Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πεσμένος ο τζίρος στις φετινές θερινές εκπτώσεις

Πεσμένος ο τζίρος στις φετινές θερινές εκπτώσεις

0
ekptwseis
 

25-35% μείον σε σχέση με πέρυσι για την αγορά της Ξάνθης. Ελπίδες να εξισορροπήσει η κατάσταση με τα δεκαήμερα προσφορών

 

Σ. Τσιακίρογλου: «Η φετινή περίοδος των εκπτώσεων ήταν η χειρότερη των τελευταίων 50 χρόνων»

 
 
Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, φέτος σημειώθηκε μικρό φρενάρισμα της πτώσης των πωλήσεων στις φετινές θερινές εκπτώσεις καθώς και τέσσερις ταχύτητες στον ρυθμό μείωσης του τζίρου.
Η έρευνα της ΕΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε σε 82 περιοχές της χώρας, κατέγραψε ότι οι πωλήσεις στις φετινές θερινές εκπτώσεις έπεσαν 25% κατά μέσον όρο. Πιο συγκεκριμένα, στα μεγάλα αστικά κέντρα καταγράφεται μία σταθερή μείωση της τάξης του 15% με 20%. Στην ηπειρωτική χώρα η μείωση ήταν 25% με 35%, στις ακριτικές περιοχές ήταν μεγαλύτερη 40% με 60%, ενώ στα νησιά η μείωση ήταν 5% με 10%.
 
Σ. Τσιακίρογλου: «Δεν υπάρχει κλίμα αγοράς»
Σπασμένη σανίδα σωτηρίας αποδείχθηκαν οι θερινές εκπτώσεις για τους καταστηματάρχες της πόλης μας. Όπως τονίζει, μιλώντας στο «Ε» ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης, Σωτήρης Τσιακίρογλου «η φετινή περίοδος των εκπτώσεων ήταν η χειρότερη των τελευταίων 50 χρόνων». Μάλιστα, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κλίμα αγοράς εξαιτίας του πεσιμισμού μας για το οικονομικό μας μέλλον. «Δεν υπάρχει κλίμα αγοράς και διάθεση για κατανάλωση. Η μείωση των προσωπικών εσόδων, έχει επηρεάσει την ψυχολογία των καταναλωτών και τους έχει κάνει να βλέπουν το οικονομικό τους μέλλον με πεσιμισμό», αναφέρει ο ίδιος. Την ίδια άποψη ενστερνίζεται και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, Ευθύμης Μίλκογλου, ο οποίος αναφέρει: «η πτώση που σημειώθηκε ήταν μεγάλη. Ξεκινά από 25-30% και πρέπει να φτάνει ακόμα παραπάνω». Μάλιστα, σημειώνει ότι «τα πράγματα είναι δυσοίωνα, καθώς δεν κυκλοφορεί χρήμα στην αγορά εξαιτίας των περικοπών σε μισθό και συντάξεις σε συνδυασμό με τα μέτρα που λαμβάνονται συνεχώς» και υποστηρίζει ότι η μόνη λύση για να κινηθεί η αγορά και να αναζωογονηθεί ο κλάδος τους είναι «η κυβέρνηση να ανοίξει τις κάνουλες, για να υπάρξει ρευστό στην αγορά». Τέλος, όπως επισημαίνει ο κ. Μίλκογλου, οι καταστηματάρχες θα έχουν ακόμη μια ευκαιρία να δουν τα ταμεία τους να γεμίζουν στο δεκαήμερο προσφορών που θα πραγματοποιηθεί μετά τις 15-20 Σεπτεμβρίου.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…