Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παρ’ όλιγον δράμα στο Σούνιο με 3 κυνηγούς

Παρ’ όλιγον δράμα στο Σούνιο με 3 κυνηγούς

0
bidra nekri

Τα σκυλιά τους έσωσαν την ζωή, αφού πέθαναν από ηλεκτροπληξία λίγο πριν περάσουν και οι ίδιοι το ποτάμι

Σύλληψη λαθροθήρα με 80 κιλών αγριογούρουνο και καραμπίνα με αυτοσχέδιο προβολέα

Όπως λέει ο λαός μας, «Άγιο είχαν» τρεις κυνηγοί από την Ξάνθη, μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, των οποίων η ζωή κινδύνεψε από ηλεκτροπληξία. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου οι τρεις κυνηγοί από την Ξάνθη μετέβησαν για να κυνηγήσουν λαγό στην περιοχή του Σουνίου Ξάνθης, κοντά στην λίμνη Βιστονίδα. Ενώ κυνηγούσαν, διέσχισαν ένα μικρό ρέμα με λαστιχένιες μπότες, κάτι που αποδείχθηκε σωτήριο. Όταν κοντά τους πέρασαν μερικά από τα σκυλιά τους και μπήκαν στο νερό, αμέσως έβγαλαν μία κραυγή και πέθαναν. Ο ένας από τους τρεις κυνηγούς προσπάθησε να τα σώσει μπαίνοντας στο νερό, μη γνωρίζοντας τι είχε συμβεί. Ευτυχώς, έγκαιρα διαπίστωσε ότι κοντά στα νεκρά σκυλιά του υπήρχαν και άλλα, όπως επίσης και δύο νεκρές βίδρες και ψάρια. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και δίστασε να εισέλθει στο ποτάμι. Μετά από λίγο οι κυνηγοί διαπίστωσαν πως από τα καλώδια της ΔΕΗ που περνούσαν πάνω από τα νερά, ένα καλώδιο ήταν κομμένο και πεσμένο μέσα στο ρέμα. Αμέσως ειδοποίησαν την ΔΕΗ, υπάλληλοι της οποίας διέκοψαν το ρεύμα και διόρθωσαν την βλάβη.

Ο κυνηγός Γιώργος Δοϊτσίδης από τα Πηγάδια, τα σκυλιά του οποίου πέθαναν από ηλεκτροπληξία, περίλυπος μεν για την απώλεια των τετράποδων συνοδοιπόρων του στο κυνήγι, αισθάνθηκε ευγνωμοσύνη, γιατί ουσιαστικά του έσωσαν την ζωή. Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, Λοΐζος Σερραίος, συνέστησε στους συναδέλφους τους κυνηγούς να είναι προσεχτικοί και παρατηρητικοί, γιατί κατά την διάρκεια του κυνηγιού μπορεί να συμβεί οτιδήποτε.

Σύλληψη λαθροκυνηγού με 80 κιλών αγριογούρουνο

Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης Δημήτριος Μαυρίδης, Παναγιώτης Βασίλας και οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Ιωάννης Πυλαρινός και Ιωάννης Σαρχόσης βρίσκονταν σε εντεταλμένη υπηρεσία κατά τις βραδινές ώρες στην περιοχή του Ερασμίου Ξάνθης, σε ένα ιδιαίτερα δύσβατο και πυκνόφυτο μέρος, το οποίο αποτελεί καταφύγιο άγριας ζωής. Στις 22:15 άκουσαν πέντε τουφεκιές και μετά από έρευνα και συντονισμένες προσπάθειες των θηροφυλάκων συνελήφθη ένα άτομο με ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο έφερε μεγάλο φακό σαν προβολέα στην κάνη του όπλου μαζί με φορητή μπαταρία. Στις 7:00 το πρωί, μετά από ολονύκτια έρευνα, βρέθηκε και το νεκρό αγριογούρουνο βάρους 80 κιλών, θύμα του λαθροκυνηγού. Ασκήθηκε μήνυση στον λαθροθήρα που συνελήφθη καθώς επίσης και σε ένα δεύτερο άτομο, το οποίο όμως διέφυγε την σύλληψη. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Σερραίος, οι θηροφύλακες των αναγνωρισμένων Κυνηγετικών Οργανώσεων είναι παρόντες 365 ημέρες τον χρόνο, ημέρα και νύχτα, καταπολεμώντας την λαθροθηρία.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
chdiafonidis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλό Πάσχα! Χρόνια Πολλά!

Θερμές ευχές από την ομάδα του “Ε” για Καλό Πάσχα με Υγεία, Χαρά, Αγάπη και Αλ…