Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πρεμιέρα χωρίς προβλήματα στις Πανελλαδικές

Πρεμιέρα χωρίς προβλήματα στις Πανελλαδικές

0
mathites 2

Ευχές από Μελισσόπουλο – Καραλίδη. Στις θέσεις τους οι καθηγητές της Ξάνθης φορώντας …μαύρα περιβραχιόνια!

 

 Μετεξεταστέες οι ΕΛΜΕ που ψήφισαν «Ναι στην απεργία». Τους άδειασε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Πήρε πίσω την απεργία στις Πανελλαδικές

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Στην «μάχη» των πανελλαδικών εξετάσεων ρίχνονται από σήμερα οι μαθητές όλων των λυκείων της χώρας με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας γενικής παιδείας. Οι πανελλαδικές εξετάσεις διεξάγονται κανονικά και χωρίς προβλήματα μετά την απόφαση των καθηγητών να μην απεργήσουν.

 Έναρξη των πανελλαδικών χωρίς εμπόδια – Ευχές από Μελισσόπουλο – Καραλίδη

Επί ποδός χθες και σήμερα στην περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα οτιδήποτε προκύψει ώστε να μην διαταραχθεί κατ’ ελάχιστον η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. Όπως μας πληροφορεί ο περιφερειακός Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Σάββας Μελισσόπουλος: «Όλα είναι έτοιμα και όλοι στις θέσεις τους. Έχει γίνει τις προηγούμενες ημέρες η κατάλληλη προετοιμασία στα σχολεία και έχουν διευθετηθεί όλα τα διαδικαστικά. Εύχομαι στους μαθητές αλλά και σ’ όλους όσους συμμετέχουν σ’ αυτή τη διαδικασία «Καλή επιτυχία». Επίσης τους προτρέπει με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους να αντιμετωπίσουν τη δοκιμασία αυτή, επιπλέον, συγχαίρει τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς των εξεταζομένων για τη στήριξη και το μεθοδικό τους έργο που πρόσφεραν στους μαθητές και τις μαθήτριες καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Κληθείς δε να σχολιάσει τα όσα διαμείφθηκαν αναφορικά με το θέμα της απεργίας των καθηγητών ο κ. Μελισσόπουλος είπε: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους συναδέλφους. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και ότι το αποτέλεσμα θα είναι απολύτως συμβατό με την ευαισθησία που έχει όλη η εκπαιδευτική κοινότητα για την κορυφαία διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Δύναμη, κουράγιο και καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων σας» εύχεται και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Φώτης Καραλίδης σ’ όλους τους μαθητές προτρέποντας τους να δώσουν αυτή την μάχη με «αισιοδοξία και με μάτια στραμμένα στο μέλλον».

 Μετεξεταστέες οι ΕΛΜΕ που ψήφισαν «Ναι στην απεργία»

Με μια απόφαση κυριολεκτικά στο παρά πέντε το Διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ αναδιπλώθηκε από την προηγούμενή του πρόταση για απεργίες των καθηγητών μέσα στις πανελλαδικές που τέθηκε σε ψηφοφορία από τις ΕΛΜΕ. Μέσα σε μια μαραθώνια και θυελλώδη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας και του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, στο ξενοδοχείο “Τιτάνια”, το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης “άδειασε”, τις ΕΛΜΕ που είχαν υπερψηφίσει μαζικά την πρόταση για απεργία μεταξύ των οποίων και η ΕΜΜΕ Ξάνθης. Η πρόεδρος της κα Μαρία Λουκοπούλου επιρρίπτει ευθύνες «κακού χειρισμού» στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

ζητώντας να ψηφίσουν οι πρόεδροι αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργίες. Το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό εναντίον των απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς μόλις 18 πρόεδροι ήταν υπέρ της άποψης ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργία, 9 κατά και 57 ψήφισαν λευκό. ‘Έτσι, δεν διαμορφώθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία για να προχωρήσουν οι καθηγητές σε απεργία: «Θεωρώ ότι το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έκανε κακό χειρισμό του θέματος θέτοντας προς ψήφιση αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργία ενώ είναι γνωστό ότι σχεδόν όλοι (88.000) καθηγητές έχουν επιστρατευτεί. Δεν ήθελε να ρισκάρει να «θυσιάσει’ τους συναδέλφους με μια απεργία που ίσως τους κοστίσει μια απόλυση. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι η βάση πρέπει να επιβάλλει την άποψή της στο Δ.Σ. στης ΟΛΜΕ»

 Με μαύρο περιβραχιόνιο στις εξετάσεις οι καθηγητές της Ξάνθης

Κατόπιν απόφασης που πήρε η ΕΛΜΕ Ξάνθης στην πρόσφατη συνέλευση τους θα εμφανιστούν στα τμήματα των εξετάσεων με μαύρα περιβραχιόνια σε μια προσπάθεια να δηλωθεί η αντίδραση τους στην τακτική της επιστράτευσης αλλά και η συσπείρωσή τους σ’ αυτή τη θέση. Αυτό βέβαια θα είναι σε προαιρετική βάση αλλά έχει γίνει η σχετική παραγγελία Άλλες ΕΛΜΕ επέλεξαν οι καθηγητές να φορούν μπλουζάκια που θα γράφουν ότι είναι επιστρατευμένοι. Και μπορεί μεν να υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας στα σχολεία ώστε να επιβληθούν κυρώσεις στους καθηγητές με τα περιβραχιόνια ή τα μπλουζάκια όμως σύμφωνα με πληροφορίες μας θα γίνουν παραινέσεις από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η εικόνα τους να ταιριάζει σε εκπαιδευτικό και τίποτε να μην διαταράξει την διαδικασία των εξετάσεων ή την ψυχολογία των μαθητών.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εντός Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις στον Κοινωνικό Τουρισμό

Έως τέλος Ιουνίου θα πρέπει να ενεργοποιήσουν την επιταγή τους οι δικαιούχοι του 2023 &nbs…