Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εργασιακό 07-11-2012

Εργασιακό 07-11-2012

0

Θέμα 1ο


2 διοικητικές θέσεις στην ΔΕΗ Ξάνθης
9 θέσεις στην περιφέρεια ΑΜΘ

Την πλήρωση 9 θέσεων διάφορων ειδικοτήτων ανακοίνωσε η ΔΕΗ, προκειμένου να καλύψει ανάγκες μονάδων και υπηρεσιών στις πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  
Οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:
• 2 λογιστικού – διοικητικού ΔΕ για την Ξάνθη
• 1 λογιστικού – διοικητικού ΔΕ για την Καβάλα
• 3 λογιστικού – διοικητικού ΔΕ για την Κομοτηνή
• 3 λογιστικού – διοικητικού ΔΕ για την Αλεξανδρούπολη
Όλες οι σχετικές προκηρύξεις δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dei.gr

Θέμα 2ο


4 τεχνικοί στη ΔΕΗ Κομοτηνής
Με συμβάσεις ορισμένου χρόνου  

 

 
Στην Κομοτηνή θα τοποθετηθούν τρεις μηχανοτεχνίτες ΔΕ και ένας ηλεκτροσυγκολλητής ΔΕ. Οι νέοι υπάλληλοι θα υπογράψουν οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία μέχρι την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, στη διεύθυνση: ΔΕΗ/ ΔΕΘ/ΑΗΣ Κομοτηνής, ΒΙΠΕ Κομοτηνής, ΤΘ 149, ΤΚ 69100 Κομοτηνή. Τηλ. 25310- 60.200, αρμόδιος υπάλληλος Κώστας Γεωργίου.  

1 ηλεκτρονικός Δικτύου στη ΔΕΗ Καβάλας  


Στην Καβάλα θα προσληφθεί ένα ηλεκτρονικός Δικτύου ΔΕ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων άρχισε την 31η Οκτωβρίου και θα διαρκέσει 10 ημερολογιακές ημέρες. Τα έντυπα πρέπει να κατατεθούν στη διεύθυνση: Τενέδου 38, 654 04 Καβάλα. Τηλέφωνο:2510 – 247 611

 

                           
Θέμα 3ο


Oι πρώτες προκηρύξεις για 1.650 θέσεις στον πολιτισμό
Το νέο πρόγραμμα αφορά 68 εφορείες αρχαιοτήτων σε 10 περιφέρειες    

Έτοιμες είναι οι πρώτες προκηρύξεις κοινωφελούς εργασίας στον τομέα του πολιτισμού, οι οποίες θα απορροφήσουν 1.650 άνεργους φέτος και επιπλέον 1.650 το 2013, σε εφορείες αρχαιοτήτων όλης της χώρας. Ήδη οι δικαιούχοι (Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις) έχουν καταρτίσει τις προκηρύξεις ανά περιφέρεια και πρόκειται να τις αποστείλουν στο ΑΣΕΠ μέσα στις επόμενες ημέρες, ώστε να ξεκινήσει η έκδοσή τους στις αρχές Νοεμβρίου. Επισημαίνεται πως οι πρώτες προσλήψεις θα αφορούν τις περιοχές των Ιονίων Νήσων, του Βορείου Αιγαίου και της Πελοποννήσου. Οι συμπράττοντες φορείς προέρχονται από τις οκτώ περιφέρειες σύγκλισης (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Πελοποννήσου). Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδος και του Νοτίου Αιγαίου, καθώς σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανθρώπινου Δυναμικού, λόγω της εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων του ΕΣΠΑ στις περιφέρειες αυτές, ανακλήθηκε οποιαδήποτε διοικητική Πράξη επιβαρύνει χρηματοδοτικά. Για το λόγο αυτό η Ειδική Υπηρεσία Πολιτισμού και Τουρισμού δεν είχε τη δυνατότητα να συμπεριλάβει τις ανωτέρω Περιφέρειες στο σχετικό πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού, λόγω έλλειψης πιστώσεων του Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, που χρηματοδοτεί τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.  
Οι ειδικότητες
Το νέο πρόγραμμα αφορά 68 εφορείες αρχαιοτήτων σε 10 περιφέρειες.
Οι άνεργοι που θα απασχοληθούν στο πρόγραμμα θα προέρχονται από τις ειδικότητες ΠΕ Αρχαιολόγων, ΔΕ Φυλάκων/Νυχτοφυλάκων, ΥΕ Καθαριστών και ΥΕ Εργατών-
Εργατοτεχνιτών. Η επιλογή των ειδικοτήτων έχει συνάρτηση με τις δράσεις που αναφέρονται στη σχετική πρόσκληση, δηλαδή υπηρεσίες φύλαξης αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, μνημείων και εργασίες διευκόλυνσης της προσβασιμότητας σε επισκέψιμους κυρίως αρχαιολογικούς χώρους.  
Η διαδικασία
Επιλογή των ανέργων υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ. Η επιλογή των ανέργων θα γίνεται από τους δικαιούχους φορείς απασχόλησης, υπό την επίβλεψη και έγκριση του ΑΣΕΠ, με αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης, βάσει τυπικών, κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων. Όπως ισχύει στην πλειονότητα των προγραμμάτων, προτεραιότητα δίνεται σε μακροχρόνια ανέργους, σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια ανέργους που δε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και σε ανέργους νέους έως 30 ετών που αναζητούν εργασία, προκειμένου να επικεντρωθεί η δράση στο στόχο που είναι η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.
Οι άνεργοι θα απασχολούνται για επτά μήνες (στη διάρκεια ενός έτους), θα λαμβάνουν για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης το ποσό των 25 ευρώ, ενώ ο μισθός τους θα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 625 ευρώ μηνιαίως. Οι ωφελούμενοι άνεργοι θα πρέπει να είναι νέοι άνεργοι έως 35 ετών, οι οποίοι θα καταγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ (μακροχρόνια και βραχυχρόνια άνεργοι, έμποροι και λοιποί επαγγελματίες που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους τα τελευταία δύο έτη), Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας. Επισημαίνεται ότι η κατάταξη των υποψηφίων εξαρτάται από τα ακόλουθα κριτήρια τα οποία μοριοδοτούνται συνδυαστικά:
•Κατάσταση ανέργου
•Οικογενειακή κατάσταση
•Οικογενειακό εισόδημα
•Κατάσταση υγείας
•Εντοπιότητα  

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘEΣEIΣ
Πελοποννήσου 10
Βορείου Αιγαίου 5
Ανατολικής  
Μακεδονίας – Θράκης 5
Θεσσαλίας 6
Ηπείρου 3
Ιονίων Νήσων 7
Δυτικής Ελλάδος 5
Αττικής 15
Κεντρικής Μακεδονίας 12

     

Θέμα 4ο


Κυβερνήτες ελικοπτέρων στο Πυροσβεστικό Σώμα  

Διαγωνισμό για την πρόσληψη πέντε ιδιωτών κυβερνητών (ΚΙ) ελικοπτέρων με σύμβαση ορισμένου χρόνου, έως 24 μηνών, ανακοίνωσε το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος. Θα αναλάβουν τον χειρισμό των ελικοπτέρων της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου χειριστή εναέριων γραμμών ελικοπτέρων [ATPΙ. (Η) σε ισχύ, με ικανότητα κυβερνήτη ελικοπτέρου (ΚΙ) τύπου AS-332 ήΒΚ-117, αναγνωρισμένου από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 102/2008 «Κανονισμός Πτυχίων Χειριστών Ελικοπτέρων» (Α’ 160) και του ΒΔ 636/1972 «Περί πτυχίων και αδειών Πολιτικής Αεροπορίας» (Α’ 182). Επίσης θα πρέπει να έχουν συνολική πτητική εμπειρία τουλάχιστον 2.500 ωρών ως χειριστές Ε/Π, από τις οποίες 1.000 ώρες σε Ε/Π διπλού χειρισμού ως κυβερνήτες ΚΙ και 150 ώρες νυχτερινών πτήσεων. Παράλληλα θα πρέπει να διαθέτουν ειδικότητα πτήσεως δι’ οργάνων (Instrument Flight Rules) επί Ε/Π σε ισχύ και να έχουν την απαιτούμενη σωματική και ψυχική υγεία, η οποία να αποδεικνύεται από πιστοποιητικό υγείας τάξεως Α.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 59ο έτος την 31η Δεκεμβρίου του έτους προκήρυξης του διαγωνισμού.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στη Διεύθυνση Εναέριων Μέσων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, Μουρούζη 4, Αθήνα. Τηλ. 213-2157.672, 875.  
 
Θέμα 3ο σελ. 5


Έρχεται προκήρυξη ΑΣΕΠ για 77 διοικητικούς    

Προκήρυξη για την πλήρωση 77 θέσεων τακτικού διοικητικού προσωπικού Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαίδευσης για τα Γραφεία του Κεντρικού Τομέα Αθηνών και των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου και Ρόδου της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, θα αποστείλει -κατά πάσα πιθανότητα αυριο- στο Εθνικό Τυπογραφείο για εκτύπωση το ΑΣΕΠ.
Οι θέσεις θα καλυφθούν σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 18 παρ.3 του ν. 4058/2012, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για το ειδικό επιστημονικό προσωπικό, που προβλέπει συνεκτίμηση των ειδικών προσόντων και προσωπική συνέντευξη. Oi ειδικότητες που περιλαμβάνει η προκήρυξη είναι: ΠΕ Νομικών, Πολιτικών, Κοινωνικών ή Ανθρωπιστικών Επιστημών, ΠΕ ΜΜΕ και Επικοινωνίας, ΤΕ Πληροφορικής, ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού, ΔΕ Διοικητικού, ΔΕ Διοικητικού – Οικονομικού.
Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν μόνον όσοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από 1.1.2009 μέχρι και την 31.12.2010 βάσει διαδικασιών πλήρωσης θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ΑΣΕΠ ή των φορέων οι πίνακες των οποίων έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ και δεν διορίστηκαν. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει απαραιτήτως με την αίτηση συμμετοχής τους να συνυποβάλουν φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του οικείου ΦΕΚ (τεύχος Γ΄) καθώς και της αντίστοιχης σελίδας στην οποία αναγράφεται ο πίνακας διοριστέων έχοντας υπογραμμίσει το ονοματεπώνυμό τους με τα υπόλοιπα στοιχεία.
Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τους όρους της πρόσκλησης θα καταταχθούν σε πίνακα με βάση την παλαιότητα δημοσίευσης του πίνακα διοριστέων σε ΦΕΚ και κατά φθίνουσα σειρά της βαθμολογίας με την οποία έχουν εγγραφεί στους πίνακες διοριστέων του αντίστοιχου κλάδου/ειδικότητας.
Οι θέσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα, κλάδο/ειδικότητα και φορέα της ως άνω πρόσκλησης θα καταχωριστούν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ www.asep.gr.  
Οι φορείς
Η Υπηρεσία Ασύλου και η Αρχή Προσφυγών θεσπίστηκαν με το N. 3907/2011. Η Υπηρεσία Ασύλου αποτελεί αυτόνομη δομή που ασχολείται με την εξέταση των αιτημάτων ασύλου και ευρύτερα διεθνούς προστασίας. Η Αρχή Προσφυγών εξετάζει σε δεύτερο βαθμό τις προσφυγές κατά αιτημάτων διεθνούς προστασίας που απορρίφθηκαν σε πρώτο βαθμό.    
Θέμα 5ο


Ευκαιρίες απασχόλησης για νέους    

Ευκαιρίες απασχόλησης σε 179 νέους προσφέρει η υλοποίηση του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας».
Συνολικά θα δημιουργηθούν 849 θέσεις εργασίας για άνεργους νέους έως 30 ετών, για διάστημα 24 μηνών, ενώ ήδη γίνονται αιτήσεις για 179 θέσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της EE ή ομογενείς ή μετανάστες με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα, να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ και να έχουν ηλικία 18 έως 30 ετών. Επίσης θα πρέπει να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν και να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 16 του Υπαλληλικού Κώδικα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση έως σήμερα 27/3 για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Επίσημη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή – 4 προσλήψεις για την Δημοτική Αστυνομία…