Σχόλια 17/04/14

0
Με Παύλο Κοντογιαννίδη από ΑΝΕΛ και Λαζόπουλο από ΣΥΡΙΖΑ ο θίασος Ελλάς θ’ αρχίσει και ευρωπαϊκή τουρνέ…


 
 
Μεταπηδήσεις – Μετακινήσεις
 Της μόδας έγινε η μεταπήδηση από ένα κόμμα στο άλλο, από τη μια παράταξη στην άλλη. Μάλιστα μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο με ευκολία που ξαφνιάζει. Ειδικότερα δε φέτος τόσο στις Περιφερειακές αλλά και στις Ευρωεκλογές, είχαμε απίθανες και απίστευτες μεταπηδήσεις υποψηφίων. Κάποιοι ενώ ήταν πρωτοκλασάτα στελέχη σε κάποιο κόμμα, μετακινήθηκαν με ιδιαίτερη ευκολία σε άλλο!
Δικαιολογίες βέβαια πολλές και για μερικούς ιδιαίτερα αστείες και αδικαιολόγητες, μέχρι σημείου να ξαφνιάζουν, διότι θεωρούν όλους ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους.
Είναι προτιμότερο οι «εισαγωγές» αυτές να γίνονται χωρίς πολλές δηλώσεις και φανφάρες, διότι πολλοί, θυμούνται και δεν έχουν απωλέσει την μνήμη τους όπως νομίζουν οι…μετακινούμενοι σωτήρες.
Μ’ αυτά και με κείνα το πολιτικό σύστημα μειώνει την αξιοπιστία του ακόμη περισσότερο. Περιπτώσεις; Δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες. Δυστυχώς!…
«Ε»


 
Φωνές
 Φωνές πολλές, ανάκατες, συμπολιτευτικές και αντιπολιτευτικές από ένα κόσμο παραζαλισμένο μέσα στην αβεβαιότητα, που ξεβολεύτηκε βίαια και διαμαρτύρεται εναντίον όλων, περιμένοντας έναν νέο σωτήρα για ν’ αναστηθεί
V.K.


 
Πάει, την ψώνισε…
 Στα γνώριμα λημέρια του MEGA βρέθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης τη Μ. Τετάρτη όπου ανέπτυξε κάποιες από τις θέσεις του κόμματός του. Κάποιες πολύ γενικές, γιατί βασικά επανέλαβε ότι η πλατφόρμα των θέσεων του κόμματος θα παρουσιαστεί μετά τις Ευρωεκλογές. Αφού καταγραφεί η εκλογική δύναμη του Ποταμιού, τότε θα παρουσιαστεί και το εθνικό σχέδιο δράσης. Ο Θεοδωράκης τότε θα αποκαλύψει τα σχέδιά του για την κυβερνησιμότητα της χώρας, όπως τόνισε «ώστε να δούμε με ποιους μπορούμε να κυβερνήσουμε. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνουμε μια κυβέρνηση με 51%. Η χώρα δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση με 25% δεξιά και 25% αριστερά».
Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι ψηφίστε με πρώτα, την εικόνα μου (ένα νέο πρόσωπο, ένα σακίδιο) και μετά θα σας πω τι θα κάνω και τι πρεσβεύω. Μετά θα σας πω με ποιον θα κυβερνήσω!
Πρωτοποριακές πρακτικές εφαρμόζει ο Θεοδωράκης! Μήπως όμως «την ψώνισε» λιγάκι; Μήπως πήρε πολύ φόρα από τα γκάλοπ που του δίνουν αμά τη εμφανίσει 10% και λέει ότι του κατέβει; Για όσους δεν έχουν πολύ δυνατή μνήμη θυμίζουμε ότι η ΔΗΜΑΡ με το που εμφανίστηκε, σε δυο-τρεις μήνες έπαιρνε 17% στα γκάλοπ, αλλά τώρα παλεύει να επιβιώσει. Αν δεν προσέχει κι ο Θεοδωράκης, γρήγορα το ποτάμι του θα στερέψει…


 
Χαρίζει 10 εκ. ευρώ για το χρέος!
 Όλη την ακίνητη περιουσία του, ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ, θέλει να χαρίσει στο κράτος ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Αναγνωστόπουλος. Στα 83 χρόνια του ο κ. Αναγνωστόπουλος θέλει να βοηθήσει στη μείωση του δημοσίου χρέους για το καλό της νέας γενιάς που δεν φταίει σε τίποτε, όπως αναφέρει, να πληρώνει τις δικές μας αμαρτίες. Ο παλαίμαχος πολιτικός που ζει ολομόναχος και πήρε την απόφαση αυτή σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τον ίδιο. Τον περασμένο μήνα άγνωστοι κακοποιοί τον νάρκωσαν με χλωροφόρμιο στο ασανσέρ της πολυκατοικίας του και του πήραν όλη τη σύνταξη και τα προσωπικά του έγγραφα, ενώ τις προάλλες τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε στο πάρκο. Παρότι εξελέγη επτά φορές βουλευτής και το 1974 αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς σε όλη τη χώρα, έφυγε από την πολιτική με το παράπονο ότι δεν έγινε ποτέ υπουργός.
Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που ανθεί η διαφθορά και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος κατηγορείται για χρηματισμό και μίζες εκατομμυρίων, ο κ. Αναγνωστόπουλος, θέλει το παράδειγμα του να βρει μιμητές και μεταξύ των πολιτικών.


 
Αλλαγές στα παζάρια και τις λαϊκές
 Ήταν καιρός να γίνουν οι αλλαγές τόσο στις λαϊκές αγορές όσο και τα παζάρια. Ήταν καιρός να μπει μια τάξη, να γίνει ένα ξεκαθάρισμα αυτών που έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν κι αυτών που είναι παπατζήδες. Ακόμη, να μπει μια σειρά και στο ποιοι είναι γνήσιοι παραγωγοί, ποιοι μαϊμού και δήθεν παραγωγοί, ποιοι έχουν όντως βιολογικά προϊόντα και ποιοι κοροϊδεύουν τον κόσμο.
-Ήταν καιρός!
«Ε»


 
Αδέσποτες διαφωνίες
 Το πρόβλημα με τα αδέσποτα το αναγνωρίζουν όλοι στην πόλη και τους άλλους δήμους. Το αναγνωρίζουν δε και οι δημοτικοί σύμβουλοι στις αναφορές τους και μάλιστα όλοι έχουν προτάσεις και ιδέες για τη λύση του.
Χθες όμως που βρέθηκαν να συζητούν για το θέμα, άρχισε η γνωστή ιστορία του ξεψειρίσματος της μαϊμούς. Γιατί είναι Γερμανοί αυτοί που θα έρθουν για τη στείρωση, και πώς έρχονται, πόσο θα κοστίσουν, τι ρόλο παίζουν και άλλα τέτοια τρελά και παλαβά που δείχνουν μια στενόμυαλη επαρχιώτικη νοοτροπία που παντού βλέπει ύποπτες κινήσεις, ιδιοτέλεια, κρυφά συμφέροντα, μέχρι και συνωμοσίες!
Θα μας τρελάνουν κάποιοι στο δημοτικό συμβούλιο. Τους χαρίζουν γάιδαρο, κοιτούν και τα δόντια του, λέει ο λαός. Τι νοοτροπία αλήθεια αυτή και τι δυσπιστία παντού; Έτσι όμως δουλειές δεν τελειώνουν, διοίκηση δεν ασκείται.
-Τι κρίμα αλήθεια…
«Ε»


 
 Τα φανάρια
 Τις ημέρες τώρα που δεν λειτουργούν αρκετά φανάρια μέσα στην πόλη, υπάρχει μια κατά γενική ομολογία παραδοχή ότι η κυκλοφορία στα σημεία αυτά γίνεται πιο ομαλά και κυρίως πιο γρήγορα!
Άρα, διαπιστώνουν οι οδηγοί ότι χωρίς τα φανάρια εξυπηρετούνται πιο γρήγορα, δηλαδή δεν μένουν τα αυτοκίνητα σε στάση αναμονής και οι μηχανές στο ρελαντί. Γεγονός βέβαια που επιβαρύνει το περιβάλλον με αέρια που είναι εις βάρος της πόλης και των κατοίκων.
Άρα, τι συμπέρασμα βγαίνει; Ότι τα πολλά φανάρια δεν κάνουν καλό και δεν λύνουν το πρόβλημα της κυκλοφορίας στην πόλη.
Από την άλλη βέβαια, η ύπαρξη των φαναριών βοηθούσε τους πεζούς. Κι αυτό διότι οδηγητική συμπεριφορά με σεβασμό προς τους πεζούς, δυστυχώς, ακόμη δεν έχουμε αποκτήσει…
«Ε»


 
Μηνύσεις εις βάρος του Τύπου
 Ουδείς αμφιβάλλει ότι οι μηνύσεις και οι αγωγές εναντίον των δημοσιογράφων όχι μόνο αποτελούν βάναυσο πλήγμα εναντίον της ελευθεροτυπίας αλλά λειτουργούν και ως αποτρεπτικό βαθύτερης έρευνας και ελέγχου εκ μέρους των δημοσιογράφων.
Οι μηνύσεις και οι αγωγές εναντίον του Τύπου που τείνουν να εξελιχθούν σε επιδημία δεν βοηθούν ούτε την ελεύθερη ενημέρωση ούτε τον ελεύθερο διάλογο και κατ’ επέκταση ούτε την ίδια τη δημοκρατία.
Να σημειωθεί ότι σε καμία πολιτισμένη χώρα τα αδικήματα Τύπου δεν χαρακτηρίζονται αυτόφωρα και πουθενά στον δυτικό κόσμο δεν συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι, ακόμη και αν διαπράξουν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.
«Ε»


 
Αρραβωνιάσματα με …προξενιό!
 Τι «έπεσε στα αυτιά μου» καλοί μου αναγνώστες; Ότι δρομολογούνται «αρραβωνιάσματα» μεταξύ του συνδυασμού του Ιπποκράτη Καμαρίδη με τον συνδυασμό του Μπάμπη Δημαρχόπουλου!!! Αυτός ήταν και ο λόγος της συνάντησης αλλά και το αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ του κ. Καμαρίδη και του κ. Κοντού αλλά και τοπικού εκδότη που κάνει το … «προξενιό»! Να σημειώσουμε ότι το δρόμο έδειξε ο Απόστολος Αγκόρτσας που επισήμως ανακοίνωσε την προσχώρησή του στο συνδυασμό του Δημαρχόπουλου.
Τώρα βέβαια τι θα πουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι που μπήκαν στο συνδυασμό του Καμαρίδη και όχι του Δημαρχόπουλου αυτό είναι ένα θέμα …
Θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξει στις αμέσως επόμενες μέρες…
Μ.Ξ.


 
Τα ίδια Παντελάκη μου…
 Τι και αν έχουμε σπαταλήσει άπειρο μελάνι να γράφουμε για την αναισθησία και την έλλειψη οδικής παιδείας των οδηγών της Ξάνθης, οι «μάγκες» των δρόμων συνεχίζουν να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τον Κ.Ο.Κ., αλλά και τους πολίτες που διαμαρτύρονται. Μόνο η Τροχαία δεν λέει να «γράψει» μπας και μπει σε μια τάξη αυτό το χάλι.
Μέρα μεσημέρι και ο «έξυπνος Ελληνάρας» «καβάλησε» το πεζοδρόμιο, σταθμεύοντας το αυτοκίνητο του. Και γιατί να μην το κάνει; Μήπως επειδή απαγορεύεται από τον νόμο ή επειδή ήταν ανοιχτή η αγορά και εμπόδιζε την διέλευση των πεζών, των ατόμων με κινητικά προβλήματα και των μαμάδων με καροτσάκια;
Καιρός η Τροχαία να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει να κυνηγάει μόνο πιτσιρικάδες με μηχανάκια.
Γ.Τ.


 
Παρασκευή-Δευτέρα: 2-0
 Έχουμε αναφέρει κατά το παρελθόν ότι η πιο αισιόδοξη μέρα της εβδομάδας είναι η Παρασκευή, ενώ η πιο μισητή η Δευτέρα, οι οποίες σηματοδοτούν την έναρξη και την λήξη του σαββατοκύριακου αντίστοιχα.
Τώρα οι επιστήμονες βρήκαν άλλο έναν λόγο να μισούμε τις Δευτέρες, αφού σύμφωνα με μία νέα αμερικανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Obesity, η Δευτέρα είναι η ημέρα της εβδομάδας που ζυγίζουμε περισσότερο.
Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι έχουν την τάση να παίρνουν βάρος κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και να χάνουν κιλά προς τα τέλη της Παρασκευής, η οποία θεωρείται η πιο «fit», κερδίζοντας άλλο ένα πόντο.
Ήτανε στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος…
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …