Σχόλια 07/07/2012

0

Μετά το μποζόνιο αναζητείται τώρα το πασοκόνιο, το μαγικό σωματίδιο που θα επαναφέρει τη μάζα των ψηφοφόρων πίσω στο ΠΑΣΟΚ    

Νέα έκδοση  


 

Από την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου εξεδόθη ένας καλαίσθητος τόμος με την ιστορία της Ιεράς Μονής Αρχαγγελιωτίσσης.
Την επιμέλεια και συγγραφή του βιβλίου έχει ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Μουτάφης, Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης.
Η νέα έκδοση με την ιστορία της Μονής, αποτελεί συνέχεια μιας σειράς εκδόσεων της Μητρόπολής μας που εμπλουτίζουν το πνευματικό έργο με ενδιαφέροντα στοιχεία για την Μητρόπολη Ξάνθης, το έργο της και την προσφορά της στην Ξάνθη.
«Ε»      

Ποινή χάδι…  


Η είδηση: Με 17 μήνες φυλακή «τιμωρήθηκε» και μάλιστα με «αναστολή», ο τελωνειακός διευθυντής ο οποίος ήταν μπλεγμένος στην κομπίνα με τα δις που έχασε το δημόσιο από τα λαθραία προϊόντα.
Η ποινή, πέρα από το μέρος της τιμωρίας, είναι χάδι. Δεύτερον, μια τέτοια ποινή θα γίνει αφορμή και οι τίμιοι τελώνες να κάνουν κομπίνες και να κονομάνε.
Όταν για δεκάδες δις ευρώ σε τιμωρούν οι δικαστές με 17 μήνες και με αναστολή, ε, τότε τι να πει κι ο απλός πολίτης;
Ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Ότι η ατιμωρησία είναι ο κανόνας σ’ αυτήν τη χώρα. Ότι όσο πιο πολλά κλέβεις, τόσο λιγότερο τιμωρείσαι.
Ενώ εάν κλέψεις μια κότα, θα πας φυλακή για χρόνια!…
Αλήθεια, ποια λογική και ποια επιχειρήματα έλαβαν υπόψιν τους για την καταδίκη χάδι;
Άντε με το καλό και εις άλλα με υγεία!
-Και συ λαέ, υπέφερε, κάνε οικονομίες, στερήσου για να κάνουν τις μεγαλοκομπίνες τους κάποιοι που όταν πιαστούν (γιατί υπάρχει κι αυτό) «τιμωρούνται» με ποινές της πλάκας.
-Αυτό το κράτος δεν πρόκειται ν’ αλλάξει ποτέ, δυστυχώς…
«Ε»    

 

Τα δρομολόγια προς τις παραλίες  


Το καλοκαίρι είναι η εποχή της θάλασσας. Έτσι, κάθε χρόνο οι παραλίες του νομού δέχονται τους νέους – κυρίως – που κολυμπούν, διασκεδάζουν και περνούν ωραία.
Άλλοι μετακινούνται με τα δικά τους μέσα κι άλλοι με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
Το οποίο φροντίζει να καλύπτει τις προτιμήσεις των νέων δρομολογώντας τα ανάλογα λεωφορεία. Παρόλη την προσπάθεια αυτή εκ μέρους του ΚΤΕΛ, υπάρχουν παράπονα.
Επιχειρηματίες από παραλίες του νομού υποστηρίζουν ότι είναι λιγότερα τα δρομολόγια φέτος προς τις δικές τους έναντι άλλων παραλιών.
Μπορεί να είναι κι έτσι. Όμως το ΚΤΕΛ είναι μια ιδιωτική επιχείρηση που αξιολογεί τη συχνότητα των δρομολογίων προς κάποιο προορισμό ανάλογα με την κίνηση.
Η οποία, χρόνο με τον χρόνο αλλάζει εξαιτίας του ευμετάβλητου των προτιμήσεων του κόσμου.
«Ε»      

 

Εγκαίνια  


Την Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 20:00 θα γίνουν τα εγκαίνια λειτουργίας του WINE BAR-BISTRO Αποθήκη που βρίσκεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου Elisso.
Θα είμαστε εκεί προσκεκλημένοι του νέου ιδιοκτήτη Άκη Καραλιόπουλου, ο οποίος θα πρέπει να το πούμε αυτό, είναι και συμπατριώτης μας.
Από τη στήλη, καλές δουλειές!
«Ε»            

 

Απειλεί με αποχώρηση η Φινλανδία  


Η Φινλανδία θα προτιμούσε να προετοιμαστεί για να εγκαταλείψει την ευρωζώνη παρά να πληρώνει τα χρέη άλλων κρατών-μελών της, δήλωσε η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν στην οικονομική εφημερίδα Kauppalehti.
“Η Φινλανδία έχει δεσμευτεί ότι θα είναι μέλος της ευρωζώνης και εκτιμούμε ότι το ευρώ είναι επωφελές για την Φινλανδία. Όμως η Φινλανδία δεν έχει αγκιστρωθεί στο ευρώ ούτε θα καταβάλλει οποιοδήποτε τίμημα και είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο, περιλαμβανομένης της εγκατάλειψης του ευρωπαϊκού ενιαίου νομίσματος”, είπε η Ουρπιλάινεν.
“Η συλλογική ευθύνη για τα χρέη και τους οικονομικούς κινδύνους των άλλων χωρών δεν είναι κάτι που προετοιμαζόμαστε” να αναλάβουμε, συνέχισε.
Το Ελσίνκι ανακοίνωσε χθες ότι την επόμενη εβδομάδα αρχίζει διμερείς συνομιλίες με την κυβέρνηση στην Ισπανία για τις εγγυήσεις που αξιώνει ως αντάλλαγμα για την συμμετοχή της χώρας στο ευρωπαϊκό σχέδιο για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών, όπως έκανε και στην περίπτωση της Ελλάδας. Εγγυήσεις που τελικά πήρε από τη χώρα μας…    

 

Τα πρόστιμα… μένουν στα χαρτιά  


Στο αστρονομικό ποσό των 12,7 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 6,2% του ΑΕΠ, ανέρχονται τα φορολογικά πρόστιμα που έχουν επιδικαστεί, αλλά δεν έχουν εισπραχθεί.
Συνολικά, από τα πρόστιμα ύψους 13,2 δισ. ευρώ που έχουν τελεσιδικήσει στα δικαστήρια έχουν εισπραχθεί 630 εκατ. ευρώ, δηλαδή μόλις το 4,77% του συνόλου.
Σύμφωνα με το Μνημόνιο, μέχρι τον Ιούνιο θα έπρεπε να είχε εκδικαστεί το 50% των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, με προτεραιότητα τις φορολογικές υποθέσεις το ύψος των οποίων ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ούτε κατά διάνοια, καθώς οι υποθέσεις αυτές λιμνάζουν για χρόνια και εκδικάζονται μετά από πέντε και δέκα χρόνια…    

 

Το καλό νέο  


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι, μείωσαν κατά 0,25% το επιτόκιο του ευρώ.
Αυτή η μείωση θα έχει ως συνέπεια οι δανειολήπτες και η αγορά εν γένει να πάρουν μια γερή ανάσα.
Κυρίως θα μειωθούν οι δόσεις των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.
Πρόκειται για ένα δώρο προς τους δανειολήπτες οι οποίοι θα ανασάνουν αρκετά.
-Να λοιπόν κι ένα ευχάριστο νέο στην μαυρίλα των ημερών…
«Ε»      

 

Με 53 παιδιά θα λειτουργήσει ο Παιδικός της Εργατικής Εστίας


 Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μοριοδότησης από τον τοπικό ΟΑΕΔ και έτσι φέτος ο Παιδικός Σταθμός της Εργατικής Εστίας στην Ξάνθη θα φιλοξενεί σε καθημερινή βάση 53 παιδιά. Όπως πληροφορηθήκαμε τα υποβληθέντα δικαιολογητικά πέρασαν από χίλια κόσκινα και αξιολογήθηκαν με βάση τα κριτήρια που θέτει ο σχετικός νόμος ώστε να μην υπάρξει καμιά αδικία. Να σημειώσουμε ότι η Εργατική Εστία μετά την κατάργησή της έχει ενσωματωθεί στον ΟΑΕΔ κα την ευθύνη της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού έχει πλέον η περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ.
Μ.Ξ.    

 

Ξηλώνεται οτιδήποτε «κοινωνικού χαρακτήρα»…


 Μια ευκαιρία είχαν να πάνε διακοπές οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι πάει κι αυτή. Τέλος τα κουπόνια κοινωνικού τουρισμού που χορηγούσε η Εργατική Εστία καθώς δεν θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα Κοινωνικού τουρισμού που θεσπίστηκε στα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Είναι εμφανές ότι ξηλώνεται ότι κοινωνικό έχει κτιστεί καθώς μνημόνια και τρόικα βγάζουν αλλεργία στην λέξη και μόνο. Κι όλα αυτά εις βάρος πάντων των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων που έχουν γίνει πλέον …βαρέως πάσχουσες τάξεις. Αλλά η διακοπή του συγκεκριμένου προγράμματος επιφέρει και πλήγμα στον τουρισμό γιατί πολλές ξενοδοχειακές μονάδες ανά τη χώρα επιβίωναν απ’ αυτό.
Μ.Ξ.    

 

Ερώτηση στο Νοσοκομείο  


Η ερώτηση έρχεται από επαγγελματίες του κλάδου της Υγείας που αναρωτιούνται γιατί το νοσοκομείο της Ξάνθης δε συνταγογραφεί ηλεκτρονικά. Πράγματι, με μια σειρά καθυστερήσεων αναστέλλεται η υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση στις μονάδες υγείας και περιορίζεται μόνο στους ιδιώτες γιατρούς. Είναι αλήθεια όμως ότι οι ασθενείς αναγκάζονται να συνταγογραφούν σε ιδιώτες, μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείο επειδή δε συνταγογραφεί ηλεκτρονικά; Ποιο είναι το καθεστώς;
Ε.Δ.    

 

Η ΑΜΘ στη σκιώδη κυβέρνηση  


Αν και είναι κάπως ιδιότυπη η σκιώδης κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εντός της συγκυβέρνησης, δεν μας εντυπωσιάζει πια, αφού μάλιστα σ’ αυτή τη χώρα έχουμε δει ήδη την… καινοτόμο παρουσία ενός κόμματος και στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευσης (βλ. ΝΔ προ λίγων μηνών)!
Πάντως, και πάλι το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να αξιοποιήσει περισσότερα πρόσωπα από την ΑΜΘ σε θέσεις ευθύνης, παραχωρώντας τα θέματα της Εθνικής Άμυνας στον Δημήτρη Σαλτούρο, μαζί με τον Πάρι Κουκουλόπουλο (που αναλαμβάνει επίσης και τα Οικονομικά με τον Φ. Σαχινίδη), τα θέματα για την Μακεδονία και τη Θράκη στον Αχμέτ Χατζηοσμάν (με τον Θ. Παραστατίδη), τις αρμοδιότητες του Αθλητισμού στο Χρήστο Αηδόνη (με τον Π. Δήμα) και αυτές για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση στον Γιώργο Ντόλιο. Στην Καβάλα και να θελε να δώσει δεν έχει βουλευτή…
Ο γνώριμος επίσης της ΑΜΘ Μάρκος Μπόλαρης ανέλαβε τις αρμοδιότητες Παιδείας και Πολιτισμού.
25 συνολικά τα μέλη της σκιώδους κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με μόλις δύο γυναίκες. Αλλά τι γυναίκες…
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…