Σχόλια 19/11/15

0
Από το «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» φτάσαμε σε άλλον έναν «επώδυνο συμβιβασμό» της προστασίας μόλις του 25%! Οι επιτυχίες στις διαπραγματεύσεις συνεχίζονται….


Πάλι ο τουρισμός
Να πούμε δυο κουβέντες για το θέμα του τουρισμού με την ελπίδα οι Ξανθιώτες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα του μέλλοντος που είναι όλο το φάσμα του τουρισμού να προβληματιστούν θετικά.
Λοιπόν, ο τουρισμός είναι ένα εισόδημα που χρόνο με το χρόνο θα αυξάνεται για το νομό μας διότι προσφέρει ποικιλία επιλογών όπως βέβαια και άλλες περιοχές της Περιφέρειάς μας.
Σωστά ο Γιώργος Παυλίδης μαζί με τον Μιχάλη Αμοιρίδη δίνουν τον δύσκολο αγώνα τους για να ξεκινήσει η δράση. Δηλαδή να γίνει γνωστή η Περιφέρει ως τόπος επιλογών, να γίνουν σοβαρές επενδύσεις στους επιμέρους τομείς, όχι τεράστιες, ανθρώπινης κλίμακας, με σεβασμό στο Περιβάλλον και την Ιστορία του τόπου.
Τέλος, θα πρέπει ν’ αξιοποιηθεί η ορεινή περιοχή σε κάθε δυνατότητά της, έχοντας κατά νου πάντα ότι η παρουσία της Μειονότητας στο νομό κυρίως στο βουνό, αποτελεί ένα από τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματά μας.
Το θέμα είναι σοβαρό και θα επανέλθουμε αναλυτικότερα.
Γ.Δ.


Περί της ελαιοπαραγωγής
Μειωμένη σημαντικά ήταν σε περιοχές του νομού μας η παραγωγή ελαιοκάρπου φέτος. Μάλιστα κάποιες περιοχές «χτυπήθηκαν» περισσότερο. Αιτία οι πολλές βροχές την περίοδο της καρπόδεσης που εμπόδισαν να «δέσει» το άνθος και ο πυρηνοτρύτης ως ασθένεια που εμφανίστηκε στη συνέχεια.
Αυτό με τον καιρό δεν μπορεί κανείς να το πολεμήσει. Η φύση έχει τις δικές της λειτουργίες. Γενικώς όμως το λάδι που βγήκε από τα ελαιοτριβεία, λίγο μεν, όμως είναι εξαιρετικής ποιότητας και για το γεγονός της μη εμφάνισης δάκου.
-Του χρόνου καλύτερα…
Γ.Δ.


Νεοδημοκρατικό
Δυο λόγια για τους Νεοδημοκράτες που θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρό τους. Και οφείλουν να πάνε όσο γίνεται περισσότεροι. Το ποιον θα επιλέξουν είναι ένα θέμα αλλά αφορά αυτούς, όχι εμάς.
Λοιπόν έχουμε και λέμε: Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.
-Προϋπόθεση για τη συμμετοχή η επίδειξη ταυτότητας, Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο.
-Το αντίτιμο της συμμετοχής είναι 3 ευρώ
-Οι κάλπες θ’ ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.
-Σε περίπτωση δεύτερου γύρου ψηφίζουν τα μέλη στο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν την πρώτη φορά χωρίς νέο αντίτιμο συμμετοχής
Πρέπει τέλος να έχουν υπόψιν τους τα μέλη και οι φίλοι της Ν.Δ. πως στο δεύτερο γύρο δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο
Κατά τα λοιπά, καλή ψήφο.
Γ.Δ.


Παιδικές Γιορτές
Και μια είδηση καθαρά Χριστουγεννιάτικη, κυρίως για τα παιδιά, παρότι και η πόλη μας έχει εδώ κα λίγα χρόνια τη δική της εκδοχή για να χαρούν και ζήσουν εορταστικά τις ημέρες, την γνωστή Γειτονιά του Αη Βασίλη.
Λοιπόν η γνωστή «Ονειρούπολη» της Δράμας θ’ανοίξει τις πύλες της την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.
Γ.Δ.


Χτυπάνε το κρασί
Μια χαρά την έχουνε οι καταναλωτές του ουίσκι. Η κυβέρνηση αυξάνει την τιμή στα ελληνικά κρασιά και αφήνει στο απυρόβλητο τα εισαγόμενα ουίσκι, βότκα, τζιν και άλλα.
Δηλαδή, ο καταναλωτής θα πληρώνει ακριβότερα το ελληνικό κρασί γιατί οι φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών έτσι έκριναν ότι θα μαζέψουν 100 εκ. ευρώ σαν ισοδύναμα για να μη μπει ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Και την βρήκαν τελικά τη λύση οι αθεόφοβοι….Βάζουν θηλειά σ’ ένα προϊόν με εξαγωγές, με μέλλον και προοπτικές.
Γ.Δ.


