- Έξι μπουτάκι κοτόπουλου (μόνο το κάτω μέρος)
- Τρία στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση
- 3 ½ κούπες παγωμένο νερό
- 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
- Ελαιόλαδο
- Για το πανάρισμα:
- 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μία πρέζα μαύρο πιπέρι
- Σκόρδο σε σκόνη, θυμάρι, αποξηραμένος βασιλικός, ρίγανη, από μισό κουταλάκι του γλυκού
Αφαιρέστε από το κοτόπουλο το δέρμα του και τοποθετείστε τα κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ με το παγωμένο νερό. Σε ένα μικρότερο μπολ βάλτε το γιαούρτι. Τοποθετείστε στο ταψί μία κόλλα ψησίματος και αλείψτε την με ελαιόλαδο. Τοποθετείστε όλα τα υλικά για το πανάρισμα μέσα σε μία σακούλα που κλείνει καλά. Κλείστε και ανακινείστε την, ώστε να ανακατευτούν. Πάρτε δύο από τα κομμάτια του κοτόπουλου και περάστε τα από το μπολ με το γιαούρτι. Βάλτε τα μέσα στην σακούλα με το μείγμα για το πανάρισμα, κλείστε την και ανακινείστε καλά, ώστε να καλυφθούν. Τοποθετείστε τα στην κόλλα ψησίματος και επαναλάβετε την διαδικασία με τα υπόλοιπα. Αφού όλα τα κομμάτια βρίσκονται στο ταψί, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για μία ώρα, γυρνώντας τα, κατά καιρούς, ώστε να ψηθούν από όλες τις μεριές.