουσφετιού, της μίζας, του φακελακίου, του ‘’γρηγορόσημου’’, του «πήγε 13.01, κλείσαμε». Τότε και μόνο τότε θα έχουν με το μέρος τους την πλειοψηφία των πολιτών. Και δεν είναι δικαιολογία το γεγονός ότι είναι λίγοι. Μια καλή επανάσταση μπορεί να ταρακουνήσει πιο δυνατά το οικοδόμημα που έχει κτιστεί. Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 3% και έγινε κυβέρνηση, η ΧΑ ήταν στο μηδέν κόμμα κάτι τοις εκατό και έγινε τρίτο κόμμα. Όλα γίνονται, αν αποφασίσουμε να μην ταΐζουμε πλέον τις ιερές αγελάδες και να τις περιθάλπουμε.
Χ.Δ.


Περί ΠΑΣΟΚ
Κι εκεί που λέγαμε και ισχυρίζονταν και από το ΠΑΣΟΚ ότι το θέμα Γρηγοράκου έληξε ομαλά, ήρθε η διαγραφή του από το κόμμα να αποκαλύψει έναν πραγματικό υπαρξιακό προβληματισμό εντός της παράταξης. Διαφαίνεται μέσα από δηλώσεις και κινήσεις των τελευταίων ημερών ένας πολιτικός αλλά και ψυχολογικός διχασμός στους κόλπους της κεντροαριστεράς. Χοντρικά, αποκαλύπτονται δύο τάσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, από την μία οι παραδοσιακές δυνάμεις που αισθάνονται εγγύτητα με ψηφοφόρους που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ και θεωρούν ότι στρατηγικός στόχος πρέπει να είναι η επαναπροσέγγισή τους και από την άλλη οι δυνάμεις που συγκρούστηκαν μετωπικά με τον ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία εξαετία, με λιγότερες αντιδεξιές εμμονές, που αμβλύνθηκαν κάπως με την συγκυβέρνηση με την ΝΔ, το δημοψήφισμα και την από κοινού στοχοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνη λύση για το ΠΑΣΟΚ φαντάζει αυτή την στιγμή η φυγή προς τα μπρος. Να πει δηλαδή νέα πράγματα. Να εστιάσει σε συγκεκριμένα κοινά. Να μετατοπίσει την ατζέντα από χάσματα και αβύσσους, που το οδήγησαν εν μέρει στη σημερινή κατάσταση. Να διασφαλίσει την εσωτερική συνοχή του χωρίς μικρότητες. Η συνεργασία με όλες τις όμορες πολιτικά δυνάμεις, αλλά κυρίως να βρει και να προσδιορίσει επακριβώς τι ρόλο θέλει να έχει στο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται. Με την εκλογή Μητσοτάκη και την διαφαινόμενη άνοδο της ΝΔ τα πράγματα γίνονται δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ. Ας προσπαθήσουν τουλάχιστον να μην τα κάνουν δυσκολότερα από μόνοι τους.
Χ.Δ.


Τα κίνητρα του αναπτυξιακού για τον νομό μας
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος ήταν στην Ξάνθη την Παρασκευή και προέδρευσε σε σύσκεψη της Περιφερειακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ , παρουσία βουλευτών, αιρετών και κομματικών στελεχών. Η σύσκεψη ήταν κλειστή και συζητήθηκαν εσωκομματικά θέματα και ζητήματα οργάνωσης και συντονισμού στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. Ωστόσο ο κ. Φάμελλος τόσο στην Ξάνθη όσο και στην Αλεξανδρούπολη που είχε επίσης συνάντηση με φορείς του Έβρου όπου άκουσε τα παράπονά τους για το σχεδιαζόμενο ασφαλιστικό, δεσμεύτηκε ότι μέσα από το νέο ΕΣΠΑ και τον νέο Αναπτυξιακό θα προωθηθεί η ανάπτυξη στην περιοχή, μιλώντας μάλιστα και για ειδικά κριτήρια για τις παραμεθόριες περιοχές. Συγκεκριμένα είπε πως τα κίνητρα του νέου Αναπτυξιακού θα έχουν οι δήμοι που βρίσκονται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα. Κατά συνέπεια ο δήμος Ξάνθης και ο δήμος Μύκης εντάσσονται σ’ αυτό όχι όμως το ίδιο και για τους δήμους Τοπείρου και Αβδήρων εκτός κι αν τα βορειότερα κομμάτια τους απέχουν λιγότερο από 20 χιλιόμετρα από την Βουλγαρία. Δεν είπε αν αυτά τα κίνητρα θα είναι φορολογικά ή άλλου είδους. Εν αναμονή της κατάθεσης του νέου νόμου για να μάθουμε περισσότερα…
Μ.Ξ.


Μητσοτάκης καλεί Ζαγναφέρη
Κατ’ ιδίαν συνάντηση θα έχει ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Ζαγναφέρης με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη την επομένη εβδομάδα. Η συνάντηση προγραμματίστηκε μετά από πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη. Ως γνωστόν ο κ. Ζαγναφέρης εξ’ αρχής υποστήριζε τον κ. Μεϊμαράκη όμως στον δεύτερο γύρο των εκλογών υποστήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τώρα τι έγινε και άλλαξε γνώμη; Άγνωστο, ωστόσο αυτά δεν έχουν πια σημασία. Αυτό που έχει σημασία για την ΝΔ είναι ότι η εκλογή Μητσοτάκη την εκτόξευσε δημοσκοπικά και για πρώτη φορά έχει αποκτήσει προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3 μονάδες. Επίσης αυτό που έχει σημασία για το πολιτικό σκηνικό εν γένει είναι ότι η εκλογή Μητσοτάκη έχει κάνει άνω κάτω τα κόμματα του κέντρου που πλέον φοβούνται ότι χάνουν ζωτικό πολιτικό χώρο. Στο ΠΑΣΟΚ άρχισαν διαγραφές, στο Ποτάμι ο Θεοχάρης ζητά νέες πρωτοβουλίες Θεοδωράκη. Η Φώφη Γεννηματά κάνει ανοιχτή πρόσκληση προς το Ποτάμι να ενωθεί με την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Γενικά στα κόμματα αυτά θα υπάρξουν πολλές αλλαγές…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Έχει ο καιρός γυρίσματα Σκαμπανεβάσματα του καιρού βιώνουμε για άλλη μια χρονιά. Έτσι, τις…