Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κοπάνα από την απεργία

Κοπάνα από την απεργία

0
adedy apergia
 

30-40% το ποσοστό της συμμετοχής των Δημοσίων Υπαλλήλων στην Ξάνθη. Ούτε 100 άτομα δεν ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους

 

24ωρη απεργία από το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης εν όψει την αξιολόγησης του νομοσχεδίου που βρισκόταν προς ψήφιση χθες στην Βουλή

 
 
Στην πλατεία Διοικητηρίου, μπροστά από το κτίριο της πρώην Νομαρχίας και νυν Περιφερειακής Ενότητας είχαν δώσει ραντεβού οι δημόσιοι υπάλληλοι της Ξάνθης, το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εν όψει την αξιολόγησης του νομοσχεδίου που βρισκόταν προς ψήφιση χθες στην Βουλή. Παρά τις κινητοποιήσεις του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ κατά τις προηγούμενες μέρες και τα καλέσματα που απηύθυνε προς τους συναδέλφους του δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό συμμετοχής πάνω από 30-40%, με αποτέλεσμα να δώσουν το παρών στο ραντεβού λιγότερα από 100 άτομα. Αφού διαβάστηκαν οι ανακοινώσεις των σωματείων, οι απεργοί προχώρησαν σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
 
Μ. Ευστρατίου: Το ποσοστό της απεργίας δεν είναι το επιθυμητό
«Υπάρχουν υπηρεσίες που έχουν φτάσει στο ποσοστό του 40%, υπάρχουν και υπηρεσίες που είναι κάτω από αυτό. Ένας μέσος όρος της απεργιακής κινητοποίησης είναι γύρο στο 30-40% βάσει τον ποσοστών που έχουμε από τα πρωτοβάθμια σωματεία» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης Μπάμπης Ευστρατίου και συμπληρώνει «σε εμάς ούτε αυτό μας είναι θετικό διότι θέλαμε να είναι εδώ πέρα περισσότεροι συνάδελφοι να δείξουν την αντίδραση τους και να μπορέσουμε να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν γιατί είναι αντιλαϊκά, ενάντια στους δημοσίους υπαλλήλους και ενάντια σε όλο τον κοινωνικό ιστό, οι οποίοι συναλλάσσονται με το δημόσιο και οι οποίοι καθημερινά προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξυπηρετηθούν».
Ο ίδιος μάλιστα προσπάθησε να δώσει εξήγηση στην μικρή συμμετοχή των συναδέλφων του, παρά την σοβαρότητα της κατάστασης σημειώνοντας: «Παρ’ όλο τα ποσοστά που σας είπα οι συνάδελφοι που βρίσκονται εδώ από τον δημόσιο τομέα είναι ελάχιστοι. Αυτό το αποδίδω σε δύο περιστατικά. Το πρώτο είναι ότι κάποιοι έχουν εμποτιστεί από τα αθηναϊκά ΜΜΕ, γιατί πιστεύω εδώ τα περιφερειακά της Ξάνθης μας στηρίζουν και κάθε φορά βρίσκονται δίπλα μας. Τα αθηναϊκά ΜΜΕ έχουν εμποτίσει και έχουν πείσει τους συναδέλφους ότι δεν θα αλλάξει τίποτα με μια απεργία και έτσι οι συνάδελφοι βρίσκονται σε έναν λήθαργο. Από εκεί και μετά πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν και συνάδελφοι, οι οποίοι ναι μεν πνευματικά θέλουν να απεργήσουν, αλλά λόγω της οικονομικής κατάστασης που βιώνουν δεν μπορούν. Υπάρχουν συνάδελφοι που παίρνουν αρνητικά εκκαθαριστικά και αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να πάνε ούτε στον γιατρό, ούτε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ψηφιακή πλατφόρμα καλούνται να καταχωρίσουν οι δήμοι τα έργα πυροπροστασίας

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται η διαδικασία καταγραφής των εκτελεσθέντων έργων πυρ…