Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 154 χαμόγελα επιτυχίας στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης

154 χαμόγελα επιτυχίας στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης

0
orkwmosia dpth2

Η τελετή της ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Ιουλίου στον αύλειο χώρο του Συγκροτήματος Προκατασκευασμένων της Πολυτεχνικής Σχολής στην Ξάνθη

 

Πρώτη των πρώτων η Βασιλική Μαρία Τζιφτσόγλου με βαθμό πτυχίου «Άριστα 8,77»

 
Ένα από τα σπουδαιότερα κεφάλαια στην καριέρα τους κλείσανε χθες το πρωί 154 νέοι Μηχανικοί της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχοντας στο πλάι τους συγγενείς και φίλους, έδωσαν όρκο να υπηρετήσουν την επιστήμη τους με όλες τους τις δυνάμεις, το πρωί της Παρασκευής στον αύλειο χώρο του Συγκροτήματος Προκατασκευασμένων της Πολυτεχνικής Σχολής στην Ξάνθη. Να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά τελέστηκε ορκωμοσία στον συγκεκριμένο χώρο, καθώς η αίθουσα «Καραθεοδωρή» δεν διαθέτει κλιματισμό.
Μια θέση στην αγορά εργασίας αναζητούν από φέτος 25 Μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκησης, 43 Πολιτικοί Μηχανικοί, 36 Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Υπολογιστών, 13 Μηχανικοί Περιβάλλοντος και 37 Αρχιτέκτονες.
 
Γ. Κώστα: «Χρωστάτε τρία ευχαριστώ. Ένα στους γονείς σας, ένα στους καθηγητές σας και ένα στην Θράκη»
Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου καλωσόρισε τους συγγενείς των διπλωματούχων στο 3ο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Ελλάδας το οποίο προσφέρει γνώσεις σε 27.000 φοιτητές, που φοιτούν σε 18 τμήματα τα οποία βρίσκονται σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη. Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε ότι η Πολυτεχνική Σχολή θεωρείται το διαμάντι του Δ.Π.Θ.
Απευθυνόμενος στου φοιτητές, παρακάμπτοντας το πρωτόκολλο τους ζήτησε να μην ξεχάσουν να πουν 3 ευχαριστώ. Το ένα ευχαριστώ, σύμφωνα με τον ίδιο το χρωστάνε στους γονείς τους που όλα αυτά τα χρόνια τους στήριξαν οικονομικά και ψυχολογικά. Το δεύτερο το οφείλουν στους καθηγητές και τους γραμματείς οι οποίοι τους ανέχτηκαν και τους παίδεψαν στην κοινή πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα, τόνισε ότι οι φοιτητές πέρασαν με την αξία τους και δεν τους χαρίστηκε ούτε ένας βαθμός. Τέλος, σημείωσε ότι το τελευταίο ευχαριστώ το οφείλουν στην Θράκη που τους φιλοξένησε όλα αυτά τα χρόνια κάνοντας μάλιστα παράκληση να μην γίνει μια πινέζα στον τοίχο, αλλά να την θυμούνται και να την επισκέπτονται».
 
Μητροπολίτης: «Το Δ.Π.Θ. νιώθει το αίσθημα της χαρμολύπης»
Ο Μητροπολίτης για άλλη μια φορά, παρακάμπτοντας και αυτός με την σειρά του το πρωτόκολλο απευθύνθηκε πρώτα στους νέους διπλωματούχους, καθώς είχαν την τιμητική τους, όπως είπε ο ίδιος.
«Το Δ.Π.Θ. νιώθει το αίσθημα της χαρμολύπης. Χαρά για το ότι σήμερα ορκίζεστε και γίνεστε διπλωματούχοι επιστήμονες και λύπη γιατί σας αποχωρίζεται η πανεπιστημιακή κοινότητα και η πόλη της Ξάνθης».
Δεν παρέλειψε, όμως να συγχαρεί και τους γονείς, τους αφανείς ήρωες, όπως είπε ο ίδιος, και τους καθηγητές, οι οποίοι μεταλαμπαδέψανε τις γνώσεις τους.
 
Β. Μ. Τζιφτσόγλου: «Μην ξεχνάτε να είστε ο εαυτός σας»
«Είναι τιμή μου να βρίσκομαι με όλους εσάς και πάνω από όλα με τους γονείς σας και τους γονείς μου, που χωρίς αυτούς δεν θα ήμασταν εδώ» αναφέρει στον λόγο της η πρώτη των πρώτων κ. Βασιλική Μαρία Τζιφτσόγλου ευχαριστώντας γονείς, καθηγητές και γραμματείς. Η ίδια, όμως, χαρίζει το μεγαλύτερο μπράβο της στους φοιτητές που τα καταφέρανε μετά από θυσίες και αγώνες. Τέλος, σημείωσε «προσπαθήστε σε όλα τα υπόλοιπα χρόνια από εδώ και πέρα να είστε ο εαυτός σας και ότι και να περάσουμε στην πορεία θα τα καταφέρουμε».
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…