Σχόλια 25/11/15

0
vourvoukelis odysseas
Άλλο El Clasico και άλλο Ελ Ληνάδικο!
Θωμάς Βουγιουκλής


Γιατί τόση χολή;
Οι μειωτικοί χαρακτηρισμοί από κάποιον για κάποιον άλλον, χαρακτηρίζουν αυτόν που τις κάνει κι όχι αυτόν που τις δέχεται. Στο ίδιο λάθος υπέπεσε και η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Στο αναφαίρετο δικαίωμα έκφρασης άποψης και γνώμης για ένα θέμα μεγάλης σημασίας για κάποιον (Βουρβουκέλης) ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε απαξιωτικά και χυδαία. Σε βαθμό που ξαφνιάστηκαν μέλη και φίλοι της παράταξης και οι Ξανθιώτες που διάβασαν το περιεχόμενο.
Προφανής διάθεση για ηθική μείωση της προσωπικότητας ενός νέου επιχειρηματία να υποστηρίζει μια άποψη διαφορετική από τη κρατούσα κομματική. Η δε Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ μείωσε ένα φίλα προσκείμενο άτομο καθιστώντας τον απόβλητο. Προφανώς η τακτική και η μέθοδος του κόμματος είναι κατακριτέα και απαράδεκτη. Θυμίζει εποχές Σταλινισμού.
-Τι κρίμα αλήθεια. Τόση χολή για ένα δημοκρατικό δικαίωμα, τον αντίλογο…
Γ.Δ.


Τι απάντησε ο Οδυσσέας
Λακωνικός, αλλά αιχμηρός ήταν ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης στην απάντηση που έδωσε απαντώντας στην ανάρτηση του ΣΥΡΙΖΑ στο facebook.
Δεν ξέρω τι σχέσεις απέκτησε το προηγούμενο διάστημα με τα στελέχη της Νομαρχιακής, πάντως νομίζω ότι ούτε ο ίδιος μπορούσε να φανταστεί τόσο σκληρή επίθεση σε βάρος του. Με νηφαλιότητα πάντως ο ίδιος έγραψε: «Το δελτίο τύπου δεν έχει καμία ουσία. Ανάγκη να γίνει κάποιος βουλευτής δεν υπάρχει δυστυχώς. Γιατί βουλευτής δε γίνεται κάποιος από ανάγκη όπως οι περισσότεροι στο κοινοβούλιο αυτή τη στιγμή . Στην ουσία του θέματος. Σημασία έχει ότι ακόμα ένας παραγωγικός κλάδος θα καταστραφεί. Και με τιμάει που γράφετε για εμένα με τέτοια υποτιμητικά σχόλια. Ο κόσμος κρίνει».


Ε.Δ.13 και 20 Δεκεμβρίου

Η λύση βρέθηκε και είναι σχετικά σύντομη. Η Νέα Δημοκρατία θα πάει σε εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου. Εύλογος χρόνος για να ξεχαστεί το κάζο της Κυριακής και να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις που πλήγωσαν την παράταξη σε μεγάλο βαθμό.
Βέβαια, θα πρέπει να παραδεχτούν όλοι ότι η ζημιά έγινε και ήταν μεγάλη, κυρίως στο ηθικό μέρος. Και θ’ αργήσει μάλλον να διορθωθεί αυτό.
-Τελικά, ποιος ή ποιοι έφταιξαν για το πλήγμα; Κανείς;
Γ.Δ.


Κι άλλα χαμένα χρόνια;
Από το 2009 και μετά, η χώρα μας, οι κάτοικοι, μετράει και μετρούν, μια σειρά από χαμένα χρόνια, από χαμένες ελπίδες που έμειναν ελπίδες και εν τέλει εξαϋλώθηκαν κι αυτές και δεν έμεινε παρά μία αίσθηση πίκρας και θλίψης.
Θλίψη για τα χρόνια που έφυγαν έτσι, χωρίς ουσία, χωρίς ζωή, χωρίς μέλλον. Χαμένα χρόνια που δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσουν να’ ναι έτσι. Κι αυτό είναι το τραγικό.
Γ.Δ.


Έρχεται θύελλα
Ασφαλιστικό, Συνταξιοδοτικό, Φορολογία Αγροτών. Είναι το νέο τρίπτυχο που θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ένα τρίπτυχο φωτιά που είναι δύσκολο να προβλεφτεί ότι θα ψηφιστεί από τους κυβερνητικούς βουλευτές χωρίς παρατράγουδα. Όντως η συνοχή της κυβέρνησης θα δοκιμαστεί το Δεκέμβριο και κάθε εξέλιξη είναι πιθανή ακόμη και σε εκλογές χειμωνιάτικα.
Έχει ξαναγίνει εξάλλου, η συνταγή είναι ήδη γνωστή…
Γ.Δ.


Καλό χειμώνα
Φτου να μην τον ματιάξουμε τον καιρό στην περιοχή μας. Απέχουμε πέντε ημέρες από το Δεκέμβριο και όλα του καιρού μας πήγαν μια χαρά. Χωρίς κρύο, χωρίς καταιγίδες, χωρίς προβλήματα εν γένει.
Μάλιστα διανύσαμε το φθινόπωρο με ήπιο καιρό, ενίοτε και ιδιαίτερα ζεστό.
Ας ευχηθούμε, γιατί μόνον ευχές μπορούμε να κάνουμε, να συνεχιστεί ο γλυκός, καλός, ήπιος καιρός.
Βέβαια και το κρύο χρειάζεται και τα χιόνια και η βροχή. Τα αναμένουμε ως ποικιλία σε λογικά επίπεδα.
-Καλό χειμώνα λοιπόν.
Γ.Δ.


Ψυχραιμία!
Από τη γνωστή ελληνική παθογένεια της ανευθυνότητας και της έλλειψης ευθιξίας δεν θα μπορούσαν παρά να πάσχουν και οι εμπλεκόμενοι στο γνωστό Νεοδημοκρατικό φιάσκο της Κυριακής. Πέρασαν τρεις μέρες και ουδείς είχε τη γενναιότητα να παραδεχθεί ότι έκανε έστω κάτι λάθος, να αναλάβει κάποιο έστω μέρος της ευθύνη (για παραιτήσεις ούτε λόγος βέβαια). Παρά ρίχνουν ο ένας το φταίξιμο στον άλλο, πρόεδρος, γραμματέας, Εκλογική Επιτροπή και λοιποί υποψήφιοι.
Πρωταγωνιστής βέβαια ο πρόεδρος του κόμματος Ε. Μεϊμαράκης, ο οποίος αν και θεωρητικά του παραχωρήθηκε αυτή η θέση για να οδηγήσει το κόμμα του ομαλά σε ανάδειξη νέου αρχηγού, στη συνέχεια γλυκάθηκε από το προεδριλίκι και θέλησε να μονιμοποιηθεί, θέτοντας ο ίδιος υποψηφιότητα και παραμελώντας τα καθήκοντα για τα οποία επελέγη.
Όταν όμως στράβωσε η υπόθεση εκλογές άρχισε τις κατηγορίες προς όλους. Φταίει ο γραμματέας, φταίει η επιτροπή, φταίει ο Σαμαράς, φταίει ο Τζιτζικώστας, φταίνε οι πάντες γενικά, όλοι πλην αυτού του ίδιου που ουσιαστικά απέτυχε να διεξάγει ως υπηρεσιακός πρόεδρος τις εκλογές.
Έχει χάσει την ψυχραιμία του ο κ. Μεϊμαράκης και εκτοξεύει βέλη ολούθε, γιατί ως γνωστόν, η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα. Πάντως με τη συμπεριφορά του αυτή δεν επιδεικνύει χαρίσματα και χαρακτήρα αρχηγού και απογοητεύει ακόμα και τους θερμότερους οπαδούς του.…


Ένας χρόνος πριν…
Με θλίψη αναπολούμε πέρυσι τέτοιον καιρό, όταν οι εκλογές φαινόταν αναπόφευκτες, μετά την κατηγορηματική άρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ομονοήσουν στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, όταν πάρα πολύς κόσμος έλεγε αγανακτισμένος «Να φύγουν αυτοί που μας κυβερνούν. Πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα με το ΣΥΡΙΖΑ».
Και σήμερα, ένα χρόνο μετά, βρισκόμαστε με κατεστραμμένη οικονομία και τράπεζες, με δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, με καμία προοπτική για γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα και το Grexit ακόμα στο τραπέζι. Η πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» είχε σαν αποτέλεσμα οι Σκοπιανοί εχθές να μας κλείσουν τα σύνορα και οι Βορειοευρωπαίοι να απειλούν να μας αποβάλουν από τη συνθήκη Σένγκεν με κίνδυνο να εγκλωβιστούν στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες. Επιπλέον οι Αλβανοί μας απειλούν για την υφαλοκρηπίδα στο Ιόνιο και οι Τούρκοι μεθοδεύουν συνδιαχείριση του Αιγαίου με την πρόφαση της «συνεργασίας» στο προσφυγικό.
Τελικά αποδεικνύεται ότι μπορούσαν να γίνουν χειρότερα τα πράγματα, πολύ χειρότερα. Και δυστυχώς με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα, φτάσαμε σήμερα να κινδυνεύουμε με ολική καταστροφή. Σίγουρα πολλοί σήμερα θα αναλογίζονται τα περσινά και θα μονολογούν «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα…»


Με …καζάνι που βράζει μοιάζει η ΝΔ
…και λίγο πριν εκραγεί… Το φιάσκο των εκλογών ήταν η σταγόνα στο ποτήρι που ξεχείλισε και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου να ξεπηδήσουν όλες οι διαφορές μεταξύ των υποψηφίων που πλέον επιδίδονται σε μάχη χαρακωμάτων διχάζοντας το εκλογικό της σώμα και βυθίζοντας την γαλάζια παράταξη στην πιο βαθιά κρίση των τελευταίων χρόνων. Σε μια εποχή που η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή αντιπολίτευση που να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος αυτή κυριολεκτικά περνάει παρατεταμένη περίοδο εσωκομματικής περιδίνησης με κίνδυνο να διαμελιστεί. Μουδιασμένα τα τοπικά στελέχη παρακολουθούν τα δρώμενα ! Κάποιοι κάνουν τον σταυρό τους κάποιοι εκφράζονται γαλλιστί όπως ο υποψήφιος που υποστηρίζουν αλλά και κάποιοι αισιοδοξούν με την πεποίθηση ότι «Η ΝΔ ποτέ δεν πεθαίνει»!   Σύμφωνα με πληροφορίες , οι Καραμανλικοί κύκλοι αποκλείουν παρέμβαση του Καραμανλή ενώ Μεϊμαριδικοί κύκλοι καθιστούν υπεύθυνο για το φιάσκο τον Τζιτζικώστα επειδή ο Παπαμιμίκος τάχθηκε υπέρ του. Απ’ την πλευρά του Τζιτζικώστα κατηγορούν τον Μεϊμαράκη για υπονόμευση της διαδικασίας. Και σαν να μην έφτανε αυτό αναμείχτηκε και ο Σαμαράς και δημιουργήθηκε χάσμα με τον Μεϊμαράκη!
Μύλος δηλαδή …και καλά ξεμπερδέματα!
Μ.Ξ.


