Σχόλια 11/11/15

0
Σιγά μην είναι σοβαρές οι καταγγελίες Πανούση! Ενώ ο Χαϊκάλης με μοντάζ Λαζόπουλου μάλιστα, ήταν αξιόπιστος…


Έρχονται Μητσοτάκης – Μεϊμαράκης στην Ξάνθη
Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα βρίσκεται στην Ξάνθη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα συναντηθεί με τους φίλους του στο Z – Palace ενώ μάλλον δεν θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση. Επίσης δεν έγινε γνωστό ακόμη αν θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Αντίθετα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που θα έρθει στην Ξάνθη την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου θα μιλήσει όμως δεν έχει βγει ακόμη το πρόγραμμα. Έτσι ολοκληρώνεται ο προεκλογικός κύκλος με όλους τους υποψήφιους προέδρους της ΝΔ να έχουν περάσει από την πόλη μας. Να θυμίσουμε ότι στις 22 Νοεμβρίου είναι οι εκλογές και μάλλον θα υπάρξουν και επαναληπτικές την άλλη Κυριακή καθώς θεωρείται απίθανο να πάρει κάποιος το ποσοστό πάνω από 49% για να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.
Μ.Ξ.


Χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας

Μετά από 6 χρόνια οικονομικής κρίσης και αλλαγής 3 κυβερνήσεων, έγινε πλέον σαφές πως η χώρα χρειάζεται οπωσδήποτε κυβέρνηση διαφορετική απ’ όσες είχε μέχρι τώρα. Κι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι άλλη από κυβέρνηση συνεργασίας και κοινής αποδοχής. Εάν δεν γίνει αυτό τότε πολύ δύσκολα θα βγει η οικονομία από το αδιέξοδο αφενός και να ξεκινήσει η ανάπτυξη αφετέρου.
Είναι κρίσιμη η περίοδος και οφείλουν τα κόμματα να το καταλάβουν. Για να σώσουν την πατρίδα βέβαια…
Γ.Δ.


εΦΙάΛτΗΣ!
VEN.KAR.


Η Αστυνομία ακόμη ψάχνει
Κάποιες ενέργειες της Αστυνομίας εκ του αποτελέσματος βέβαια, αποδεικνύουν ότι κάτι στραβό υπάρχει στο Σώμα. Έχουν περάσει τόσες ημέρες από την επίθεση και ξυλοδαρμό του βουλευτή Κουμουτσάκου έξω από τη βουλή, κι ακόμη η Αστυνομία δεν συνέλαβε κανέναν από τους δράστες! Που φαίνονται καθαρά στις φωτογραφίες και τα βίντεο.
Συνέλαβαν όμως το νεαρό που προστάτεψε τον Κουμουτσάκο και ο οποίος πήγε μόνος στην Αστυνομία για να πει πώς προστάτεψε τον βουλευτή!
Αυτή η καθυστέρηση δεν τιμά την Αστυνομία κι αφήνει σκιές εις βάρος της.
Γ.Δ.


Οφειλή 0,01
Αυτές τις ημέρες οι περισσότεροι πολίτες πλήρωσαν τη δόση του ΕΝΦΙΑ που τους αναλογούσε.
Ένας συμπολίτης μας όμως ξαφνιάστηκε όχι από το ύψος του οφειλόμενου ποσού, αλλά αυτό καθεαυτό το ποσό.
Το συνολικό ποσό οφειλής που του ορίστηκε ανερχόταν στο ποσό 0,01 του ευρώ!
Γ.Δ.


Θετικότατη απόφαση
Σημαντική παρέμβαση προς την κατεύθυνση της λύσης ενός σοβαρού προβλήματος για τα Μέσα Ενημέρωσης και δη τις Εφημερίδες, περιλαμβάνει το Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Έτσι, καταργούνται τα κατώτατα όρια αποζημίωσης για προσβλητικά δημοσιεύματα (10.000 ή 100.000 ευρώ) ώστε να επιδικάζεται χαμηλότερη αποζημίωση για μικρότερης σημασίας προσβολή. Επανεισάγεται ρύθμιση με την οποία ο θιγόμενος θα ζητεί διόρθωση της προσβολής σε θέση ανάλογη, και αν δεν γίνει εντός 20ημέρου θα υποβάλλει αγωγή αποζημίωσης. Αν δεν προηγηθεί η διαδικασία αυτή, η αγωγή θα απορρίπτεται ως απαράδεκτη.
Με την αλλαγή αυτή στον Τυποκτόνο νόμο Βενιζέλου, επέρχεται μία ισορροπία αλλά και μια προσέγγιση στο όλο θέμα που είναι ρεαλιστική αλλά και πιο κοντά στην πραγματικότητα. Ήταν δε η αλλαγή αυτού του νόμου πάγιο αίτημα των Συνδικαλιστικών Οργάνων του Τύπου εδώ και χρόνια.
Χαιρετίζουμε ως εκ τούτου την πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αλλαγή που επιφέρει σ’ έναν νόμο που επέβαλε σοβαρές οικονομικές κυρώσεις (έως καταστροφικές) σε εφημερίδες.
Γ.Δ.


Ασφαλιστικά σενάρια
Και τι δεν έχει γραφεί και πόσα δεν έχουν λεχθεί καιρό τώρα και μάλλον θα συνεχιστούν για το Ασφαλιστικό. Παρόλη την φλυαρία ειδικών αλλά και κυβερνητικών, ακόμη η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί.
Από τη μια μιλάνε για τρία Ταμεία. Αργότερα τα Ταμεία γίνονται ένα. Άλλες δηλώσεις περιλαμβάνουν τις Επικουρικές, νεώτερες τις εξαιρούν. Κομφούζιο, μπέρδεμα και μια προχειρότητα άνευ προηγουμένου.
Αιτία όλων αυτών των «μπρος –πίσω» δηλώσεων και «ενεργειών»; Μα οι αντιδράσεις!
Γ.Δ.


Ιδού η αλήθεια!
Όλα ξεκίνησαν το 2001, όταν παραμονές εισαγωγής του ευρώ ο τότε υπουργός Εργασίας της δεύτερης κυβέρνησης Σημίτη κ. Τ. Γιαννίτσης επιχείρησε να μεταρρυθμίσει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ώστε να ελέγξει τη δυναμική εξέλιξη των υπερδαπανών του και να το καταστήσει κατά το δυνατόν βιώσιμο στον χρόνο. Εκείνη η πρώτη ουσιαστική απόπειρα ελέγχου της κρίσης του Ασφαλιστικού βρήκε απέναντί της σχεδόν τους πάντες: κόμματα, συνδικάτα, εργατικές ενώσεις και κοινωνικές οργανώσεις.
Εκείνο το έλλειμμα κατανόησης που επέδειξαν όλες οι πολιτικές παρατάξεις, δεξιές, κεντρώες και αριστερές, συνοδεύει έκτοτε το ελληνικό πολιτικό σύστημα ως άλλο προπατορικό αμάρτημα, ορίζοντας τόσο τη θέση της οικονομίας και της χώρας όσο και τη φθορά των κομμάτων εξουσίας. Πολλοί έσπειραν μίσος τότε για τον Κώστα Σημίτη και η προπαγάνδα τον εμφάνιζε ως «συνωμότη» και «εχθρό των λαϊκών συμφερόντων». Η κυβέρνησή του όμως από τη στιγμή που σάλπισε υποχώρηση στο Ασφαλιστικό δεν μπόρεσε να ξανασηκώσει κεφάλι, ούτε βεβαίως κατάφερε να προωθήσει κάποια άλλη μεταρρύθμιση.
Α.Κ.


Κλειστά τα δημόσια ΙΕΚ κι ο κ. Φίλης εκφράζει επιστημονικές απόψεις….
Κλειστά παραμένουν τα δημόσια ΙΕΚ. Χιλιάδες σπουδαστές περιμένουν ν’ ανοίξουν και άλλοι πάλι – όσοι έχουν να διαθέσουν χρήματα στρέφονται στα ιδιωτικά ΙΕΚ.   Τα δημόσια ΙΕΚ, που θα έπρεπε να λειτουργούν από την 1η Οκτωβρίου δεν έχουν ανοίξει ακόμη, καθώς δεν έχουν προσληφθεί οι περίπου 7.000-8.000 εκπαιδευτές που πρέπει να διδάξουν τους μαθητές των ΙΕΚ. Δεν εξασφαλίστηκαν έγκαιρα τα 30.000.000 ευρώ που απαιτούνται για τα λειτουργικά έξοδα των ΙΕΚ, καθώς δεν έχουν πληρωθεί και τα δεδουλευμένα του προηγούμενου εξαμήνου.
-Έτσι στηρίζεται το δημόσιο σχολείο!
-Και τη στιγμή που υπάρχουν τόσα προβλήματα στην εκπαίδευση ο υπουργός Παιδείας κύριος Φίλης εκφράζει τις επιστημονικές τους απόψεις για την Γενοκτονία των Ποντίων!
Μ.Ξ.


Οι άνθρωποι πίσω από τους νόμους
«Ζευγάρια που ζουν μαζί 20 χρόνια, ο ένας αρρωσταίνει και το νοσοκομείο δεν επιτρέπει στον άλλο ούτε να τον δει ούτε να πάρει τις αποφάσεις που ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να πάρει “ο σύζυγος”. Ζευγάρια που ζουν μαζί 15 χρόνια, πεθαίνει ο ένας και οι συγγενείς του νεκρού πετάνε τον επιζώντα σύντροφο στο δρόμο. Ζευγάρια που ζουν μαζί 10 χρόνια, ο ένας είναι άτομο με αναπηρία, ο άλλος παρατάει τη δουλειά του και στέκεται δίπλα στον άνθρωπό του να τον φροντίσει αλλά δεν μπορεί να πάρει τη σύνταξή του». Αυτά ανήρτησε χθες φίλος νομικός στο facebook, αναφερόμενος στην ανθρώπινη πλευρά πίσω από διάφορες υποθέσεις που συναντούν οι δικηγόροι. Δεν είναι απλά ζητήματα που πρέπει να συγκινήσουν τον “ανθρωπισμό” μας. Είναι αθέμιτες νομικές διακρίσεις εις βάρος συμπολιτών μας. Με αφορμή την συζήτηση που γίνεται για το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου και τις διάφορες θεωρητικές προσεγγίσεις, αλλά κυρίως συναισθηματικές κορώνες και αφορισμούς, πρέπει να αναλογιστούμε τι σημαίνει πραγματικά ισονομία και δημοκρατία. Η ανάγκη για την υπέρβαση τέτοιων διακρίσεων δεν θα κριθεί με βάση την θεωρία που έχει καθένας στο κεφάλι του για το τι είναι προοδευτικό και τι συντηρητικό, τι είναι ηθικό και τι ανήθικο, τι είναι νορμάλ και τι παρέκκλιση. Η ανάγκη για την υπέρβασή τους είναι δεδομένη για ένα κράτος δικαίου, ισονομίας και δημοκρατίας.
Χ.Δ.


Ολυμπιονίκες αλλά… μεταξύ μας
Το πρωί της Δευτέρας υποδεχθήκαμε την αποστολή της ομάδας Ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ της πόλης μας, που επέστρεψε από την Ντόχα του Κατάρ με το ασημένιο μετάλλιο της Ολυμπιάδας Ρομποτικής στην κατηγορία ποδοσφαίρου. Μια τεράστια διάκριση, αν αναλογιστεί κανείς ότι η μικρή, και άγνωστη στους περισσότερους Ξανθιώτες, ομάδα είχε να ανταγωνιστεί ομάδες 54 χωρών, πολλές εκ των οποίων ιδιαίτερα προηγμένες στον τομέα αυτό. Παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό, οι νεαροί μαθητές μας κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και το άγχος της πρωτόγνωρης εμπειρίας και να διαπρέψουν. Από χθες που δημοσιεύθηκε το ρεπορτάζ για την υποδοχή τους στην κεντρική πλατεία, εισέπραξα από πολλούς φίλους την απορία και την έκπληξη, που ένα τόσο σημαντικό γεγονός δεν έτυχε της ανάλογης προβολής, ώστε να λειτουργήσει ως πρότυπο για τους υπόλοιπους μαθητές, αλλά και ενθάρρυνση για όλους όσοι αγωνίστηκαν για να πετύχει. Το μόνο που πληροφορηθήκαμε μέχρι στιγμής, είναι η βράβευση που έχει οργανώσει η Ασπίδα Ξάνθης για τις 22 Νοεμβρίου, ώστε να συγχαρεί τους 3 μαθητές και τον καθηγητή τους. Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι η αντίστοιχη ομάδα της Ιαπωνίας, που τερμάτισε μόλις 17η στους αγώνες, έγινε δεκτή με τιμές ηρώων στην πόλη της, καταλαβαίνει πόσο ελαφρά τη καρδία αντιμετωπίζουμε παρόμοια σημαντικά γεγονότα, προτιμώντας να κραυγάζουμε και να ξοδεύουμε χρήματα για παράτες και εκδηλώσεις αμφισβητούμενης ωφέλειας και πολιτιστικού επιπέδου.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …