Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Οι φοιτητές Αρχιτεκτονικής προτείνουν για την Ξάνθη

Οι φοιτητές Αρχιτεκτονικής προτείνουν για την Ξάνθη

0
arxitektones polytexneio

 Παρουσιάζουν τις 2 καλύτερες εργασίες από κάθε έτος της ακαδημαϊκής χρονιάς 2012-2013 σε μια προσπάθεια επικοινωνίας με τους κατοίκους της πόλης

 

Η 4η Έκθεση Φοιτητικών ΕργασιώνΤμήματος Αρχιτεκτόνων Ξάνθης άνοιξε χθες τις πύλες της

 
 
Τις πύλες της άνοιξε, χθες, Πέμπτη 29 Μαΐου, για άλλη μια χρονιά, η Έκθεση Φοιτητικών Εργασιών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Ξάνθης Δ.Π.Θ. Η φετινή έκθεση, η οποία είναι η τέταρτη στην σειρά, φιλοξενεί τις καλύτερες εργασίες των φοιτητών, από το πρώτο έως το πέμπτο έτος, της ακαδημαϊκής χρονιάς 2012-2013, αλλά και τις δύο εργασίες που διαγωνίζονται για την κατασκευή ενός σκέπαστρου σε χώρο της Πανεπιστημιούπολης. Το «Ε», ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Τμήματος, στα πλαίσια της προσπάθειας του να χτίσει ένα δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες, βρέθηκε στο χώρο, όπου θαύμασε από κοντά τα έργα και συνομίλησε με τους δημιουργούς τους.
 
Πηγή έμπνευσης η ίδια η πόλη
«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο σύλλογος μας διοργανώνει αυτή την έκθεση, η οποία έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός. Μια έκθεση, αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς, που ουσιαστικά αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των συνθετικών μαθημάτων της 5ετούς φοίτησης στο τμήμα μας» αναφέρει στο «Ε» η Πρόεδρος στο σύλλογο Φοιτητών Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ξάνθης, Βασιλική Βαδεβούλη.
«Ο επισκέπτης που θα έρθει θα περιπλανηθεί ανάμεσα σε πινακίδες και μακέτες που κάνουμε μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια στο Τμήμα μας» συμπληρώνει η ίδια και εξηγεί «στόχος μας είναι να εξωτερικεύσουμε τις δημιουργίες φοιτητών και διδασκόντων στο ευρύ κοινό και επίσης να ανοίξουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία της πόλης.
Γενικά η Ξάνθη μας δίνει πάρα πολλά ερεθίσματα με τα χρώματα που έχει, με το φυσικό της περιβάλλον και γι’ αυτό πολλά οικόπεδα στις εργασίες που κάνουμε είναι από τον χώρο της Ξάνθης. Οπότε θεωρούμε ότι είναι ενδιαφέρον οι κάτοικοι να το δουν και από κοντά».
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή» στην ΦΕΞ

Την Τρίτη 14 Μαΐου για δύο παραστάσεις στις 19:00 και 21:15 στην Καπναποθήκη της ΦΕΞ Με τη…