Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Κύπελλο Ελλάδας: Παναθηναϊκός – Skoda Ξάνθη 0-1

Κύπελλο Ελλάδας: Παναθηναϊκός – Skoda Ξάνθη 0-1

0
skoda panath15kipelo

Ήταν καλύτερη σε όλο το παιχνίδι και πήρε δίκαια την πρόκριση η ξανθιώτικη ομάδα

Προκρίθηκε στους «8» της διοργάνωσης – Σήμερα η κλήρωση της επόμενης φάσης

Η Skoda Ξάνθη ήταν καλύτερη στην συντριπτική διάρκεια των δύο αγώνων με τον Παναθηναϊκό και στο τέλος επιβραβεύτηκε παίρνοντας το εισιτήριο στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Η ξανθιώτικη ομάδα έκανε το παιχνίδι της στο χθεσινό ματς στο «Απ. Νικολαΐδης», έπαιξε ανοιχτά και δικαιώθηκε για τις προσπάθειές της στο 87’. Στο σημείο αυτό πέτυχε το «χρυσό» γκολ με τον Θοδωρή Βασιλακάκη παίρνοντας την σπουδαία και απολύτως δίκαια πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με 10 παίκτες από το 60’ λόγω αποβολής με 2η κίτρινη του Μέντες.

Περιγραφή αγώνα

Οκτώ μέρες μετά το πρώτο παιχνίδι στα Πηγάδια, Skoda Ξάνθη και Παναθηναϊκός αναμετρήθηκαν στο «Απ. Νικολαΐδης» στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού. Στο πρώτο ματς οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 1-1 με τους «πράσινους» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα καθώς σημείωσαν εκτός έδρας γκολ και επωφελούνταν ακόμη και με το «λευκό» αποτέλεσμα.

Στο χθεσινό ματς ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια με τετράδα στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Γουάλας, Λισγάρα, Γούτα, Μπαξεβανίδη. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Ομπόντο, Παπαστεριανός στον άξονα ενώ στα πλάγια οι Σολτάνι – Λουσέρο με τον Κλέιτον σε πιο οργανωτικό ρόλο μπροστά από τους δύο κεντρικούς μέσους. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Παντελής Καπετάνος .

Ανοιχτό ήταν το παιχνίδι από το ξεκίνημα του αγώνα. Η Ξάνθη κυνήγησε το γκολ και την πρόκριση από την αρχή και πίεσε σε όλη τη διάρκεια, με τη δικαίωση όμως να έρχεται λίγο πριν τη λήξη. Πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση επιβλήθηκε σε όλη τη διάρκεια του ματς και χαρακτηριστικό ήταν το στατιστικό στο τέλος του αγώνα με 11 τελικές (6 εύστοχες) απέναντι στην μόλις μία τελική φάση του Παναθηναϊκού κι αυτή εκτός εστίας.

Στο 13’ ο Ομπόντο προσπάθησε να σκοράρει, όμως το μακρινό του σουτ απέκρουσε στη δεξιά του γωνία ο Κοτσόλης. Η ξανθιώτικη ομάδα ήταν σαφώς καλύτερη στο ξεκίνημα έχοντας καλή οργάνωση και ψάχνοντας το γκολ αλλά το μόνο που κέρδισε μέχρι το 25’ ήταν τρία κόρνερ. Αξίζει να αναφερθεί πως στο 18ο ο Νάνο και στο 21’ ο Σίλντεφελντ υπέπεσαν σε φάουλ πάνω στους Σολτάνι και Κλέιτον αντίστοιχα, με τον διαιτητή ωστόσο να μην κάνει χρήση της κίτρινης κάρτας και σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Το ημίχρονο έκλεισε και με άλλες φάσεις που δημιούργησαν ένταση. Ο Καπετάνος στο 45’ βρέθηκε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του Σίλντεφελντ αλλά ο διαιτητής υπέδειξε επιθετικό φάουλ ενώ στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ο Γούτας σε μία διεκδίκηση εκτοπίστηκε από τον Μπέργκ με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να χρησιμοποιεί τον αγκώνα του. Το ημίχρονο έληξε δίχως γκολ μιας και δεν υπήρχαν μεγάλες ευκαιρίες αλλά με την Skoda Ξάνθη να υπερέχει και να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή και σ’ αυτό το ημίχρονο ήταν για τους παίκτες του Λουτσέσκου με τον Λουσέρο έξω από την περιοχή να στρώνει την μπάλα στον Παπαστεριανό αλλά το σουτ έφυγε άουτ. Πρωταγωνιστής στην επόμενη αξιόλογη στιγμή του αγώνα ο Παπαστεριανός καθώς με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα σε φάουλ από πίσω εις βάρος του, ο Μέντες αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Οι συχνές διακοπές στην αναμέτρηση δεν άφησαν τις δύο ομάδες να βρουν ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο της επανάληψης. Στη συνέχεια η κατοχή μπάλας και η κυκλοφορία ήταν σχεδόν… απόλυτη για την ξανθιώτικη ομάδα που όμως δεν μπορούσε να διασπάσει την αμυντική διάταξη του Παναθηναϊκού και να βρεθεί με αξιώσεις κοντά στην εστία του Κοτσόλη. Μοιραία δεν υπήρχαν ευκαιρίες και το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το 87’. Στο σημείο όπου ο Καρέλης είχε κάνει το 1-1 στα Πηγάδια στο πρώτο ματς, ο Βασιλακάκης σημείωσε στη χθεσινή αναμέτρηση το 0-1 στην Αθήνα και σφράγισε την πρόκριση για την Ξάνθη.

Οι καλύτερες στιγμές

13’ Καλό σουτ του Ομπόντο απομάκρυνε ο Κοτσόλης με επέμβαση στη δεξιά του γωνία.

45’ Ο Ομπόντο πήγε να αιφνιδιάσει με μακρινό φάουλ τον Κοτσόλη όμως η προσπάθεια ήταν άστοχη.

47’ Ο Λουσέρο έστρωσε στον Παπαστεριανό αλλά το δεξί σουτ του τελευταίου πήρε αρκετά φάλτσα και πέρασε άουτ.

76’ Λουσέρο και Γουάλας συνεργάστηκε με τον τελευταίο να κάνει τη σέντρα με τον Καπετάνο να κάνει την άστοχη κεφαλιά εκτός ισορροπίας.

88’ Η Skoda Ξάνθη πίεζε και μετά τη σέντρα του Βάλτερ, την κεφαλιά του Καπετάνου που σταμάτησε σε Κοτσόλη και δοκάρι ήρθε ο Βασιλακάκης και με προβολή έκανε το 0-1.

Διαιτητές

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)

Α’ Βοηθός: Μπαλτάς Χρήστος (ΕΠΣ Αχαΐας)

Β’ Βοηθός: Καρασαϊρίδης Νίκος (ΕΠΣ Πιερίας)

4ος Διαιτητής: Μήτσιος Χρήστος (ΕΠΣ Ηπείρου)

Κίτρινες: 19’ Γουάλας, 24’ Μέντες, 38’ Πέτριτς, 43’ Λουσέρο, 70’ Μπαξεβανίδης, 85’ Βασιλακάκης.

Κόκκινη: 60’ Μέντες,

Συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Δώνης (89’ Τριανταφυλλόπουλος), Καρέλης (46’ Ατζαγκούν), Μπεργκ, Πέτριτς (60’ Λαγός).

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λισγάρας, Γούτας, Ομπόντο, Παπαστεριανός (66’ Βασιλακάκης), Κλέιτον, Σολτάνι (90’ Κομεσίδης), Λουσέρο (87’ Μπέλιτς), Καπετάνος.

* Επόμενος αγώνας για τη Skoda Ξάνθη είναι προγραμματισμένος την Κυριακή (01/02 – 17:15) στη Λιβαδειά, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League. Αναλυτικά το πρόγραμμα στη σελ. 18.

Κύπελλο Ελλάδας

Φάση των «16»

Α’ αγώνες:

Πανιώνιος – Βέροια 2-1

Χανιά – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Skoda Ξάνθη Ξάνθη – Παναθηναϊκός 1-1

Τύρναβος – Ολυμπιακός 0-3

Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης 1-1

Κέρκυρα – ΑΕΚ 1-1

Απόλλων Σμύρνης – Λεβαδειακός 1-1

Πανθρακικός – ΟΦΗ 0-4

Οι «ρεβάνς»

Ο.Φ.Η. – Πανθρακικός 1-0

Λεβαδειακός – Απόλλων Σμύρνης 1-4

Αστέρας Τρίπολης – Ηρακλής 0-1

Βέροια – Πανιώνιος 1-1

ΠΑΣ Γιάννινα – Χανιά 1-2 (3-5 πεν.)

Ολυμπιακός – Τύρναβος 8-0

Α.Ε.Κ. – Κέρκυρα 2-0

Παναθηναϊκός – Skoda Ξάνθη 0-1

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στους «8»

Απόλλων Σμύρνης

Ηρακλής

Πανιώνιος

Χανιά

Ολυμπιακός

ΑΕΚ

Skoda Ξάνθη

ΟΦΗ

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Στις 20:30 της 25ης Μαΐου ο τελικός Παναθηναϊκός – Άρης

Στο Πανθεσσαλικό γήπεδο Η ΕΠΟ ενημέρωσε με ανακοίνωσή της ότι αποφασίστηκε η ώρα του τελικ…