Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σαλάτα με πλιγούρι, φέτα κι ελιές

Σαλάτα με πλιγούρι, φέτα κι ελιές

0
salata_pligoyri_feta-empros
  • 1½ φλ. ψιλό πλιγούρι (για κούπες), 
  • 1 κύβος ζωμού λαχανικών, διαλυμένος σε 1½ φλ. ζεστό νερό, 
  • 10 κομμάτια λιαστές ντομάτες στο λάδι, ψιλοκομμένες, 
  • 2 μεγάλα αβοκάντο, καθαρισμένα, σε μπουκιές, 
  • 2/3 φλ. μαύρες ελιές, 
  • 1 γερή χούφτα κουκουνάρια 
  • 200 γρ. φέτα, τεμαχισμένη. 
  • 1 βαθύ πιάτο σαλατικά (μαρούλι και ρόκα), σε μπουκιές, 
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο, 
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, 
  • λίγο αλατοπίπερο.  

Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπολ και το περιχύνετε με το ζωμό λαχανικών. Το αφήνετε παράμερα, μέχρι να τον απορροφήσει όλο. Ζεσταίνετε ένα τηγανάκι τεφάλ στη φωτιά και καβουρδίζετε μέσα (χωρίς λάδι) τα κουκουνάρια ή τα αμύγδαλα, ανακατεύοντάς τα συνεχώς, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Χτυπάτε το λάδι με το λεμόνι και λίγο αλατοπίπερο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνετε δυο κουταλιές λαδολέμονο στο πλιγούρι και ύστερα ανακατεύετε μέσα τις ντομάτες, τα αβοκάντο, τις ελιές, τα κουκουνάρια και τη φέτα.
Περιχύνετε τα φύλλα της σαλάτας με το υπόλοιπο λαδολέμονο και τα μοιράζετε σε 4 πιάτα. Βάζετε από πάνω το πλιγούρι και σερβίρετε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπριζολάκια με σάλτσα τσιμιτσούρι

-1 κούπα φρέσκο κόλιανδρο -1 κούπα φρέσκος μαϊντανός -2 σκελίδες σκόρδο -μισή κουταλιά της…