Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Με το ζόρι η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Με το ζόρι η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

0
oikonomiki jul2

Τα μέλη ενέκριναν 8 ρυθμίσεις οφειλετών του Δήμου και την εκμίσθωση χώρου αμμοληψίας στην εταιρία «Κύκλος Α.Ε.»

 

Το θέμα του Δημοτικού Πάρκινγκ «άναψε τα αίματα» πάλι ανάμεσα στο Μπένη και στον Βορίδη

 
 
Συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής η Οικονομική Επιτροπή Ξάνθης στο Δημαρχιακό κατάστημα προκειμένου να συζητήσουν και να λάβουν απόφαση για 12 θέματα εντός ημερήσιας διάταξης και 2 εκτός, με τα τελευταία να είναι νομικού περιεχομένου. Όπως φαίνεται, όμως, τα μέλη της Επιτροπής τα «έπιασε το καλοκαίρι», καθώς συμπλήρωσαν απαρτία με το ζόρι και μετά από πολλά τηλεφωνήματα.
 
8 νέες ρυθμίσεις για οφειλέτες του Δήμου
Στην έγκριση 8 νέων ρυθμίσεων προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή, δίνοντας την δυνατότητα στους οφειλέτες του Δήμου να εξοφλήσουν το χρέος τους σε δόσεις.
Το ύψος των οφειλών που ρυθμίστηκαν αυτή την φορά ήταν 22.796. Ειδικότερα τα ποσά έχουν ως εξής, 386 ευρώ, 550 ευρώ, 1423 ευρώ, 1.288 ευρώ, 5.267 ευρώ, 247 ευρώ, 263 ευρώ και 12.774 ευρώ.
Βέβαια, να σημειώσουμε ότι αν και η ρύθμιση είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή, δεν έχει εκδηλωθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την πλευρά των οφειλετών. Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη τα μέλη της Επιτροπής ότι η προθεσμία λήγει στις 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσουν μια ακόμα συνεδρίαση στις 21 Αυγούστου.
 
Στην εταιρία «Κύκλος Α.Ε.» η εκμίσθωση χώρου αμμοληψίας
Νικητής της φανερής και προφορικής δημοπρασίας εκμίσθωσης χώρου αμμοληψίας ήταν η εταιρία «Κύκλος Α.Ε.» η οποία κέρδισε την εταιρία «Μακρίδης ΑΤΕ», υπογράφοντας συμφωνητικό ενός χρόνου, αξίας 103.632,35 ευρώ.
Να σημειώσουμε ότι η δημοπρασία ξεκίνησε με τις τιμές 0,60 ευρώ το κυβικό για αμμοχάλικο και 1,15 ευρώ για αδρανή υλικά. Μάλιστα, έληξε με συνοπτικές διαδικασίες καθώς η εταιρία «Μακρίδης ΑΤΕ» δεν προχώρησε σε δεύτερη προσφορά με αποτέλεσμα η τιμή να κλειδώσει στα 0,63 ευρώ και 1,17 ευρώ αντίστοιχα.
 
Λογομαχία Μπένη-Βορίδη για το Δημοτικό Πάρκινγκ
Τις ενστάσεις του για το Δημοτικό Πάρκινγκ και τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η πρώην Δημοτική Αρχή εξέφρασε για άλλη μια φορά ο Δημήτρης Βορίδης, με αφορμή το αίτημα για έγκριση δαπανών για την επισκευή του. Μάλιστα, ο ίδιος εξαπέλυσε πυρά προς την Δημοτική Αρχή σημειώνοντας πως εξαιτίας των λαθεμένων προβλέψεων τους χάθηκαν με το κλείσιμο του ήδη 40.000 ευρώ από πιθανά έσοδα. Ο κ. Μπένης υπερασπιζόμενος την Επιτροπή υπογράμμισε με επικριτικό τόνο ότι η Οικονομική Επιτροπή είναι υπόλογη για την διαδικασία των διαγωνισμών και όχι για το τι θα γίνει μετά, παραπέμποντας τον κ. Βορίδη να κάνει τις ερωτήσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Δευτέρα.
Δεν έλειψαν βέβαια και οι αιχμές ανάμεσα στα δύο μέλη με τον κ. Βορίδη να αναρωτιέται τι είδους αντιπολίτευση θα ασκήσει ο κ. Μπένης και τον τελευταίο να απαντά ειρωνικά «κρίμα που δεν θα είστε εδώ για να δείτε».
Να σημειώσουμε, βέβαια, για την ιστορία ότι ο κ. Βορίδης, παρά τις ενστάσεις του, ενέκρινε το θέμα.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…