Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Οι Ρουμάνοι «ψηφίζουν» ΑΜΘ για τις καλοκαιρινές τους διακοπές

Οι Ρουμάνοι «ψηφίζουν» ΑΜΘ για τις καλοκαιρινές τους διακοπές

0
toyrismos

30% αύξηση σε Ρουμάνους τουρίστες και 12% σε Αυστριακούς και Σουηδούς σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι ξενοδόχοι

Χάθηκαν 8.000 τούρκοι τουρίστες λόγω της βίζας – 95% ακυρώσεις από Έλληνες

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε η τουριστική κίνηση στην περιφέρεια ΑΜΘ τον Ιούνιο μέχρι αρχές Ιουλίου σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα στην Περιφέρεια. Σε πείσμα των αντίξοων πολιτικών συνθηκών και του κλίματος αβεβαιότητας οι ακυρώσεις σε ξενοδοχεία από τουρίστες των Βαλκανικών χωρών και της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης δεν έγιναν, παρά μόνο από Έλληνες και Τούρκους με τους πρώτους λόγω κλεισίματος των τραπεζών και τους δεύτερους λόγω τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην βίζα.

30% αύξηση σε Ρουμάνους τουρίστες και 12% σε Αυστριακούς και Σουηδούς

Αυτά τα στοιχεία δίνουν οι ξενοδόχοι των 5 νομών στον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη, ο οποίος μιλώντας στο «Ε» αναφέρθηκε σε θεαματική αύξηση του τουρισμού παρά των δύσκολων συνθηκών, η οποία είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που επιχειρείται να προβληθεί και να αναδειχθεί το τουριστικό προϊόν της περιφέρειάς μας σε όλες του τις μορφές: «Το Φανάρι σφύζει από ξένους κυρίως Ρουμάνους – Βουλγάρους και Αυστριακούς. Η Καβάλα και η Θάσος το ίδιο. Γενικά σ’ όλη την περιφέρεια δεν έχουμε ακυρώσεις. Εκεί που έχουμε ακυρώσεις είναι στους Έλληνες. Το ποσοστό φτάνει σε 95%. Επίσης ακυρώσεις είχαμε και στους Τούρκους λόγω του τεχνικού προβλήματος που δημιουργήθηκε με τη βίζα. Γενικά η τουριστική κίνηση στην περιφέρειά μας έχει άνοδο. Αποδίδει καρπούς η προσπάθειά μας και θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά την προβολή. Και οι ίδιοι οι τουρίστες διαφημίζουν την περιφέρειά μας μέσω του διαδικτύου κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο και ευοίωνο για τον τουρισμό μας», επισημαίνει ο κ. Αμοιρίδης.

Χάθηκαν 8.000 τούρκοι τουρίστες λόγω της βίζας

Σ’ ότι αφορά τους Τούρκους τουρίστες το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε με την βίζα είχε ως αποτέλεσμα απώλεια 8.000 τουριστών από την Τουρκία ο μεγαλύτερος όγκος των οποίων κατευθύνονταν σε Αλεξανδρούπολη – Καβάλα – Θάσο αλλά και Ξάνθη.  

Ειδικά την Ξάνθη ο κ. Αμοιρίδης επεσήμανε ότι παρότι η εποχή προσφέρεται για παραλιακό και όχι για εναλλακτικό τουρισμό ωστόσο και οι παραλίες δουλεύουν αλλά και τα στενά του Νέστου και υπάρχει και κίνηση μέσα στην πόλη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λογαριασμοί ρεύματος: Πτώση έως 12% στα πράσινα τιμολόγια για τον Μάιο

Μετά τις αυξήσεις του Απριλίου οι πάροχοι προχώρησαν σε μειώσεις Ελάφρυνση στους λογαριασμ…