Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο μαρινάτο με ελιές και δαμάσκηνα

Κοτόπουλο μαρινάτο με ελιές και δαμάσκηνα

0
chicken-marbella-a_0
  • 1 κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα, χωρίς κόκαλα
  • 1/2 κεφάλι σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 8 μεγάλες πράσινες ελιές, κομμένες στη μέση
  • 1/4 φλιτζανιού κάπαρη με λίγο χυμό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, τα δαμάσκηνα, ελιές, κάπαρη με χυμό κάπαρη, και τα φύλλα δάφνης.
Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου μέσα στη μαρινάδα. Σκεπάστε και αφήστε μαρινάρουμε στο ψυγείο, αρκετές ώρες περίπου 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ρίχνετε τη μαρινάδα με ένα κουτάλι από πάνω ομοιόμορφα. Πασπαλίστε τα κομμάτια του κοτόπουλου με μαύρη ζάχαρη και ρίξτε το λευκό κρασί γύρω τους.
Ψήστε για 50 λεπτά έως 1 ώρα, ραντίζοντας συχνά το κρέας με τους χυμούς από το ταψί. Με μια τρυπητή κουτάλα, πιάνετε το κοτόπουλο και μεταφέρετε με τα δαμάσκηνα, ελιές, κάπαρη και σε μια πιατέλα. Προσθέστε μερικές κουταλιές από τις χυμούς από το ταψί και πασπαλίστε με το μαϊντανό. Σερβίρετε τον υπόλοιπο χυμό σε μια σαλτσιέρα σαν ντρέσινγκ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…