Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Λοντίγκιν: «Κάποτε θα ξαναφορέσω τη φανέλα της Ξάνθης»

Λοντίγκιν: «Κάποτε θα ξαναφορέσω τη φανέλα της Ξάνθης»

0
xanthifans-web
Αποχαιρέτησαν τον 23χρονο τερματοφύλακα οι «xanthifans»
 
Σε εκδήλωση που έγινε στα γραφεία του συλλόγου το απόγευμα της Τρίτης
 
Για τελευταία φορά το απόγευμα της Τρίτης (11/06) οι φίλαθλοι της Ξάνθης αποθέωσαν τον Γιούρι Λοντίγκιν, στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία των «xanthifans» (Χατζησταύρου 14).
Ως γνωστόν ο 23χρονος τερματοφύλακας που από το 2009 και για τέσσερα χρόνια βρέθηκε στη Skoda Ξάνθη (με ένα ενδιάμεσο πέρασμα ως δανεικός για μία σεζόν στον Εορδαϊκό), θα συνεχίσει από την 1η Ιουλίου 2013 την καριέρα του στη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης όπου μετεγγράφηκε έναντι του ποσού των 900.000 Ευρώ.
Ο Λοντίγκιν που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε ως βασικός (από την 7η αγωνιστική κι έπειτα) πραγματοποίησε μία εξαιρετική χρονιά κλέβοντας τις εντυπώσεις και παράλληλα κρατώντας απαραβίαστη την εστία του σε πολλά παιχνίδια βοήθησε στην πορεία που βρήκε την Ξάνθη στην 7η θέση της τελικής βαθμολογίας.
 
«Ανάμικτα συναισθήματα»
Αρκετές όμορφες και συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στη συνάντηση του Λοντίγκιν με τους φιλάθλους. Ο διεθνής ¨πορτιέρο¨ παρέμεινε για σχεδόν μία ώρα στα γραφεία των «xanthifans» συνομιλώντας μαζί τους, απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις, ενώ με χαρά φωτογραφήθηκε και με όσους είχαν αυτή την επιθυμία.
Μεταξύ άλλων ο Λοντίγκιν είπε: «Τα συναισθήματα μου είναι ανάμικτα. Από τη μία στεναχωριέμαι που φεύγω γιατί εδώ ήταν το ¨σπίτι¨ μου και καθιερώθηκα, όμως από την άλλη είμαι πολύ χαρούμενος γιατί θα αγωνιστώ σε ένα ανταγωνιστικό και πολυδιαφημιζόμενο πρωτάθλημα όπως είναι το ρωσικό».
Ο Λοντίγκιν αποχαιρετώντας έδωσε μία υπόσχεση: «Κάποια στιγμή θα επιστρέψω στην Ξάνθη. Όχι για τουρισμό αλλά για να φορέσω ξανά τη φανέλα της ομάδας»!!!
Τέλος, εκτός από τις αναμνηστικές φωτογραφίες οι δύο πλευρές αντάλλαξαν δώρα, με τον Λοντίγκιν να χαρίζει στο σύνδεσμο την πρώτη φανέλα με την οποία αγωνίστηκε ως βασικός και τα γάντια του, ενώ από την πλευρά τους οι «xanthifans» μέσω του προέδρου Λευτέρη Κασαπίδη και του υπεύθυνου επικοινωνίας του συνδέσμου Στέφανου Παϊτάρη του δώρισαν μία μπλούζα που έγραφε «Γιούρι για πάντα στις καρδιές μας», ένα κασκόλ του συνδέσμου και μία ανθοδέσμη. Ο Λοντίγκιν αποχώρησε με τους περίπου 50 φιλάθλους που βρέθηκαν στην εκδήλωση να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του, όπως έκαναν και σε πολλά εντός έδρας παιχνίδια της ξανθιώτικης ομάδας.
 
Δημήτρης Καλτέκης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …