1/2 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κουταλιές του γλυκού μπαλσάμικο ξίδι
1/4 κουταλιές του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
400 γραμμάρια σπαράγγια καθαρισμένα
2 αγγούρια κομμένα σε κύβους
½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 κούπα φασολάκια πράσινα κομμένα στη μέση
2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι ντοματάκια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό νερό να βράσει. Βάζουμε μέσα τα σπαράγγια μαζί με τα φασολάκια για δύο λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά, αλλά να παραμένουν τραγανά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε προσθέτοντας τις ντομάτες και το σκόρδο μαζί με τα βραστά φασολάκια και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Σβήνουμε με το ξίδι μπαλσάμικο και αφήνουμε το μείγμα να δέσει για 3 λεπτά ακόμη. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε τα σπαράγγια σε μια σαλατιέρα και ρίχνουμε το κρεμμύδι, αγγούρια, φασολάκια, τον μαϊντανό. Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο πιπέρι ακόμη.