Κρίση σε καιρούς μη σοβαρούς
Δεν είναι το μείζον θέμα με τα όσα συμβαίνουν εντός και εκτός της χώρας, αλλά είναι ένα σημαντικό ζήτημα η εκλογή προέδρου στη ΝΔ, αφού πιθανώς μιλάμε για έναν μελλοντικό πρωθυπουργό. Φιάσκο, κάζο, στραπάτσο, πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν και σίγουρα είναι μεγάλη η ντροπή και η απογοήτευση στους κόλπους του κόμματος. Το να βρεθεί ποιος φταίει και το τι ακριβώς έγινε έχει την σημασία του, αλλά αυτό που σίγουρα μετράει είναι το αποτέλεσμα. Η εικόνα προς τα έξω και η απώλεια του όποιου αισθήματος εμπιστοσύνης σε ένα κόμμα με βαριά ιστορία. Μερίδιο ευθύνης, πάντως, φαίνεται ότι έχουν σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι με τους χειρισμούς τους. Ο Μεϊμαράκης δεν ήθελε από την αρχή ανοικτή εκλογική διαδικασία. Μιλούσε για περαστικούς. Αστείο να πιστεύουμε ότι κάποιος περαστικός θα πήγαινε για χαβαλέ την Κυριακή να πληρώσει 3 ευρώ για να ψηφίσει. Ο Τζιτζικώστας, που προβλήθηκε ως από μηχανής θεός, τόνιζε συνεχώς ότι δεν έχει μηχανισμούς να τον στηρίζουν, είχε όμως τον Παπαμιμίκο. Αν η ΝΔ, όπως και κάθε κόμμα που θέλει την αλλαγή, δεν γλυτώσει από δεινόσαυρους, εμφανείς και αφανείς, δεν έχει ελπίδα για το μέλλον. Και όπως θυμήθηκε κάποιος φίλος, στις εκλογές για αρχηγό στη ΝΔ το 2009 το μηχανογραφικό σύστημα είχε πέσει και η ψηφοφορία διεξήχθη χειρόγραφα για αρκετές ώρες. Κανένας δεν ήξερε ποιος, πότε και που ψήφισε και κυρίως πόσες φορές. Οι άνθρωποι στην μηχανή του κόμματος ήταν σχεδόν όλοι του Σαμαρά. Η Ντόρα τότε δεν δημιούργησε κανένα θέμα, σεβόμενη τον θεσμό και άφησε την διαδικασία να εξελιχθεί, αποδεχόμενη το αποτέλεσμα.
Χ.Δ.


Όπου μας παίρνει, τα κάνουμε…
Τα φαινόμενα ασυνειδησίας και απερίγραπτης οδηγικής συμπεριφοράς είναι μέσα στο φόρτε πολλών Ελλήνων και επομένως και Ξανθιωτών. Είναι δύσκολο να βγεις στον δρόμο και να μην συγχυστείς με παρτάκηδες οδηγούς, που φέρονται λες και είναι μόνοι στον δρόμο, που οδηγούν σαν να μην υπάρχει αύριο, που παρκάρουν σαν να βρίσκονται στο χωράφι του παππού τους. Καθημερινά φαινόμενα που αυξάνονται και πληθύνονται αφού δεν υπάρχει καμία ουσιαστική τιμωρία, κανένας άμεσος έλεγχος. Η συνήθης επωδός πολλών που συναντούν τέτοια περιστατικά, είναι ότι αυτά δεν γίνονται στην Ευρώπη ή ‘’τόλμα να το κάνεις αυτό στο εξωτερικό’’. Δεν ξέρουμε αν ήταν ξένος ή αν απλά διαμένει στο εξωτερικό ο οδηγός με τις γερμανικές πινακίδες που στάθμευσε επί μισή ώρα προχθές στην είσοδο του πεζόδρομου της Κονίτσης. Ακόμη και αν δεν φέρεται έτσι στην Γερμανία, εδώ μπορεί και το κάνει.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 10 Μαΐου 2024

Συνωστισμός υποψηφίων Ο χρόνος πιέζει κι έτσι δεν πρέπει να ξαφνιαστείτε εάν συναντήσετε σ…