Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέα επιχειρησιακή σύμβαση στη ΣΕΚΑΠ

Νέα επιχειρησιακή σύμβαση στη ΣΕΚΑΠ

0
sekap-empros
 

Πρόταση της διοίκησης για μείωση του μυθολογικού κόστους της εταιρείας. Λέει όχι στις οριζόντιες μειώσεις μισθών

 

Την Τετάρτη θ’ απαντήσουν οι εργαζόμενοι. Βελτίωση της εικόνας της εταιρείας

 
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου το πρωί η πρώτη διαβούλευση μεταξύ των μελών των δύο σωματείων της ΣΕΚΑΠ με τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Και οι δύο πλευρές προσήλθαν στο τραπέζι του διαλόγου με τους νομικούς τους εκπροσώπους. Σημειώνεται ότι νομικός εκπρόσωπος της διοίκησης της ΣΕΚΑΠ είναι ο γνωστός Ξανθιώτης δικηγόρος κ. Στέργιος Γιαλάογλου ενώ το σωματείο εκπροσωπεί ένα νομικό γραφείο από τη Θεσσαλονίκη.
 
Βελτίωση της εικόνας της εταιρείας
Στο τραπέζι τέθηκαν πολλά θέματα που αφορούν την εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες μας έγινε μια εκτενής και αναλυτική παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας καθώς και του επιχειρησιακού της πλάνου και των στόχων που έχει θέσει. Αναφέρθηκε ως κεντρική στόχευση η διεύρυνση των εξαγωγών των σημάτων της με προμετωπίδα το COOPER στη αγορά της Ρωσία και της Σαουδικής Αραβίας καθώς επίσης και η βελτίωση του μεριδίου αγοράς της στην εσωτερική αγορά. Όπως ειπώθηκε ήδη υπάρχει μια βελτίωση της εικόνας της εταιρείας και αύξηση της παραγωγής ενώ η διοίκηση δήλωσε αισιόδοξη για το μέλλον της εταιρείας.
 
Συζήτησαν για την νέα επιχειρησιακή σύμβαση – Δεν θα γίνουν οριζόντιες μειώσεις μισθών  
Θέμα συζήτησης αποτέλεσε επίσης και η σχέση εργασίας των εργαζομένων και ως πρόταση της διοίκησης κατατέθηκε η υπογραφή μιας νέας επιχειρησιακής σύμβασης με την οποία θα επιχειρείται εξορθολογισμός του μισθολογικού κόστους της εταιρείας που όπως αναφέρθηκε αποτελεί το 70% των δαπανών της, ποσοστό απαγορευτικό για την ανάπτυξη της. Στις διευκρινήσεις που δόθηκαν επισημάνθηκε ότι δεν πρόκειται να γίνουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς ιδιαίτερα των χαμηλών κλιμακίων αλλά μια εξορθολογικοποίηση ανά ειδικότητα και οι όποιες μειώσεις θα αφορούν τα ανώτερα κλιμάκια. Η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της για την εθελουσία και ότι θα γίνει διαπραγμάτευση με τους 45 εργαζόμενους που δήλωσαν ότι επιθυμούν να κάνουν χρήση. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι ήταν άκαιρη η ανακοίνωση αυτή.
Τέλος να σημειώσουμε ότι η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προσέλθουν εκ νέου την προσεχή Τέταρτη σε διάλογο προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους οι εργαζόμενοι.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εντός Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις στον Κοινωνικό Τουρισμό

Έως τέλος Ιουνίου θα πρέπει να ενεργοποιήσουν την επιταγή τους οι δικαιούχοι του 2023 &nbs…