Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Απεργία για την ΕΡΤ σήμερα από ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ

Απεργία για την ΕΡΤ σήμερα από ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ

0
apergiaforeis-web
 
Κάλεσμα για συμμετοχή των εργαζομένων
 
Ευστρατίου, ΑΔΕΔΥ Ξάνθης: «Φασιστική η στάση της κυβέρνησης»
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ, σύμφωνα με δήλωση του γενικού γραμματέα Ηλία Ηλιόπουλου «Θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και να διαμαρτυρηθούμε κατά των απαράδεκτων μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα που απαιτούν οι δανειστές μας,» δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος ενώ από την πλευρά της η ΓΣΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία: «Κοινή και αδιαπραγμάτευτη θέση ΓΣΕΕ και ΣΕΣ είναι ότι η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο στα χέρια καμιάς κυβέρνησης, ανήκει αποκλειστικά στον ελληνικό λαό και είναι υπόλογη μόνο στον Έλληνα φορολογούμενο. Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα συνεχίσουν τη μάχη για την ανατροπή της απόφασης κλεισίματός της. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των υπαλλήλων της ΕΡΤ μετέχοντας και στις σημερινές συγκεντρώσεις στο Ραδιομέγαρο.
Όσον αφορά στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιβάλλεται να καθορίσουν την αυριανή συμμετοχή τους στην 24ωρη Γενική Απεργία με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνουν τους διαδηλωτές να μετέχουν στο συλλαλητήριο.
Ευστρατίου, ΑΔΕΔΥ Ξάνθης: «Φασιστική η στάση της κυβέρνησης»
«Γκεμπελική και φασιστική» χαρακτήρισε την στάση της κυβέρνηση στο ζήτημα της ΕΡΤ ο πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθη κ. Μπάμπης Ευστρατίου επισημαίνοντας ότι πρόκειται για επίδειξη δύναμης της κυβέρνησης που έχει απώτερο στόχο όλους τους εργαζόμενους: «Είναι η αρχή του τέλους των εργασιακών σχέσεων Η ΕΡΤ χρειάζεται εξυγίανση αλλά όχι πονάει χέρι κόβει κεφάλι» , τονίζει ο κ. Ευστρατίου καλώντας τους εργαζομένους της Ξάνθης να δείξουν τη συμπαράστασή τους στους απολυμένους της ΕΡΤ συμμετέχοντας στην απεργία.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …