Σχόλια 06/07/2012

0
agritex_2-empros
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθεται στην πώληση του δημόσιου πλούτου. Ας αρχίσουμε λοιπόν πρώτα από τον ψυχικό μας πλούτο που διαθέτουμε κι ανεξάντλητο…

Το θέμα της ημέρας  


Σε ολόκληρο το νομό (πόλη και ύπαιθρο) συζητήθηκε η χθεσινή αποκλειστική είδηση της εφημερίδας μας για τη νέα μεγάλη επένδυση που πρόκειται να γίνει στο νομό μας.
Η είδηση που έκανε τον γύρο της πόλης, είναι αυτή που αφορά το γυάλινο θερμοκήπιο-γίγας που πρόκειται να γίνει στην περιοχή Ποταμιάς, στον δήμο Αβδήρων.
Μάλιστα πρόκειται για επένδυση στον Πρωτογενή τομέα, ύψους 20 εκ. ευρώ και η επένδυση θα γίνει από τον γνωστό βορειοελλαδίτικο Όμιλο Ευθυμιάδη.
Όπως ήδη γράψαμε, θα δημιουργηθούν 100 νέες θέσεις εργασίας και θα καλλιεργηθεί η ποικιλία ντομάτας «Lucia» με την πρωτοποριακή και άγνωστη στους πολλούς μέθοδο της υδροπονίας.
Η νέα επένδυση που ως χρόνο υλοποίησης έχει το β΄ εξάμηνο του 2013, όπως γίνεται φανερό, ανοίγει νέους ορίζοντες για την περιοχή μας στον τομέα της γεωργίας, που ακριβώς έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα πρέπει ν’ αξιοποιηθούν και γρήγορα μάλιστα.
«Ε»  

Ένα απέραντο θερμοκήπιο  


Με αφορμή την επένδυση του Ομίλου Ευθυμιάδη στην Ποταμιά για την κατασκευή ενός θερμοκηπίου γίγας, οφείλουμε να βάλουμε στο τραπέζι και μια παλιά πρόταση: Είναι πλέον η ευκαιρία, ήρθε ο χρόνος, η περιοχή Ποταμιάς-Νέας Κεσσάνης να γίνει ένα απέραντο θερμοκήπιο!
Ένα θερμοκήπιο που θα αξιοποιεί την υπάρχουσα γεωθερμία και θα παράγει ένα πλήθος προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, περιλαμβανομένης και της ιχθυοκαλλιέργειας.
Ο ορίζοντας για ένα διαφορετικό μέλλον ανοίγει. Οι δραστήριοι και φιλοπρόοδοι αγρότες οφείλουν να δραστηριοποιηθούν, όπως και οι συνεταιρισμοί.
Ανοίγουν νέα πεδία γι’ αυτούς και δεν θα πρέπει να τα χάσουν!
«Ε»    

Έκλεισε το ΚΟΥ-ΚΟΥ  


Εδώ και λίγο καιρό σταμάτησε τη λειτουργία του το κατάστημα παιχνιδιών ΚΟΥ-ΚΟΥ στην οδό Δημοκρίτου.
Στη θέση του όμως θα ανοίξει ένα νέο παρόμοιο, το ΤΣΑΦ-ΤΣΟΥΦ, που μετακομίζει από Δράμα.
«Ε»    

Τι άλλο θ’ ακούσουμε!…  


Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, δήλωσε ότι η δημιουργία ΕΟΖ στην περιοχή του Έβρου θα δημιουργήσει θέμα ανεξαρτητοποίησης της Θράκης!
Αμέσως δηλαδή στην τρομολαγνία. Αμέσως στην καλλιέργεια φόβου, αμέσως άρνηση και αποκλεισμό και μάλιστα με επιχειρήματα για απώλεια εθνικού εδάφους.
-Αλήθεια, τι άλλο πρόκειται ν’ ακούσουμε για το θέμα της ΕΟΖ;
«Ε»    

Απολύσεις  


Απολύσεις στο δημόσιο. Ναι!  Μόνο που δεν θα γίνουν στην Ελλάδα, ας ησυχάσουν οι δικοί μας δημόσιοι υπάλληλοι.
Στην Ιταλία θα γίνουν και τις προανήγγειλε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.
Σε μας εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κανείς δεν τολμά από τα κόμματα να κάνει απολύσεις. Για νέα εφεδρεία μιλούν βέβαια και για τήρηση του 10-1, δηλαδή δέκα θα φεύγουν στη σύνταξη και ένας θα προσλαμβάνεται.
Μόνον που είναι βέβαιο ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να τηρηθεί.
-Με δυο λόγια: τίποτε δεν αλλάζει σ’ αυτήν τη χώρα δυστυχώς…
«Ε»    

Απορίες  


Ψάχνουν κάποιοι, μέσα και γύρω από το ΠΑΣΟΚ της Ξάνθης (όσοι έμειναν τελικά), να μάθουν ποιοι θα κατέβουν στην Εθνική Συνδιάσκεψη της Παρασκευής.
Είναι όντως ένα ερώτημα. Γιατί από το ποιοι θα κατέβουν, θα βγουν ορισμένα συμπεράσματα για το προς τα πού θα πάει η υπόθεση…
«Ε»    

Θράσος χωρίς όρια  


Επίθεση στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της βουλής! Από ποιους; Από τους «εργαζόμενους» στη βουλή!
Από αυτούς τους χρυσοκάνθαρους που χωρίς να δουλεύουν εισπράττουν 16 μισθούς, επιδόματα απίθανα και εν γένει απολαμβάνουν μιας ειδικής οικονομικής μεταχείρισης.
Χωρίς ντροπή λοιπόν, χωρίς τσίπα, αυτοί οι υπάλληλοι της βουλής, διαμαρτυρήθηκαν στους δημοσιογράφους, κατηγορώντας τους ότι αιτία που χάσαν το τελευταίο επίδομα που ζήτησαν, ήταν αυτοί η αιτία που δεν το πήραν!
Και τι ήταν αυτό που δεν πήραν; Ένα ποσό 4.000 ευρώ, αν είναι δυνατόν, επειδή έγιναν δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Εκλογικό επίδομα ζήτησαν οι αδιάντροποι. Όταν η χώρα και οι κάτοικοι ζουν κάτω από σκληρές οικονομικές συνθήκες.
-Απύθμενο θράσος αλήθεια…
«Ε»            

Πυρά Χατζημαρκάκη κατά Κάμερον  


Πληρωμένη απάντηση έλαβε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον για τη δήλωσή του ότι θα κλείσει τα σύνορα για τους Έλληνες αν η χώρα βγει από την ευρωζώνη, από τον ελληνικής καταγωγής Γερμανό ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη.
Ο κ. Χατζημαρκάκης αναφέρει στη δήλωση του: «Πριν ο βρετανός πρωθυπουργός κλείσει τα σύνορα της Μεγάλης Βρετανίας για τους Έλληνες, φαντάζομαι πως θα φροντίσει να απαλλαγεί έγκαιρα από κάθετι ελληνικό, επιστρέφοντας τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αθήνα. Επίσης, υποθέτω, πως θα καλέσει όλους τους Έλληνες εφοπλιστές να αποσύρουν τις επιχειρήσεις τους από το Λονδίνο και τους Έλληνες καταθέτες, που έχουν μεταφέρει μαζικά χρήματα τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο, να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Η Μεγάλη Βρετανία είναι μέρος του προβλήματος. Το παρασιτικό οικονομικό μοντέλο έχει βαθιές ρίζες στο Λονδίνο. Φιλοξενεί την κερδοσκοπική βιομηχανία που προκάλεσε την κρίση στο ευρώ. Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει».
Το Ελληνικό Υπ. Εξωτερικών κάλεσε τον βρετανό πρέσβη προκειμένου να του επισημάνει ότι οι δηλώσεις του κ. Κάμερον «μπορούν να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες εμπέδωσης κλίματος εμπιστοσύνης, που είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη».  

Κάντε την καράφλα σας έργο τέχνης!  


Ένα πρωτότυπο τρόπο για να καλύψει την καράφλα του, επινόησε ο Βρετανός καλλιτέχνης Philip Levine.
Δεν προμηθεύτηκε κάποια περούκα, ούτε επισκέφτηκε κάποιο κέντρο για εμφύτευση μαλλιών, αλλά προτίμησε να αυτοσχεδιάσει πάνω στο κεφάλι του!
Όλα ξεκίνησαν όταν ο ίδιος άρχισε να χάνει τα μαλλιά του στα 30 του χρόνια. Σχεδίασε λοιπόν, στο καραφλό του κεφάλι σχέδια με μπογιές, στρας, κόκκους καφέ.., μέχρι και φιλιά από κραγιόν!
Η πρωτότυπη ιδέα του είχε τέτοια απήχηση στον κόσμο, που μάλιστα έγινε κίνημα με το όνομα «headism»!            

Κοντός ψαλμός Αλληλούια…Αναπτυξιακή; 


 Το πνεύμα συνεργασίας που έχουμε με την κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην…Αναπτυξιακή της Ξάνθης(ίσως επειδή δεν είναι μέτοχος κάποιος της ΔΗΜΑΡ ώστε να εξισορροπηθεί η κατάσταση)! Έτσι ενώ το «γαλάζιο» μπλοκ κάνει τα αδύνατα δυνατά να επανασυστήσει την εταιρεία αγνοώντας ακόμη και τα χρέη της, το «πράσινο» μπλοκ δεν φαίνεται διατιθεμένο για κάτι τέτοιο θεωρώντας την, «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα» που δεν ξεπλένονται ούτε με τα 8 εκ. ευρώ! Μάλιστα υποστηρίζουν ότι τα λεφτά είναι της Ξάνθης, για το Leader της Ξάνθης και  δεν χάνονται και όταν βγει η προκήρυξη μπορεί να το διεκδικήσει οποιαδήποτε πιστοποιημένη αναπτυξιακή με ασφαλιστική και  φορολογική ενημερότητα είτε εντός είτε εκτός νομού που θα το υλοποιήσει όμως για το νομό. Κατά συνέπεια αχρείαστη είναι η αναπτυξιακή.
Το θέμα θα έχει συνέχεια ιδιαίτερα τώρα που είναι στα πράγματα ο κ. Κοντός ο οποίος θυμόμαστε ότι της είχε πάντα…αδυναμία!
Μ.Ξ.

Δεύτερη καλοκαιρινή σαιζόν είναι που χάνει το Τουριστικό Αβδήρων


 Όπως είναι γνωστό το έχει πάρει ένα ιδιώτης ο οποίος το  έχει έτοιμο από πέρσι και όμως ακόμη δεν το λειτουργεί. Όπως μάθαμε περίμενε να μπει σ’ ένα πρόγραμμα στο οποίο και εντάχθηκε και απομένει μια υπογραφή τράπεζας για να ξεκινήσει…Όμως στην Ελλάδα της κρίσης ζούμε και ξέρουμε πως λειτουργούν οι τράπεζες. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο άνθρωπος ξόδεψε χρήμα και έχασε ένα ακόμη καλοκαίρι…
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…