Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Κύπελλο Ελλάδος: Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός 1-1

Κύπελλο Ελλάδος: Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός 1-1

0
skoda-panathkipelo15

Διατήρησε «ζωντανές» τις ελπίδες πρόκρισης η ξανθιώτικη ομάδα

Την άλλη Πέμπτη (29/01) ο επαναληπτικός στην έδρα των «πράσινων»


Άτυχη στάθηκε η Skoda Ξάνθη στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό καθώς είχε το προβάδισμα για το μεγαλύτερο μέρος του ματς και ισοφαρίστηκε σε 1-1 λίγο πριν τη λήξη.

Το παιχνίδι στο γήπεδο των Πηγαδίων αφορούσε τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδος, με τον επαναληπτικό στην έδρα των «πράσινων» να είναι προγραμματισμένος για την επόμενη Πέμπτη (29/01).

Το παιχνίδι που έγινε στο μεγαλύτερο διάστημα κάτω από βροχόπτωση είχε γρήγορο ρυθμό παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν τρία λεπτά πριν την λήξη του α’ μέρους με τον Λουσέρο και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 1-1 με τον Καρέλη δύο λεπτά πριν λήξει το παιχνίδι. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να πιέζει στο τέλος της αναμέτρησης όπου δημιούργησε δύο κλασικές ευκαιρίες, από τις οποίες στη 2η στάθηκε τυχερός και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης.

Η εικόνα του ματς

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες από τις κακές καιρικές συνθήκες, για τις δύο ομάδες το παιχνίδι ήταν ενδιαφέρον από το ξεκίνημά του. Οι γηπεδούχοι παραλίγο να σταθούν τυχεροί στην πρώτη φάση του αγώνα μετά το λάθος του Κοτσόλη και την κόντρα πάνω στον Καπετάνο η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Skoda Ξάνθη και Παναθηναϊκός προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν και τα λάθη που προέρχονταν από τον βαρύ αγωνιστικό χώρο δείχνοντας διάθεση να ψάξουν από νωρίς το γκολ. Για ένα διάστημα 5 λεπτών (20’-25’) ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως αλλά η μοναδική ευκαιρία του Κλέιτον στο 26’ «ζέστανε» τον κόσμο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο και επιβραβεύτηκαν για την εικόνα τους στο πρώτο ημίχρονο με το γκολ που άξιζαν. Στο 43ο λεπτό και μετά από μία έξοχη συνεργασία, ο Μπέρτος έκανε τη σέντρα και ο Λουσέρο με όμορφο σουτ πάνω στην κίνηση παραβίασε την εστία του ανήμπορου να αντιδράσει Κοτσόλη και με το 1-0, οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη και με τον αγωνιστικό χώρο να γίνεται ακόμη πιο βαρύς, ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν ο ίδιος. Οι μεγάλες στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες δεν υπήρξαν με τους γηπεδούχους να δίνουν σταδιακά χώρο στους φιλοξενούμενους ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό του αγώνα. Τα σουτ των Γουάλας, Καρέλη και Ζέκα δεν ανησύχησαν τους δύο τερματοφύλακες με την καλύτερη στιγμή για την Ξάνθη να είναι στο 75’ ξανά με τον σκόρερ του αγώνα, όταν με το σουτ του απείλησε τον Κοτσόλη όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας του. Στο 80’ οι φιλοξενούμενοι με τον Πέτριτς, στην καλύτερή τους στιγμή στο παιχνίδι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Κυριακίδης με εντυπωσιακή επέμβαση μετέτρεψε το σουτ σε κόρνερ. Όμως στο 88’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση (1-1) με τον Καρέλη που εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μπεργκ. Στις καθυστερήσεις ο Κυριακίδης απέκρουσε το πλασέ του Μπεργκ στο τετ α τετ και το… α’ ημίχρονο της φάσης των «16» τελείωσε με ισοπαλία μεταξύ της Skoda Ξάνθη και του Παναθηναϊκού. Ένα αποτέλεσμα που δεν άξιζε στην προσπάθεια των γηπεδούχων με τους φιλοξενούμενους να αποκτούν ένα μικρό προβάδισμα για το δεύτερο παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα και την ξανθιώτικη ομάδα να διατηρεί «ζωντανές» τις ελπίδες πρόκρισης, εφ’ όσον καταφέρει και επαναλάβει μία ανάλογη εμφάνιση στη ρεβάνς.

Φάσεις – γκολ

1’: Λάθος διώξιμο από τον Κοτσόλη η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Καπετάνου και επέστρεψε περνώντας λίγο έξω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

26’: Ο Λουσέρο βγήκε στην αντεπίθεση και πάσαρε στον Κλέιτον που βγήκε μόνος απέναντι στον Κοτσόλη ο οποίος με ωραία επέμβαση απέκρουσε το πλασέ του Βραζιλιάνου.

31’: Νέα ευκαιρία για τη Skoda Ξάνθη, ο Σολτάνι πήρε τη μπάλα από πάσα του Κλέιτον και αφού απέφυγε τα μαρκαρίσματα σούταρε όμως ο Κοτσόλης μπλόκαρε.

43’: Οι Σολτάνι – Κλέιτον – Μπέρτος συνεργάστηκαν με τον τελευταίο να βγάζει τη δυνατή σέντρα από δεξιά, ο Λουσέρο βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

53’: Συρτό σουτ του Γουάλας έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Κοτσόλης.

55’: Σουτ του Καρέλη έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Κυριακίδης.

75’: Ο Λουσέρο έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής του Κοτσόλη με τη μπαλα να περνάει λίγο άουτ.

80’: Ο Πέτριτς έπιασε το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής του Κυριακίδη με τον τερματοφύλακα της Skoda Ξάνθη να αποκρούει με εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ.

88’: Φάση διαρκείας στην περιοχή της Ξάνθης, ο Καρέλης με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη για το 1-1.

90’: Ο Μπεργκ βγήκε μόνος απέναντι στον Κυριακίδη με τον τερματοφύλακα της Skoda Ξάνθη να κόβει ενστικτωδώς και να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Οι συνθέσεις:

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Ομπόντο, Παπαστεριανός (90’ Βάλτερ), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (65’ Βασιλακάκης), Καρυπίδης (21’ Λισγάρας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (60’ Λαγός), Μέντες (60’ Πέτριτς), Κλωναρίδης (75’ Μπεργκ), Ζέκα, Ατζαγκούν, Δώνης, Καρέλης, Ταυλαρίδης, Νάνο, Σίλντεφελντ.

Διαιτητής: Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Γκάγκας (ΕΠΣ Λάρισας) – Τάτσης (ΕΠΣ Ηπείρου)

4ος: Τάτσης (ΕΠΣ Ηπείρου)

Κίτρινες: 25’ Ατζαγκούν, 62’ Ταυλαρίδης, 72’ Πέτριτς, 84’ Λισγάρας, 90’ Νάνο, 92’ Σολτάνι.

Εισιτήρια: 983/Εισπράξεις 10.500.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Στις 20:30 της 25ης Μαΐου ο τελικός Παναθηναϊκός – Άρης

Στο Πανθεσσαλικό γήπεδο Η ΕΠΟ ενημέρωσε με ανακοίνωσή της ότι αποφασίστηκε η ώρα του τελικ…