Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Μετατοπίζεται λωρίδα τυφλών στην κεντρική πλατεία

Μετατοπίζεται λωρίδα τυφλών στην κεντρική πλατεία

0
lorida tyflon plateia1
 
 
Καταλήγει σε σκαλοπάτι και διέρχεται από ανεπτυγμένα τραπεζοκαθίσματα. Θετική η υπηρεσία και η τροχαία
 
Επιφύλαξη από Ανταμπούφη, προκειμένου να μην δοθεί το «πράσινο φως» και για άλλα σημεία με αντίστοιχα προβλήματα
 
 
 
Θετική θα είναι η εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής προς το δημοτικό συμβούλιο, μετά από αίτημα της Δημοτικής Κοινότητας Ξάνθης, μετά από σχετικό αίτημα για τη μετατόπιση γραμμής τυφλών στην κεντρική πλατεία.
Όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος υπηρεσιακός κ. Χαράλαμπος Αβραμίδης, Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών και Έργων Κτιριακών, Ενεργειακών και Υπαίθριων χώρων Δ.Τ.Υ.Δ. Ξάνθης, οι τεχνικές υπηρεσίες προέβησαν σε θετική εισήγηση για τη μετατόπιση λωρίδας 12 περίπου μέτρων, η οποία ξεκινά από τη διάβαση στο τέλος της οδού 28ης Οκτωβρίου και φτάνει μέχρι τα σκαλοπάτια μπροστά από το δημαρχείο. «Τεχνικά αυτό δεν είναι λειτουργικό γιατί καταλήγει σε σκαλί. Θα πρέπει να ξεπεραστεί η υψομετρική διαφορά που δημιουργεί πρόβλημα σε ένα άτομο που είναι τυφλό», εξήγησε ο κ. Αβραμίδης, προτείνοντας η γραμμή να μετατοπιστεί λίγο δεξιότερα. Ομοίως συναινεί και η αστυνομία.
Ενστάσεις διατύπωσε ο κ. Ανταμπούφης, στο ίδιο πνεύμα με τον τοπικό σύμβουλο κ. Δαδαλιάρη, εξηγώντας ότι, με βάση την διατύπωση της τροχαίας, η εισήγησή της είναι θετική γιατί η λωρίδα βρίσκεται πλησίον ανεπτυγμένων τραπεζοκαθισμάτων χωρίς να πληρείται η προβλεπόμενη απόσταση και άρα το ζήτημα είναι οι άδειες που δόθηκαν και όχι η όδευση της γραμμής τυφλών. Πρόσθεσε δε ότι οι τυφλοί μπορούν να ανεβαίνουν και σκαλοπάτια και ότι σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί αυτό το θέμα να επηρεάζεται από τα αναπτυσσόμενα τραπεζοκαθίσματα. Σχολίασε επίσης ότι μια τέτοια απόφαση θα άναβε το «πράσινο φως» για τέτοιες πρακτικές, αφού ανάλογα προβλήματα απαντώνται και στην άλλη πλευρά της πλατείας.
Ο Μανόλης Φανουράκης απέδωσε την ατέλεια σε λάθος του μελετητή, αφού η λωρίδα των τυφλών βρίσκεται ακριβώς μπροστά από επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος και άρα θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
Τη συζήτηση έληξε ο δήμαρχος τονίζοντας ότι η επιχειρηματολογία αναπτύσσεται σε λάθος κατεύθυνση, αφού το θέμα δε σχετίζεται με τα συμφέροντα του επιχειρηματία, αλλά η εξυπηρέτηση των τυφλών πολιτών κατά την κίνησή τους στην πόλη.
Τελικά, αποφασίστηκε να μετατοπιστεί η λωρίδα σε σημείο που θα υποδείξει η υπηρεσία.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…