Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα αλμυρή με τυρί και σταφύλια

Τάρτα αλμυρή με τυρί και σταφύλια

0
tarta_tyri_stafilia
  • Για τη ζύμη
  • 250 γρ. αλεύρι/100 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. φρέσκο γάλα/1 αυγό
  • 1πρέζα αλάτι, λίγο θυμάρι
  • Για τη γέμιση
  • 1 κιλό ρώγες σουλτανίνα ή μαύρο χωρίς κουκούτσια κομμένα στη μέση
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ανθότυρο/1 φλ. τυρί κρέμα
  • ½ φλ. παρμεζάνα/3 αυγά/Αλάτι, πιπέρι  

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με τα χέρια, τρίβοντας με τα δάχτυλά μας το μείγμα, ώστε να βραχεί το αλεύρι από το λάδι και να γίνει ψιχουλιαστό. Προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, το θυμάρι και το αλάτι και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν(όχι πολύ). Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα σταφύλια ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Χωριστά χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τα τυριά και . Όταν μαλακώσει, προσθέτουμε τα σταφύλια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα τυριά με το μίγμα του τηγανιού, αλατοπιπερώνουμε.
Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα ομοιόμορφα. Την τρυπάμε με πιρούνι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 10 λεπτά. Αφού κρυώσει απλώνουμε τη γέμιση και ψήνουμε άλλα 35 λεπτά περίπου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…