Σχόλια 27/11/15

0
universe-web
Αν εμείς καταρρίπταμε κάθε τουρκικό αεροπλάνο που παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας, οι Τούρκοι σήμερα θα πετούσαν μόνο με… χαρταετούς


Μια γέφυρα που χωρίζει ….
gefyra pigadiaΜήλον της έριδος για δήμαρχους και περιφερειάρχες έχει γίνει η γέφυρα των Πηγαδίων η οποία αφού διαγραμμίστηκε δόθηκε στην κυκλοφορία. Και φυσικά εννοούμε για τον πρώην και νυν δήμαρχο Αβδήρων Τσολακίδη και Τσιτιρίδη αντίστοιχα και σε επίπεδο περιφερείας μεταξύ Παυλίδη και Καραλίδη. Με εκατέρωθεν ανακοινώσεις διεκδικούν ο καθείς για τον εαυτό του την πατρότητα του έργου είτε σαν έμπνευση είτε σαν σχεδιασμό είτε σαν ολοκλήρωση. Κι αυτό δεν κάνει καλή εντύπωση γιατί ό καθείς γνωρίζει πως η δημόσια διοίκηση έχει και πρέπει να έχει μια συνέχεια που δεν σταματά με την εκλογή του ενός ή του άλλου δημάρχου ή περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη. Όλοι γνωρίζουν πως οι δήμαρχοι ολοκληρώνουν τα έργα των προκατόχων τους και οι επόμενοι τα δικά τους ιδιαίτερα αν είναι μεγάλα και απαιτούν χρόνια για να ωριμάσουν. Προς τι η αντιπαράθεση λοιπόν; Το ζητούμενο είναι να γίνονται έργα είτε υποδομών είτε δράσεων που να βελτιώνουν την ζωή των κατοίκων και όχι να κάνουμε έργα για προσωπική πολιτική εκμετάλλευση αυτών που είτε τα αρχίζουν είτε τα τελειώνουν!
Κάποτε πρέπει να ωριμάσει η τοπική αυτοδιοίκηση γιατί η κοινωνία την έχει ξεπεράσει!
Μ.Ξ.


«Ανθρωπιστική βοήθεια»

Προφανώς είμαστε υπέρ του τερματισμού του πολέμου στη Συρία και αποχώρησης όλων για να συνεχίσουν να ζουν όπως πρώτα οι Σύροι. Αρκετό κακό έπαθαν με την έξωθεν επέμβαση των ΗΠΑ και άλλων για την ανατροπή του Άσαντ (Ανάμεσα σ’ αυτούς και η Τουρκία).
Από του σημείου αυτού όμως μέχρι του να ισχυρίζεται η Τουρκία ότι το κομβόι φορτηγών ήταν ανθρωπιστική βοήθεια προς τους κατοίκους υπάρχει διαφορά.
Δηλαδή η Τουρκία έστειλε βοήθεια σε ποιους; Στους αντιπάλους του Άσαντ προφανώς. Και τι περιλάμβανε αυτή η βοήθεια; Μήπως και όπλα;
Τα πράγματα σπανίως είναι έτσι όπως φαίνονται. Και στα μεγάλα κρατικά συμφέροντα πάντα κρύβονται κι άλλα θέματα.
Γ.Δ.


Μπήκε σε μπελά
Η γειτονική μας χώρα η Τουρκία, μπήκε, την έβαλαν, σε μεγάλο μπελά μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους. Είναι προφανές ότι το τίμημα θα είναι μεγάλο, τόσο ως προς τις εξαγωγές της όσο και για τον Τουρισμό, ενώ θ’ ακολουθήσουν κι άλλα.
Υπερεκτίμησε τις δυνάμεις της και υποτίμησε την Ρωσία. Ξεχνώντας ότι η Ρωσική Αρκούδα από άποψης στρατιωτικής ισχύος πως είναι πολύ, πάρα πολύ ισχυρή.
Άρα η Τουρκία σύντομα θα καταλάβει πως ήταν σοβαρό λάθος της τόσο για την ίδια όσο και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή να θελήσει να εμφανιστεί με μια πράξη εχθρική και υποτιμητική εις βάρος της Ρωσίας και μάλιστα για λογαριασμό άλλων.
Γ.Δ.


Το ραδόνιο
Κατ’ επανάληψη έχει ασχοληθεί η εφημερίδα μας με το θέμα του Ραδονίου δίδοντας μάλιστα και τις απαραίτητες απαντήσεις. Προσφάτως ανακινήθηκε το θέμα χωρίς την ανάλογη σοβαρή προσέγγιση, περισσότερο ως αιτία ανησυχίας, ενώ η αλήθεια βρίσκεται αλλού.
Λοιπόν, για καθησυχασμό, το Ραδόνιο βρίσκεται παντού γύρω μας. Και μέσα στα σπίτια μας βέβαια. Η μόνη πρακτική λύση αντιμετώπισής του είναι ο εξαερισμός των χώρων. Γι’ αυτό οι μανάδες μας παλιά, κάθε πρωί, χειμώνα-καλοκαίρι, άνοιγαν τα παράθυρα «για ν’ αεριστεί το σπίτι». Τόσο απλά και τόσο σωστά χωρίς κινδυνολογίες.
Γ.Δ.


Συναίνεση στην Ελλάδα!
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών προκειμένου να διεκδικήσει συναίνεση για το Aσφαλιστικό. Θα ήταν πιο χρήσιμο να πάει μια βόλτα από την οικία Μητσοτάκη ή το γραφείο του Κώστα Σημίτη. Μπορούν και οι δύο να του εξηγήσουν τι συμβαίνει σε μια κυβέρνηση που αποφασίζει να σηκώσει τη γάζα και να ακουμπήσει αυτήν την πληγή.
Το μοναδικό ενδιαφέρον σε αυτή τη συνάντηση κορυφής θα είναι η τοποθέτηση του Βασίλη Λεβέντη. Οι υπόλοιποι θα ακούσουν τον Τσίπρα, θα του χτυπήσουν την πλάτη με μία δόση χαιρεκακίας και θα τρέξουν μακριά, πριν γίνει η έκρηξη. «Το Ασφαλιστικό είναι υπόθεση της κυβέρνησης» συνηθίζει να λέει ο Θεοδωράκης, ενώ και η Φώφη έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι η δεξαμενή της συναίνεσης έχει πλέον αδειάσει.
Ο Τσίπρας, ναι ο Τσίπρας, ζητεί συνεννόηση, συναινέσεις και ήπιο πολιτικό κλίμα. Επί ένα χρόνο ο Αλέξης, ο Γιάνης και ο Πάνος προσπαθούσαν «να αλλάξουν την Ευρώπη». Δεν χάσαμε, απλώς, το παίγνιο. Μας πήραν και τα σώβρακα. Τώρα ο Τσίπρας καλείται να υπερασπιστεί εκείνο που κατήγγειλε: την περιοριστική πολιτική στο Ασφαλιστικό.
Το Ασφαλιστικό ήταν ένας από τους πυλώνες της αριστερής μεταπολιτευτικής συνθηματολογίας και τώρα καταρρέει έχοντας από κάτω τον πρώτο αριστερό Πρωθυπουργό. Τόσες πορείες, τόσες απεργίες, τόσα πανό για τις συντάξεις πείνας, τα όρια ηλικίας και τις αυξήσεις που ισοδυναμούν με ένα κουλούρι. Ναι, βέβαια, η Αριστερά δεν κυβερνούσε τότε. Εναντιώθηκε, όμως, ποτέ σε όλα αυτά; Γκρίνιαξε για τις παροχές που εξαγόραζαν ψήφους;
Κ.Γ.


Κι όμως υπάρχει σχέδιο
Κακώς κατηγορούν ορισμένοι την κυβέρνησή μας ότι δεν έχει σχέδιο για τη χώρα. Το σχέδιο είναι απλό και γνωστό από τα παλιά. Η αφαίμαξη μέχρι θανάτου του ιδιωτικού τομέα με φόρους, κι άλλους φόρους κι ακόμα περισσότερους φόρους προς όφελος του δημοσίου τομέα.
Θέλουν διορισμούς, οι ψηφοφόροι διψούν για διορισμούς, κάτι με το οποίο συμφωνεί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π.Παυλόπουλος, που όλοι θυμόμαστε για τις χιλιάδες μονιμοποιήσεις και προσλήψεις κατά τη θητεία του ως υπουργός Εσωτερικών. Ίσως αυτή η κοινή πεποίθηση του με το ΣΥΡΙΖΑ, περί της αναγκαιότητας των διορισμών, τον προέκρινε ως καταλληλότερο για την προεδρία.
Έτσι λοιπόν, σήμερα, στις σημερινές οικονομικές συνθήκες, Τσίπρας και Παυλόπουλος συμφώνησαν ότι χρειάζονται και νέες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης σήμερα γίνεται γνωστό ότι 16 υπάλληλοι της Βουλής είχαν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά, ότι 42 άτομα προσελήφθησαν με συνοπτικές διαδικασίες στο υπουργείο Περιβάλλοντος από τον κ. Σκουρλέτη το τελευταίο δίμηνο και επίσης ότι 186 υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών, θα δουν τους μισθούς τους να διπλασιάζονται, ύστερα από νυχτερινή τροπολογία του κ. Τσακαλώτου.
Η κυβέρνηση ονειρεύεται ένα τεράστιο Δημόσιο, διορισμούς ημετέρων και αυξήσεις στους μισθούς του δημοσίου, τη στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας και η κοινωνία ψυχορραγεί. Κι έρχεται με τους φόρους να σφάξει την αγελάδα πού πια δεν έχει άλλο γάλα να δώσει, προκειμένου να ταΐσει τα χαϊδεμένα της παιδιά…


Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και η δημοκρατία του αντιλόγου!
Δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και ο γραμματέας αυτής Γιώργος Χατζηθεοδώρου κατά δήλωσή του! Γι αυτό και επιτέθηκε με τόση σφοδρότητα και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σ’ ένα νέο επιχειρηματία τον Οδυσσέα Βουρβουκέλη που ήταν φιλικά διακείμενος στο κόμμα, επειδή τόλμησε να εκφράσει μια διαφορετική άποψη από αυτή της κυβέρνησης και του κόμματος και για ένα θέμα που αφορά και θίγει άμεσα τον κλάδο του! Πολύ δημοκρατικό μα την αλήθεια!!! Και μάλιστα από κάποιους που κάποτε είχαν συνιστώσες και επένδυσαν πολιτικά στον πλουραλισμό των ιδεών τους και των διαφορετικών απόψεων! Από κάποιους που καλούσαν σε συμμετοχή στην απεργία εναντίον των μέτρων της κυβέρνησης! Αυτό και αν δεν είναι υποκρισία!
Τι έγινε; Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης… απαγορεύει τον αντίλογο ή δεν τον αντέχει;
Μ.Ξ.


‘’Στήνεται’’ η Γειτονιά του Άη Βασίλη
Σε άλλο χώρο θα την βρούμε φέτος την αγαπημένη, ιδίως των μικρών μας φίλων, Γειτονιά του Άη Βασίλη. Στην πλατεία Διοικητηρίου και όχι στην Κεντρική Πλατεία, όπως τις προηγούμενες χρονιές, έχουν αρχίσει ήδη να στήνονται τα ξύλινα σπιτάκια που θα φιλοξενήσουν τον ασπρογένη γέρο με την κόκκινη φορεσιά, τα ξωτικά-βοηθούς του και τους τάρανδους. Μια βδομάδα έχει απομείνει σχεδόν πριν την έναρξη λειτουργίας του ιδιαίτερου γιορτινού χώρου, που αναμένει μικρούς και μεγάλους με τα χρώματα, τις μουσικές, τις μυρωδιές των γλυκών και την ζεστασιά των ποτών, που προσφέρονται. Παράλληλα, προχωρά και ο στολισμός της Κεντρικής Πλατείας, η οποία φέτος αναμένεται να φιλοξενήσει χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού.
Χ.Δ.


Η δουλειά μας να γίνεται
Μπορεί για κάποιους να γινόμαστε κουραστικοί επισημαίνοντας συνεχείς παραβάσεις των οδηγών της πόλης μας, αλλά για κάποιους άλλους οι ασυνείδητες αυτές συμπεριφορές αποτελούν μεγάλα προβλήματα. Και αναφερόμαστε ιδιαίτερα στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι μοιάζουν σαν να μην υφίστανται για κάποιους ή αν υπάρχουν δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς. Γι’ αυτό και οι σταθμεύσεις πάνω σε ράμπες αναπήρων, που προβλέπονται στην άκρη τουλάχιστον των πεζοδρομίων από τον νόμο, είναι για μερικούς από εμάς ένας ευκολότερος τρόπος να κάνουν την δουλειά τους. Η φωτογραφία χθεσινή, ενδεικτική αυτού του πνεύματος παντελούς αδιαφορίας για τον συνάνθρωπο, όταν δύο αυτοκίνητα στάθμευσαν ταυτόχρονα στις ράμπες των πεζοδρομίων της 28ης Οκτωβρίου. Με την παντελή απουσία Δημοτικής Αστυνομίας από τους δρόμους τα φαινόμενα αυτά μάλλον δεν πρόκειται να εκλείψουν.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …