Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Εθνικές Ελπίδων: Με 0-4 ηττήθηκε η Ελλάδα από την ανώτερη Πορτογαλία

Εθνικές Ελπίδων: Με 0-4 ηττήθηκε η Ελλάδα από την ανώτερη Πορτογαλία

0
elpides-apogoitesyi

Καλή για ένα ημίχρονο η ελληνική ομάδα, «λύγισε» στην επανάληψη

Δυσαρέσκεια από ΕΠΟ για την περιορισμένη προσέλευση θεατών στο γήπεδο Πηγαδίων

Φανερά ανώτερη η εθνική Πορτογαλίας, συνέτριψε με 0-4 την αντίστοιχη της Ελλάδας στον αγώνα που έγινε στο «Skoda Ξάνθη Arena» το βράδυ της Τρίτης, χάρη στα γκολ των Γκονσάλο Γκέντες, Ζέλσον Μαρτίνς, Ζοάο Κανσέλο και Γκονσάλο Πασιένσια στο πλαίσιο των προκριματικών του UEFA Κ21 EURO 2017.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την Εθνική Ελλάδας (και βαριά μάλιστα) στα δύο ματς που έχει δώσει στον 4ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2017. Αντίθετα, οι Ίβηρες σε τρία ματς, έχουν ισάριθμες νίκες οδηγώντας την κούρσα του ομίλου.

Παράλληλα η ήττα συνδυάστηκε με αρνητικό ντεμπούτο του Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας Κ21, απέναντι στην, χωρίς αμφιβολία, πιο δυνατή ομάδα του ομίλου.

Το φιλμ του αγώνα

Μπορεί η Πορτογαλία να μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, στη Ξάνθη, αλλά η Ελλάδα μετά τα πρώτα πέντε λεπτά ανέκτησε τα χαμένα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο οι προσπάθειες των Ελλήνων παικτών δεν καρποφόρησαν αντίθετα οι φιλοξενούμενοι στο 45ο λεπτό με ωραίο σουτ του Γκέντες άνοιξαν το σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο στη Ξάνθη ξεκίνησε, όπως τελείωσε το πρώτο. Πέντε λεπτά μετά την έναρξή του, ο Γκονσάλο Γκέντες (σκόρερ του πρώτου γκολ) απέφυγε με εξαιρετική ατομική προσπάθεια τον Πούγγουρα, έβγαλε στον Ζέλσον Μάρτινς κι εκείνος διεύρυνε το προβάδισμα της Πορτογαλίας σε 0-2.

Οι αλλαγές που πραγματοποίησαν οι Αντώνης Νικοπολίδης και Ρουί Ζόρζε είχαν ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει φθίνουσα πορεία ο ρυθμός, στη συνέχεια.

Στο 87ο λεπτό οι Πορτογάλοι έφθασαν και στο τρίτο τους γκολ. Η φάση ξεκίνησε από τα πόδια του Γκονσάλο Γκέντες και κατέληξε σ’ αυτά του Ζοάο Κανσέλο. Ο δεξιός μπακ της Βαλένθια “χόρεψε” την ελληνική άμυνα και διαμόρφωσε το 0-3.

Η Εθνική Ελλάδας τα είχε παρατήσει και μοιραία δέχθηκε κι άλλο γκολ, το τέταρτο. Αυτό ήρθε στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, από τον Γκονσάλο Πασιένσια.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΠΙΔΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Μπάρκας, Σάλιακας (73′ Σαββίδης), Βούρος, Ρισβάνης (46′ Πούγγουρας), Χουχούμης, Σιώπης, Δώνης (56′ Μυστακίδης), Χαρίσης, Μαυρίας, Τσιλιανίδης, Ιωαννίδης.

ΕΛΠΙΔΩΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ: Μπρούνο Βαρέλα, Ζοάο Κανσέλο, Έντγκαρ Ιέ, Τομπίας Φιγκεϊρέδο, Ράφα, Μάρκος Λόπες (70′ Φρανσίσκο Λόπες), Μπρούνο Φερνάντες, Ρούμπεν Νέβες, Ρικάρδο Όρτα (81′ Γκονσάλο Πασιένσια), Ζέλσον Μαρτίνς (62′ Ιούρι Μαδέιρος), Γκονσλο Γκέντες

Παρόντες Γκιρτζίκης, Τσάνας – δεν ήρθε τελικά στα Πηγάδια ο Σάντος

Αν και τις προηγούμενες ημέρες από κύκλους της ΕΠΟ αλλά και της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη που φιλοξένησε στο Αθλ. Κέντρο Πηγαδίων την Εθνική Ελπίδων υπήρξαν πληροφορίες για παρουσία του Ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ανδρών Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος στα Πηγάδια, τελικά ο γνωστός προπονητής δεν παρευρέθηκε στο γήπεδο των Πηγαδίων αλλά έστειλε δύο συνεργάτες του για να παρακολουθήσουν τον αγώνα των «μικρών» της Πορτογαλίας.

Παρόντες ωστόσο στην αναμέτρηση ήταν ο – Ξανθιώτης στην καταγωγή – πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, αλλά και ο υπηρεσιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών Ελλάδας, Κώστας Τσάνας. Στα VIP του «Skoda Ξάνθη Arena» επίσης βρέθηκαν αρκετοί άνθρωποι του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου, παράγοντες και ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη, ενώ την αναμέτρηση παρακολούθησαν συνολικά 2350 θεατές.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΠΟ σε δηλώσεις του στο «Ε» αναφέρθηκε στο παιχνίδι, αλλά και την προσέλευση των θεατών που χαρακτήρισε αρνητική. Αναλυτικά ο κ. Γκιρτζίκης δήλωσε:

Γ.Γ.: «Δεν είμαι ικανοποιημένος από την προσέλευση των θεατών. Η Ξάνθη είχε να δει διεθνές παιχνίδι και μάλιστα επίσημο αρκετά χρόνια, θα έπρεπε να είχε αγκαλιάσει το παιχνίδι με μεγαλύτερο πάθος, και δυστυχώς δεν το έκανε. Στα του παιχνιδιού οι παίκτες μας έδωσαν την ψυχή τους, είχαν πάθος θα μπορούσαν να προηγηθούν, αλλά το γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου μας επηρέασε. Άλλα δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε πως είχαμε να κάνουμε με μια πολύ καλή ομάδα, με την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης σε αυτή την ηλικία κατά την άποψη μου.

Μια χώρα με δυνατή σχολή ποδοσφαίρου, με τους παίκτες της να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους, σε αντίθεση με τα δικά μας παιδιά που τα περισσότερα δεν παίζουν καν στις ομάδες τους. Πως περιμένουμε να κάνουμε δυνατή Εθνική όταν οι Ελληνικές ΠΑΕ δεν εμπιστεύονται τα δικά μας παιδιά».

Επίσης ο κ. Γκιρτζίκης αναφέρθηκε στο θέμα του επόμενου προπονητή της Εθνικής Ανδρών λέγοντας: «Προσπαθούμε να βρούμε τον κατάλληλο και την ιδανικότερη επιλογή για την Εθνική μας ομάδα, ακούγονται πολλά ονόματα, κάποια ισχύουν και έχουμε επαφές, κάποια όχι, αλλά εμείς σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή για το μέλλον της Εθνικής. Ελπίζουμε σύντομα να ολοκληρωθούν οι επαφές μας και να μπορέσει ο νέος προπονητής σε συνεργασία με την Ομοσπονδία να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που μας δίνεται να προετοιμάσουμε την Εθνική για τις υποχρεώσεις που έρχονται, ενώ ο κ. Τσάνας θα παραμείνει ως βοηθός προπονητή οριστικά ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι αυτός, καθώς έχει δουλέψει στις μικρές εθνικές για χρόνια και ξέρει πολύ καλά όλα τα καινούρια παιδιά που έρχονται να στελεχώσουν την Ανδρών και θέλουμε να έχει ρόλο στη νέα Εθνική Ομάδα και να βοηθήσει με αυτές τις γνώσεις και την εμπειρία του τον νέο Ομοσπονδιακό».

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ασπίδα Ξάνθης: Με στόχο το 1-1 υποδέχεται σήμερα τον ΚΑΟΧ

Στις 17.00 στο Εύμοιρο Να κάνει το 1-1 στους αγώνες με τον ΚΑΟΧ θα επιδιώξει σήμερα το από…