Σχόλια 06/06/2012

0
Katseli_6-empros

Ολοκληρώθηκαν οι Πανελλαδικές με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, αν και στην Ελλάδα διδάσκεται πλέον το Τέλος Κάθε Οικονομικής Θεωρίας…  

 
Λούκα Κατσέλη  


Χαρακτηριστικό παράδειγμα Έλληνα πολιτικού που έχει εξάρτηση με την εξουσία η Λούκα Κατσέλη.
Η οποία, μη αντέχοντας τον καταποντισμό της ως κόμμα με το όνομα Κοινωνική Συμφωνία, και τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ, όπου ήταν μάλιστα και υπουργός και είπε το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», προσέγγισε το ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε μεταγραφή που έγινε και δεκτή.
Περιοδεύουσα δεξιά-αριστερά η κυρία Κατσέλη, αρκεί να βρει κόμμα να την στεγάσει…
Γεννάται όμως ένα εύλογο ερώτημα: Τον Καστανίδη γιατί δεν τον πήρε μαζί της;
«Ε»  

Πολιτική και πολιτικοί  


Η Ελλάδα του χθες που αντιστέκεται με την παλιά νοοτροπία και τις αντιλήψεις του χθες.
Θεωρούν σπουδαίο γεγονός που πρέπει να πληροφορηθεί ο λαός την παρουσία τους σε μια θρησκευτική γιορτή κάποιου χωριού του νομού.
Όπου υπάρχουν χειραψίες, χτυπήματα στην πλάτη και διάφορα χαζά του παρελθόντος.
Μάλιστα όλα αυτά υποτίθεται από νέους σε ηλικία πολιτικούς. Που όμως έχουν γηρασμένες απόψεις. Δυστυχώς…
«Ε»    

 

Περί Τσίπρα  


Στην Καβάλα γεννήθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες.
Ο πατέρας του ήταν εργολάβος στην περιοχή κι έκανε διάφορες δουλειές. Ανάμεσα σ’ αυτές που μάθαμε ήταν τα κτίρια των πρώτων ΣΟΑ στην περιοχή της Κυψέλης.
Είναι δε ΣΟΑ σπίτια για τη διαμονή των αξιωματικών του Στρατού. Σχέσεις γειτονίας  λοιπόν με τον Τσίπρα, αλλά είναι γνωστό ότι οι εργολάβοι πηγαίνουν εκεί που υπάρχει δουλειά, γνωστού όντως ότι ο Αλέξης γεννήθηκε στην Αθήνα.
«Ε»    

 

Απολύσεις στα ΜΜΕ  


Τηλεοπτικοί σταθμοί, εφημερίδες, ραδιόφωνα, μειώνουν το προσωπικό τους, υποχρεούμενοι σε απολύσεις.
Η περίοδος που διανύουμε είναι από τις πλέον δύσκολες και το ίδιο πρόβλημα έχουν και τα επαρχιακά Μέσα.
Υπάρχουν και σ’ αυτά απολύσεις, μειώσεις μισθών, αλλά και κλεισίματα. Κάποιες μάλιστα ημερήσιες έγιναν εβδομαδιαίες για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες.
-Δύσκολοι καιροί για την ενημέρωση εν γένει.
«Ε»    

 

Ο Πετράκης εκτός  


Στην πολιτική για τίποτε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, κυρίως δε για τις λίστες των υποψηφίων, οι οποίες πολλές φορές κατά το παρελθόν άλλαζαν στο διάδρομο, λίγο πριν την δημοσιοποίησή τους.
Η περίπτωση του συμπολίτη μας Πετράκη δεν είναι – πιστεύουμε – ίδια.
Στις πρώτες εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν στη λίστα Επικρατείας της Ν.Δ. Τη φορά αυτή, στις επαναληπτικές της 17ης Ιουνίου, το όνομά του απουσιάζει, άγνωστο γιατί.
«Ε»      

 

4η η Ελλάδα στα φωτοβολταϊκά  


Σε παγκόσμια υπερδύναμη στα φωτοβολταϊκά αναδεικνύεται σιγά-σιγά η Ελλάδα. Την τέταρτη θέση παγκοσμίως κατέκτησε η ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών το 2011 με κριτήριο την ανάπτυξη (νέα εγκατεστημένη ισχύς) ανά κάτοικο. Σε απόλυτα μεγέθη, η ελληνική αγορά κατατάσσεται στη δέκατη θέση στον κόσμο ως προς την ανάπτυξη και στην 8η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς το συνολικό μέγεθος της αγοράς.
Σύμφωνα με τα στατιστικά που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Σύνδεσμο Εταιριών Φωτοβολταϊκών, το 2011 στην Ελλάδα η νέα ισχύς φωτοβολταϊκών που εγκαταστάθηκε αντιστοιχεί σε 39,5 βατ ανά κάτοικο, μέγεθος που είναι το τέταρτο υψηλότερο στον κόσμο. Στην πρώτη θέση ήταν η Ιταλία, ακολουθούν η Γερμανία και η Σλοβακία, ενώ στην πέμπτη θέση μετά την Ελλάδα βρίσκεται η Αυστραλία.

 

   
Κυβέρνηση συνεργασίας  


Ο τίτλος της Σαββατιάτικης εφημερίδας μας «Ζητείται κυβέρνηση συνεργασίας» ήταν απόλυτα μέσα στο πνεύμα και το αίτημα των ημερών.
Διότι η συνεργασία είναι το ζητούμενο για να υπάρξει κυβέρνηση, για να ξεκινήσει μια νέα πορεία της χώρας, για να σταματήσει η αμφισβήτηση, για να κερδίσουμε τη σοβαρότητα και αξιοπιστία μας στην Ευρώπη, όπου μας έχουν ως παρίες.
Ευχόμαστε κι ελπίζουμε ότι η συνεργασία θα επιτευχθεί για το καλό της Ελλάδος και των Ελλήνων.
«Ε»  

 

Αδιάβαστος ο Ψωμιάδης


 Στη ΝΔ επιστράτευσαν και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη που τον είχαν στον «πάγο» τόσο καιρό όπως ο ίδιος παραδέχτηκε. Ο άλλοτε «Ζορό» της Θεσσαλονίκης πήρε το βανάκι του με την ελληνική σημαία και άρχισε  να οργώνει τις πόλεις για ν’ αυξήσει τα ποσοστά της ΝΔ. Όμως αν κρίνουμε απ’ αυτά που μας είπε στη συνέντευξη (ή μάλλον απ’ αυτά που δεν μας είπε) μάλλον δεν ωφέλησε και πολύ στην κομματική συσπείρωση στην Ξάνθη τουλάχιστον.  Κυρίως αυτό που ήταν πασιφανές ήταν η ελλιπέστατη ενημέρωσή του για οτιδήποτε τοπικό αλλά και για τα γενικά. Ακολούθησε λοιπόν την πεπατημένη επαναλαμβάνοντας τα προεκλογικά κλισέ της ΝΔ προσθέτοντας και μπόλικο λαϊκισμό. Και αυτό ο κ. Ψωμιάδης το ξέρει να το δουλεύει καλά. Μόνο που άλλαξαν οι καιροί και δεν περνάν πλέον τέτοιες τακτικές…
Μ.Ξ.  

 

   
Πανικός για δήθεν απαγωγές και στην Ξάνθη  


Διαστάσεις σε όλη την Ελλάδα πήρε η είδηση που κυκλοφόρησε μέσω σελίδας μαζικής δικτύωσης για κυκλοφορία ύποπτου οχήματος με άτομα –από τη Θράκη ως την Κρήτη- που απαγάγουν παιδιά για να τους αφαιρέσουν όργανα. Όλα ξεκίνησαν με καταγγελία γονιού, η οποία αποδείχθηκε ψευδής, αλλά ήταν αρκετή για να σπείρει τον πανικό και να αναγκάσει τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις να προβούν σε ανακοινώσεις ότι δε συντρέχει κανένας κίνδυνος.
Η ψευδής είδηση τρομοκράτησε και μαθητές και γονείς της Ξάνθης, που άκουσαν φήμες για δήθεν κυκλοφορία του οχήματος και στην πόλη μας, αλλά έγινε πλέον γνωστό ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Ε.Δ.    

 

Οι ξένοι μας αγαπούν  


Παρά τον πανικό που έχει προκληθεί στην Ευρώπη για πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη και τη ζημιά που έχει επιφέρει αυτό στο τουριστικό κύμα της καλοκαιρινής περιόδου, πολίτες της Ευρώπης από όλα τα πλάτη και τα μήκη της, με κάθε ευκαιρία εκδηλώνουν το θαυμασμό τους για την ομορφιά της χώρας μας και τη φιλοξενία των κατοίκων της, όσο κι αν εμείς την έχουμε υποβιβάσει για διάφορους λόγους, πράγμα που σημαίνει ότι για πολλούς η πολιτική αναταραχή δε θα σταθεί ικανή να τους στερήσει τις μοναδικές διακοπές που μπορούν να απολαύσουν στη χώρα μας. Το τριήμερο που πέρασε συναντήσαμε Γερμανούς που φοβόταν να έρθουν λόγω της εχθρότητας που ανέμεναν από τους Έλληνες λόγω της πολιτικής της καγκελαρίου, αλλά έφευγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, νεαρούς Σουηδούς που βρέθηκαν πολλές φορές στη χώρα μας και κάνουν λόγο για ειδυλλιακές διακοπές που σύντομα θα ξανακάνουν και Σλοβένους που μιλούσαν για άγρια επίθεση της Ευρώπης που στην παρούσα φάση στερεί από την Ελλάδα τους πολυτιμότερους πόρους της μέσω του τουρισμού. Άλλωστε, και ο επικεφαλής της εταιρίας τουριστικών υπηρεσιών TUI στην Ελλάδα Μάρκους Μπρουχμίλερ διαβεβαιώνει μέσω της εφημερίδας «Hannoversche Allgemeine», ότι ακόμη κι αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ τα τουριστικά πακέτα είναι απολύτως ασφαλή. Και εξαιρετικά δελεαστικά προσθέτουμε, αφού ένα  7ημερο ταξίδι στην Κρήτη ή τη Ρόδο με αεροπορικά και διαμονή από την Βόρεια Ιταλία ή την Ολλανδία, κοστίζει από 450 ευρώ και 650 ευρώ αντιστοίχως.
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…