Το σκότος και το φως
Αυτή είναι νέα κήρυξη πολέμου. Μπορεί να μη νιώσαμε την πρώτη, της 11/9 (μερικοί ανεγκέφαλοι χάρηκαν κιόλας που χτυπήθηκαν οι Αμερικανοί) αλλά τώρα μας αφορά άμεσα.
Η Γαλλία είναι η χώρα που μας έδωσε τον Διαφωτισμό, τη σύγχρονη δημοκρατία, τα ατομικά δικαιώματα. Είναι η πατρίδα από όπου ξεκίνησε η ελληνική Επανάσταση. Όποιος χτυπάει τη Γαλλία, χτυπάει όλους μας.
Και να μην ξανακούσω την ηλίθια δικαιολογία ότι και για τους τζιχαντιστές φταίει η Δύση. Καμία Δύση δεν είπε στους τζιχαντιστές να γίνουν βάρβαροι, να εξολοθρεύουν αμάχους, να αποκεφαλίζουν αιχμαλώτους, να καταστρέφουν έργα τέχνης, να εξανδραποδίζουν πληθυσμούς.
Κάθε θρησκεία, όταν κατάλληλα διαστραφεί, γίνεται κήρυγμα μίσους. Ακόμα και η θρησκεία της αγάπης μας έδωσε τις Σταυροφορίες, την Ιερά Εξέταση και τους «δεκάκις μύριους» νεκρούς της Εικονομαχίας. Η πίστη εύκολα γίνεται πάθος και η προσήλωση φανατισμός.
Αλλά το ότι σήμερα, στον 21ο αιώνα, θα βλέπαμε φαινόμενα της «Νύχτας του Αγίου Βαρθολομαίου» (όπου οι Γάλλοι καθολικοί έσφαξαν τους προτεστάντες), ότι θα πηγαίναμε δηλαδή έξι αιώνες πίσω στο σκότος μοιάζει απίθανο και είναι απάνθρωπο.
Η σκέψη μας στη Γαλλία και στο φως. Δεν πρέπει να σβήσει ούτε να δύσει. Κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες, ο σεβασμός στην ταυτότητα του Άλλου και στα δικαιώματά του. Είναι η κορύφωση του δυτικού πολιτισμού – ο Παρθενώνας του. Και πρέπει να μείνει ψηλά, όρθιος και να ακτινοβολεί!
Ν.Δ.


ΝΔ στα χαρακώματα
 
Τελευταίες μέρες πριν από τις κάλπες για την ανάδειξη προέδρου στην ΝΔ και η σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων κλιμακώνεται. Τα προεκλογικά σποτάκια του Απόστολου Τζιτζικώστα πρόσθεσαν ένα ακόμη επεισόδιο στον κύκλο της κόντρας. Μετά την δήλωση στήριξης Βορίδη προς τον Τζιτζικώστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης κρατά σε υψηλούς τόνους την επιθετική στάση απέναντι στον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας. Στο τελευταίο σποτάκι εμφανίζεται ένας κύριος με γκρι μουστάκι που παραπέμπει στην ‘’παλιά’’ ΝΔ και σαφέστατα τον υποψήφιο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προκαλώντας την αντίδραση και του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος ζήτησε την απόσυρση του βίντεο. Η μαραθώνια δίμηνη σχεδόν προεκλογική εκστρατεία έχει αναδείξει αρκετά προβλήματα ενότητας στο κόμμα. Ακόμη και ο μέχρι τώρα διαλλακτικός Κυριάκος Μητσοτάκης κινήθηκε επιθετικά τις τελευταίες μέρες απέναντι σε Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα, λέγοντας ότι ο πρώτος δεν μπορεί να οδηγήσει στην νέα εποχή και να διευρύνει το κόμμα, ενώ ο δεύτερος εκπροσωπεί την σκληρή δεξιά. «Πιο δεξιά είναι ο τοίχος της Χρυσής Αυγής», είπε χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερες αντιδράσεις προκάλεσε και η έμμεση ‘’γκρίζα’’ καμπάνια Τζιτζικώστα μέσω του τεστ http://ndpresident.gr/, που κατακρίθηκε για παράβαση κάθε κανόνα δεοντολογίας, αφού προβάλει μονόπλευρα ως λύση μέσα από καταφανείς ερωταπαντήσεις τον ίδιο. Τρεις μέρες ως την πρώτη φάση, που θα αναδείξει τους δύο ισχυρούς εκ των τεσσάρων.
Χ.Δ.


Παραγωγοί στο Σύνταγμα με ‘’αριστερά’’ χημικά
Μία από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις κατάφερε να ‘’επιτύχει’’ η κυβέρνηση χάρη στα όσα προβλέπονται για τον πρωτογενή τομέα στο τρίτο μνημόνιο. Περισσότεροι από 8.000 αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσοκόμοι συγκεντρώθηκαν από ολόκληρη την χώρα στο Σύνταγμα χθες το πρωί, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που θα θέσουν την ‘’ταφόπλακα’’ στον παραγωγικό χώρο. Με την επιθυμία να επιδώσουν μέσω του συντονιστικού ψήφισμα διαμαρτυρίας με τις προτάσεις τους, προσέγγισαν την Βουλή, με δυνάμεις των ΜΑΤ να τους απωθούν. Μετά τις γενικευμένες αντιδράσεις η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές. Ακολούθησαν επεισόδια και ξυλοδαρμοί που οδήγησαν σε τραυματισμούς, τόσο αγροτών όσο και αστυνομικών, αλλά και συλλήψεις. Οι παλιότερες καταδίκες της ‘’αριστερής’’ κυβέρνησης απέναντι σε μέτρα που έπλητταν τον αγροτικό τομέα, αλλά και η παρουσία και δράση των ΜΑΤ σε παρόμοιες κινητοποιήσεις, φαίνεται ότι ξεχάστηκαν. Παρότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, δήλωσε ότι η συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών θα γίνει κανονικά, και ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη στην χρήση αστυνομικής βίας, οι αγρότες αρνήθηκαν να συναντήσουν τον κ. Αποστόλου, διαμαρτυρόμενοι για την χρήση χημικών και αποχώρησαν από την πλατεία το μεσημέρι. Προφανώς, η παρουσία των ΜΑΤ είναι κατακριτέα μόνο σε περιπτώσεις αναρχικών και κουκουλοφόρων και όχι στις εύλογες διαμαρτυρίες παραγωγών.
Χ.Δ.


Είναι θέμα ερμηνείας….
Μη ρεαλιστικό χαρακτήρισε το Παρατηρητήριο των ΟΤΑ τον προϋπολογισμό του 2015 του δήμου Ξάνθης. Εννοιολογικά αυτό σημαίνει ότι δεν είναι πραγματικός και άρα εφαρμόσιμος. Ο δήμαρχος όμως έδωσε λογιστική και πολιτική ερμηνεία. Όχι ότι είναι μη εφαρμόσιμος αλλά επειδή ο προϋπολογισμός προβλέπει λιγότερα έσοδα κατά 94.000 ευρώ κι αυτά είναι η μισθοδοσία των υπαλλήλων που ήρθαν με μετάταξη από την Νομαρχία. Μα αν ήταν έτσι δεν θα έλεγε το παρατηρητήριο «αυξήστε τα έσοδά σας»; Θα τους έλεγε ότι είναι μη ρεαλιστικός ο προϋπολογισμός;
Μ.Ξ.


Μετά από 20 χρόνια το θυμήθηκαν …
Viral στο facebook έχει γίνει μια ανάρτηση ενός Ξανθιώτη που έλαβε ατομική ειδοποίηση οφειλής από τον δήμο Θεσσαλονίκης, για παράβαση του Κ.Ο. Κ η οποία φέρεται να πραγματοποιήθηκε πριν από 20 σχεδόν χρόνια και συγκεκριμένα ως ημερομηνία βεβαίωσης της σχετικής παράβασης είναι η 28η Μαρτίου του 1996! Πρόκειται για έγγραφο που έχει εκδοθεί από τμήμα ταμείου του δήμου, τον Οκτώβριο του 2015 και στο οποίο αναγράφονται τα στοιχεία του εν λόγω οδηγού, μόνιμου κάτοικου Ξάνθης, καθώς και το ποσό το οποίο καλείται ο ίδιος να καταβάλει, που ανέρχεται σε 14,67 ευρώ.
Ανάλογες ειδοποιήσεις έχουν παραλάβει και άλλοι οδηγοί στην Κομοτηνή.
Φαίνεται πως ο δήμος Θεσσαλονίκης κάνει σαφάρι για να μαζέψει έσοδα και ότι θυμάται… χαίρεται!
Μ.Ξ.


Τουρισμός στην ΑΜΘ: Στοίχημα για όλους
Η τόνωση του τουρισμού είναι ένα στοίχημα που συμπεριλαμβάνει όλους, περισσότερο ή λιγότερο εμπλεκόμενους. Όσο αξιόλογη κι αν είναι η προσπάθεια της Περιφέρειας, που πράγματι έχει δώσει βαρύτητα και παρουσιάζει ουσιαστική δουλειά με αποτελέσματα στον τομέα του τουρισμού, μέσω δικτυώσεων, υλικού και ποιοτικής αναβάθμισης, όπως αποδείχθηκε και στην τελευταία τουριστική έκθεση Philoxenia, θα πρέπει δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για να ευοδώσει το εγχείρημα. Οι δήμοι οφείλουν να προετοιμάζουν έγκαιρα τα προγράμματα των μεγάλων πολιτιστικών τους θεσμών, ώστε να υπάρχει ο χρόνος να προωθηθούν σε πρόθυμες αγορές τουριστών και οι ιδιωτικοί φορείς από την πλευρά τους πρέπει να ενεργοποιηθούν και να παρέχουν υπηρεσίες και πακέτα, σύμφωνα με όσα ζητούν οι τουριστικοί οργανισμοί και οι εν δυνάμει τουρίστες της περιοχής. Διαφορετικά, όσο καλές κι αν είναι οι προθέσεις, δε θα δούμε σημαντικές αλλαγές στην τουριστική κίνηση της περιοχής μας.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …