Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Αγώνες… «φωτιά» από τους πυροσβέστες!

Αγώνες… «φωτιά» από τους πυροσβέστες!

0
pyrosvestes-omada

Ξεκίνησε χθες στην Ξάνθη το «Fire Cup» με τη συμμετοχή ομάδων πυροσβεστικών υπηρεσιών από οκτώ πόλεις

Φιλανθρωπικό χαρακτήρα έχει η διοργάνωση με αιμοδοσία και συλλογή τροφίμων για το Γηροκομείο και το Ψυχολογικό Κέντρο

Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης ξεκίνησε χθες το τουρνουά ποδοσφαίρου «Fire Cup» στο οποίο συμμετέχουν ομάδες από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες οκτώ πόλεων, ανάμεσα τους φυσικά και η Ξάνθη ως διοργανώτρια.

Το τουρνουά έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα, αλλά και τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν, θα δοθούν στη συνέχεια από τους πυροσβέστες στο Γηροκομείο και το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης ως δωρεά για την ενίσχυση του έργου των ιδρυμάτων.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Αθλ. Κέντρο Πηγαδίων όπου θα διεξαχθούν και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, ενώ σε αυτή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο αντιδήμαρχος Ξάνθης – αρμόδιος για θέματα αθλητισμού – κ. Μιχάλης Λομβαρδέας, αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι αλλά και οι πυροσβέστες/ποδοσφαιριστές των οκτώ ομάδων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την είσοδο των ομάδων, που έγινε υπό τους ήχους εμβατηρίων της μπάντας του Δ’ Σ.Σ. και ακολούθησε ο αγιασμός τον οποίο τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης.

Ο Σεβασμιότατος κ.κ. Παντελεήμων, μετά την τέλεση του αγιασμού μίλησε προς τους διαγωνιζομένους δίνοντας τους συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους και την προσπάθεια που θα καταβάλλουν, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία του φιλανθρωπικού στόχου που έχει το τουρνουά, ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Διοικητή της Π.Υ. Ξάνθης, (Πύραρχου) κ. Αντώνη Σπανού, ο οποίος ως εκπρόσωπος της διοργανώτριας ομάδας καλωσόρισε τους συμμετέχοντες ευχόμενος να ολοκληρωθεί το τουρνουά χωρίς τραυματισμούς και προβλήματα, ενώ το λόγο πήρε και ο Πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Πυροσβεστικής ΑΜΘ κ. Λιολιοσίδης Δημήτρης που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη πτυχή που περιλαμβάνει η διοργάνωση και αφορά την καλύτερη γνωριμία και σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους συναδέλφους διαφορετικών πόλεων.

Τέλος ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Ξάνθης κ. Λομβαρδέας τόνισε ότι ο Δήμος Ξάνθης στάθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στην προσπάθεια λόγω του φιλανθρωπικού της χαρακτήρα αλλά και της προβολής που θα έχει η πόλη λόγω της παρουσίας εκατοντάδων ατόμων, παικτών και συνοδών, λόγω του τουρνουά υπογραμμίζοντας επίσης πως ¨γνωρίζουμε την σημαντική σας προσφορά στον συνάνθρωπο λόγω του επαγγέλματος σας, αλλά βλέπουμε ότι κάνετε το ίδιο και στον ελεύθερο σας χρόνο¨. Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου ενώ στη συνέχεια η… δράση μεταφέρθηκε στα γήπεδα όπου ξεκίνησαν οι πρώτοι αγώνες του τουρνουά με αρκετό θέαμα και ευχάριστες στιγμές στις αναμετρήσεις.

Να σημειώσουμε ότι εκτός του ποδοσφαιρικού σκέλους και των αγώνων που θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο το μεσημέρι στα γήπεδα του Αθλ. Κέντρου Πηγαδίων, η διοργάνωση περιλαμβάνει παράλληλες δράσεις όπως αιμοδοσία, εκδρομές για τις φιλοξενούμενες ομάδες σε διάφορα μέρη του Νομού, αλλά και ομιλίες και παρουσιάσεις.

* Την Παρασκευή στις 13:45 θα διεξαχθεί στο Αθλ. Κέντρο ο μικρός τελικός και στις 15:00 ο μεγάλος τελικός ενώ θα ακολουθήσει η τελετή λήξης (στις 16:30).

** Οι αγώνες γίνονται με την παρουσία μελών του Ερυθρού Σταυρού (Σώμα Ξάνθης) και του ιατρού Φ. Κωδωνά που ήταν παρών, ενώ τους διευθύνουν διαιτητές της ΕΠΣ Ξάνθης.

*** Οι ομάδες που παίρνουν μέρος στο ποδοσφαιρικό τουρνουά προέρχονται από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες Ξάνθης, Λάρισας, Βόλου, Κομοτηνής, Θεσ/νίκης, Καβάλας, Αλεξ/πολης και η ΑΕ Πυροσβεστών Ελλάδας.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ασπίδα Ξάνθης: Με στόχο το 1-1 υποδέχεται σήμερα τον ΚΑΟΧ

Στις 17.00 στο Εύμοιρο Να κάνει το 1-1 στους αγώνες με τον ΚΑΟΧ θα επιδιώξει σήμερα το από…