Σχόλια 27/6/13

0
Πρόταση στη νέα κυβέρνηση: Βάλτε ένα φως στην άκρη του τούνελ
Θωμάς Βουγιουκλής
 
 
Εγκατάλειψη παραλίας Λάγος
 Ξανθιώτες που πήγαν φέτος στο Πόρτο Λάγος για μπάνιο στην παραλία, δίπλα στο παλιό Τουριστικό, διαπίστωσαν με λύπη την πλήρη εγκατάλειψή της.
Από τις περυσινές εγκαταστάσεις και παροχές δεν υπάρχει τίποτε φέτος! Το γεγονός δημιούργησε άσχημη εντύπωση διότι είναι αρκετοί αυτοί που πηγαίνουν εκεί για μπάνιο και διαπίστωσαν με λύπη πως αντί να υπάρξουν νέες βελτιώσεις και παρεμβάσεις, καταργήθηκαν και οι προηγούμενες!
Όλοι δε επεσήμαιναν την ευθύνη και υποχρέωση της δημοτικής αρχής να δώσει δείγματα φροντίδας και ενδιαφέροντος για το επίνειο της Ξάνθης, το Λάγος, κι όχι να το εγκαταλείπει και υποβαθμίζει.
Το λόγο πλέον έχει ο δήμος, ο οποίος ναι μεν δείχνει ενδιαφέρον για τις παραλίες των νέων, θα πρέπει όμως να μην ξεχνάει τις παραλίες των άλλων ηλικιών…
«Ε»
 
Ποιος έχει την ευθύνη;
 Αναγνώστης ρωτά να πληροφορηθεί ποιος έχει την ευθύνη της σωστής παρουσίας το πρωί των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης; Ποιοι ελέγχουν την είσοδο και έξοδο των υπαλλήλων, εάν αυτή γίνεται στο χρόνο που πρέπει και ορίζεται με συγκεκριμένες ώρες;
Εύλογο το ερώτημα λέμε κι εμείς. Ιδίως τώρα το καλοκαίρι που χαλαρώνουν κάπως τα πράγματα στο ήδη χαλαρό δημόσιο. Πάντως τακτικά βλέπουμε υπαλλήλους – μονίμως τους ίδιους – να κυκλοφορούν στην πόλη εν ώρα – υποτίθεται – εργασίας…
Οι προϊστάμενοι αυτών των υπαλλήλων δεν θα πρέπει να ελέγχουν πού πάνε και για ποιο λόγο; Και οι ευθύνες τελικά σε ποιους είναι; Σε κανέναν;
«Ε»
 
Αυτοί τι είναι;
Η γνωστή βιομηχανία Κατσέλης, κατά δήλωσή της, σταμάτησε τη λειτουργία της. δηλαδή έκλεισε, δηλαδή απολύει τους 520 εργαζόμενους σ’ αυτήν.
Έτσι απλά. Και είμαι σίγουρος πως ελάχιστοι έχουν ενημερωθεί, το γνωρίζουν. Κι αυτό γιατί τα Μέσα Ενημέρωσης ελάχιστα έγραψαν, και οι ίδιοι οι απολυμένοι, δεν βγήκαν στους δρόμους, δεν έκαναν πορείες, δεν πήγαν στα πρωϊνάδικα, δεν έσπασαν, δεν έκαψαν. Με αξιοπρέπεια και πίκρα, πήραν το δρόμο της ανεργίας κι ας ήταν 520.
Αυτοί λοιπόν οι 520 δεν είναι άνθρωποι; Δεν έχουν οικογένειες; Δεν έχουν υποχρεώσεις;
Γι’ αυτούς σιωπή. Για τους άλλους παραλίγο να πέσει η κυβέρνηση, είχαμε κίνδυνο χρεοκοπίας πάλι και νέα κυβέρνηση!
Εργαζόμενοι και εργαζόμενοι. Η Ελλάδα των αντιθέσεων και των ανισοτήτων παντού! Δυστυχώς…
«Ε»
 
Θα πάνε μαζί;
 ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ μαζί; Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν δημοσίως οι κ.κ. Μαργαρίτης (ΔΗΜΑΡ) και Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), η μετεκλογική συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων, ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις, δεν αποκλείεται καθόλου. Η σχετική πληροφορία φιλοξενείται στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα του Κώστα Χαρδαβέλλα (Newsbomb), και μέχρι στιγμής δεν έχει διαψευστεί από καμία πλευρά.
«Ε»
 
 Προβάδισμα στον ΤΑΡ
 Εικόνα νίκης του TAP έναντι του ανταγωνιστή του Nabucco West στην κούρσα για τη μεταφορά του αζέρικου αερίου προς την Ευρώπη, μεταφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της Ρουμανίας, επικαλούμενα αξιωματούχους της κυβέρνησης.
Αντίστοιχο κλίμα μετέφερε την Παρασκευή και ο απερχόμενος Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα. Χαμηλούς τόνους κρατά από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση. «Είμαστε πολύ κοντά νομίζω, αλλά δεν έχει ακόμη κλείσει», έλεγε χθες υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος. Το βέβαιο είναι ότι ενόψει των επίσημων ανακοινώσεων από την κοινοπραξία του Σαχ Ντενίζ II που αναμένονται την προσεχή Παρασκευή 28 Ιουνίου, τα τελευταία 24ωρα έχουν αυξηθεί τα σχετικά δημοσιεύματα, με πληροφορίες συχνά αντικρουόμενες.
Έχει πάντως τη σημασία του ότι εδώ και δύο ημέρες τα μέσα ενημέρωσης της Ρουμανίας, που μαζί με Βουλγαρία, Ουγγαρία και Αυστρία στηρίζουν το Nabucco (αφού θα διέλθει από το έδαφος τους), κάνουν λόγο για νίκη του TAP. Σε κυριακάτικο δημοσίευμά της, η ρουμανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα www.cursdeguvernare.ro, επικαλείται υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές της χώρας σύμφωνα με τις οποίες «κατά 90%-95% η κοινοπραξία του αγωγού TAP κέρδισε την κούρσα από το Nabucco».
Ν.Χ.
 
 Vodafone και Wind σε σάρκα μία
 Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν οι επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind, προκειμένου να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για το σχέδιό τους να προχωρήσουν στη σύσταση μιας κοινής εταιρείας.
Πρόκειται για σχέδιο το οποίο είχε τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων εδώ και πολύ καιρό, και αφορά στην κοινή χρήση κεραιών και υποδομών δικτύου. Με την κίνηση αυτή Vodafone και Wind στοχεύουν να εκμεταλλευτούν κατά το μέγιστο δυνατό τις συνέργιες που προκύπτουν μειώνοντας το κόστος.
Η συνεργασία των δύο εταιρειών θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τη χώρα, την οικονομία και τους συνδρομητές, ως αποτέλεσμα επενδύσεων που θα ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ στους κλάδους κατασκευών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, δημιουργώντας 650 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα.
Και φυσικά πήραν και τις… ευλογίες του πρωθυπουργού να προχωρήσουν.
 
Καρατομήσεις
 Οι επιλογές του πρωθυπουργού, στα κρίσιμα τουλάχιστον υπουργεία, είναι ενδεικτικές του ότι πλέον δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για πειραματισμούς. Η νέα κυβέρνηση έχει μηδενική πίστωση χρόνου, τόσο από την τρόικα όσο και από τον λαό.
Περιθώρια λοιπόν δεν υπάρχουν να δοκιμαστούν τακτικές και πρόσωπα που δεν εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς στα εκάστοτε υπουργεία. Κι όποιος δεν κάνει τη δουλειά που πρέπει, φεύγει άμεσα, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Έτσι αφού ξηλώθηκε σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Υγείας στον πρόσφατο ανασχηματισμό, την επόμενη ημέρα ζητήθηκε ορθά κοφτά και η παραίτηση του διοικητή του ΕΟΠΥΥ, Ελευθέριου Παπαγεωργόπουλου.
Νέος διοικητής του ΕΟΠΥΥ ορίστηκε ο έως τώρα διοικητής του ΟΓΑ Δημήτρης Κοντός. Δοκιμασμένος και με καλά αποτελέσματα στον ΟΓΑ ο κ. Κοντός, επελέγη ως λύση άμεσης ανάγκης για τον ΕΟΠΥΥ. Χρόνος δεν υπάρχει να διοριστούν διάφορα κομματικά στελέχη με αμφισβητούμενη αποτελεσματικότητα.
Ένας…Κοντός καλείται να σώσει τον ΕΟΠΥΥ, όπως έκανε με τον ΟΓΑ, παρέα με τον Άδωνη φυσικά…
 
 Εμπόδια
 Εμπόδια είναι εκείνα τα φοβερά πράγματα που βλέπεις όταν απομακρύνεις το βλέμμα σου από το σκοπό σου.
Για την αντιγραφή: Ο σχολιαστής.
 
Πάμε στου Άδωνη για τσεκ απ…
 Βροχή αντιδράσεων και υποτιμητικών σχολίων εισέπραξε ένα από τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης. Μα πρόκειται φυσικά για τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος τοποθετήθηκε στο πολύ καίριο και προβληματικό υπουργείο Υγείας, προκαλώντας γενικότερη έκπληξη και θυμηδία. Μάλιστα η προταθείσα για τη θέση της υφυπουργού, Σοφία Βούλτεψη, απέρριψε την πρόταση, αντιδρώντας στην τοποθέτησή της ως υφιστάμενη του Άδωνη.
Ο πρωθυπουργός αντάμειψε με εντυπωσιακό τρόπο τον Άδωνη, που έδωσε μάχη νυχθημερόν από τις οθόνες των τηλεοπτικών σταθμών, υπερασπιζόμενος τις επιλογές του ακόμα και για το ζήτημα της ΕΡΤ, όταν κανείς άλλος δεν το έκανε.
Βέβαια, είναι απορίας άξιον τι μπορεί να κάνει ένας βιβλιοπώλης σε ένα υπουργείο τόσο σημαντικό και με τόσα πολλά προβλήματα (ΕΟΠΥΥ, ασφαλιστικά ταμεία), που ίσως κανείς άλλος δεν το δέχθηκε θεωρώντας ότι είναι καταδικασμένος να αποτύχει.
Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν ότι ο Άδωνης ίσως κάνει θαύματα. Όπως ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης ο οποίος γράφει χαρακτηριστικά: «Φρονώ ότι πολλές από τις επιθέσεις εναντίον του Αδώνιδος αποδεικνύουν όχι τη δική του έλλειψη σοβαρότητας αλλά την υπερβολική -στα όρια της υποκρισίας- σοβαροφάνεια εκείνων που τον βάλλουν. Από το Υγείας και από όλα τα υπουργεία έχουν περάσει κατά τις τελευταίες δεκαετίες ένα κάρο σούργελα, που είχαν απλώς την πρόνοια να καλύπτουν την απόλυτη ανεπάρκειά τους κάτω από ένα πέπλο στόμφου ή -δωρικής δήθεν- αυστηρότητας. Προσωπικά, από τους φουσκωμένους διάνους με τα μπλέηζερ κι από τους αρειμάνιους αγωνιστές του ζεϊμπέκικου δεν βλέπω σε τίποτα να είναι χειρότερος ο Άδωνης. Τουναντίον.»
 
 Θάνατος από… σφαλιάρα
Με ένα περιστατικό που αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα του κόσμου των ναρκωτικών, η Ξάνθη «γιόρτασε» την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Ένας 16χρονος από το Δροσερό έπεσε νεκρός από… σφαλιάρα, όταν διαπληκτίστηκε με 21χρονο. Ο νεαρός ήτα τοξικομανής, παιδί αγνώστου πατρός, που μεγάλωσε στο δρόμο και από 12 ετών ξεκίνησε τη χρήση ουσιών, με πρώτο στάδιο τις εισπνοές βενζίνης. Μια ζωή που από νωρίς έδειξε το άδικο μέλλον που επιφύλαξε για το νεαρό παιδί. Από τη χρόνια χρήση ουσιών, την κατάπτωση και τη αδυναμία, η σφαλιάρα ήταν αρκετή για να χάσει τις δυνάμεις του ο 16χρονος, να ζαλιστεί και να πέσει στο έδαφος.
Ο ιατροδικαστής που ανέλαβε τη νεκροψία- νεκροτομή στο νοσοκομείο της Κομοτηνής Νίκος Κηφνίδης δήλωσε στην εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής ότι η υγεία του 16χρονου ήτα επιβαρυμένη, ενώ απέστειλε για περαιτέρω τοξικολογική διερεύνηση τα ευρήματα.
Ε.Δ.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …