Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ο Γ. Τσιτιρίδης ανέλαβε την προεδρεία της ΔΕΥΑΑ

Ο Γ. Τσιτιρίδης ανέλαβε την προεδρεία της ΔΕΥΑΑ

0
tsitiridis2

 Ορισμός θέσεων μελών ΔΣ και εκπροσώπων στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αβδήρων

 

Για να υλοποίηση την προεκλογική του δέσμευση για μείωση 20% στις χρεώσεις του νερού αποφάσισε να κρατήσει τα ηνία της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης ο δήμαρχος

 
 
Με πλήρη απαρτία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αβδήρων, το οποίο κλήθηκε να λάβει μια σειρά αποφάσεων για τα πρόσωπα στα οποία θα ανατεθούν διάφορες αρμοδιότητες του δήμου, είτε ως διοικητικών συμβουλίων, είτε ως εκπροσώπων.
 
Πρόεδρος ΔΣ της ΔΕΥΑΑ ο δήμαρχος
Ο Γιώργος Τσιτιρίδης αποφάσισε να διατηρήσει ο ίδιος την προεδρεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αβδήρων, προκειμένου, όπως δήλωσε, να υλοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση του ίδιου και της παράταξης για μείωση 20% στις χρεώσεις του νερού. Αυτό δε σημαίνει ότι για το πρώτο διάστημα θα αναλάβει ο ίδιος και στη συνέχεια ενδέχεται να ορίσει κάποιον άλλο. Ο δήμαρχος εξήγησε στο «Ε» ότι αυτή ακριβώς η προεκλογική δέσμευση υπαγόρευσε την απόφασή του να λάβει τη θέση του προέδρου του ΔΣ της ΔΕΥΑΑ, ενώ τόνισε ότι οι μειώσεις θα δρομολογηθούν από τώρα ώστε από 1/1/2015 να επιτευχθεί ο στόχος.
Αν και προβλέπεται στο 9μελες ΔΣ να συμμετέχουν πέντε αιρετοί της πλειοψηφίας και ένας της μειοψηφίας, με κοινή απόφαση, ορίστηκαν τέσσερις σύμβουλοι της συμπολίτευσης και δύο της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, ορίστηκε ως πρόεδρος ο Γιώργος Τσιτιρίδης, ως αντιπρόεδρος ο Εμίν Νουρντάν και ως μέλη οι: Κωνσταντινιά Ζουρνατζίδου- Χρηστίδου και Κωνσταντίνος Κασσέρης από την πλειοψηφία, ο π. πρόεδρος της ΔΕΥΑ Γεώργιος Σίσκος από τη μείζονα αντιπολίτευση, ενώ συμφωνήθηκε και ο ορισμός σε θέση μέλους του Νίκου Καλαμπιάκα από την ελάσσονα αντιπολίτευση. Επίσης, ως εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα στο ΔΣ ορίστηκε ο Παντελεήμων Χατζηπαπαδόπουλος από τον αλιευτικό συνεταιρισμό Βιστονίδας και ως δημότες ορίστηκαν οι: Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ και Αναστασία Κοκκινίδου.
 
Ο Νίκος Μαυρίδης αναλαμβάνει παιδικούς και ΚΑΠΗ
Στο 9μελες συμβούλιο του Κέντρου Υποστήριξης και Κοινωνικής φροντίδας Βρεφικής- Παιδικής και Τρίτης Ηλικίας του δήμου Αβδήρων που απαρτίζεται από πέντε δημοτικούς συμβούλους (δύο της αντιπολίτευσης) και τέσσερις πολίτες, πρόεδρος ανέλαβε ο Νικόλαος Μαυρίδης.
Στη σχολική επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης, πρόεδρος ορίστηκε ο Δημήτριος Γουλινάκης, (που αναλαμβάνει και την προεδρεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων),  με αντιπρόεδρο τον Αθανάσιο Γεωργακάκη, ενώ στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας πρόεδρος ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Κασσέρης, με αντιπρόεδρο την Κωνσταντινιά Ζουρνατζίδου- Χρηστίδου.
 
Ελένη Διαφωνίδου

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η δομή στήριξης για κακοποιημένες γυναίκες στο σχεδιασμό της επιτροπής ισότητας της Π.Α.Μ.Θ.

Η ιδρυτική συνάντηση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 με την παρ…