Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ζαρόπουλος: «Έτοιμος όταν μου δοθεί η ευκαιρία»

Ζαρόπουλος: «Έτοιμος όταν μου δοθεί η ευκαιρία»

0
zaropoulos-empros

Συνέντευξη του νεαρού τερματοφύλακα της Skoda Ξάνθη

«Αναθερμαίνεται» το ενδιαφέρον τουρκικών ομάδων για τον Μαρσελίνιο        

Τη δική του ευκαιρία για να υπερασπιστεί την εστία της Skoda Ξάνθη περιμένει ο 21χρονος Μιχάλης Ζαρόπουλος, όπως δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας (skodaxanthifc.gr). Ο ταλαντούχος ¨πορτιέρο¨ μίλησε για τις συνθήκες εργασίας που υπάρχουν στην ξανθιώτικη ομάδα, για τον ανταγωνισμό στην θέση κάτω από τα δοκάρια, για την φετινή σεζόν αλλά και για τα στοιχεία που κάνουν ξεχωριστό έναν τερματοφύλακα. Αναλυτικά η συνέντευξη:  
ΕΡ: Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τα 2 χρόνια παρουσίας σου στην επαγγελματική ομάδα της Skoda Ξάνθη;
Μ.Ζ.: «Οι συνθήκες είναι ιδανικές για όλους τους ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά προσφέρει πράγματα, που ομάδες της Superleague, μετρημένες στα δάκτυλα ενός χεριού, μπορούν να προσφέρουν».
ΕΡ: Την σεζόν που πέρασε πραγματοποιούσες προπονήσεις στην επαγγελματική ομάδα αλλά αγωνιζόσουν με την ομάδα Νέων…
Μ.Ζ.: «Η θέση του τερματοφύλακα είναι δύσκολη, απαιτεί πολύ περισσότερη υπομονή από ότι άλλες θέσεις στον αγωνιστικό χώρο. Αγωνιζόμουν με την ομάδα Νέων για να διατηρούμαι σε φόρμα και δουλεύω καθημερινά για να είμαι έτοιμος, όταν μου δοθεί η ευκαιρία στη Skoda Ξάνθη».
ΕΡ: Υπάρχουν τέσσερις τερματοφύλακες στην Skoda Ξάνθη κι εσύ μαζί με τον Λοντίγκιν προέρχεστε από τα τμήματα υποδομής της ομάδας…
Μ.Ζ.: «Αυτό τα λέει όλα. Είναι ένα στοιχείο που φανερώνει την καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής και νομίζω ότι αυτό, δεν είναι τυχαίο. Δεν είμαστε μόνο οι δύο τερματοφύλακες που προερχόμαστε από την Κ-20, υπάρχουν πολλά παιδιά. Αν δει κανείς το ρόστερ της ομάδας θα καταλάβει».
ΕΡ: Φέτος η ξανθιώτικη ομάδα πραγματοποίησε δύο σερί. Στο ένα ήταν αήττητη για 10 αγωνιστικές και στο άλλο πέρασε καιρός για να κερδίσει. Που αποδίδεις εσύ τα δύο αυτά σερί της ομάδας;
Μ.Ζ.: «Το «κλειδί της επιτυχίας» στο καλό μας σερί, εκτός από το γεγονός του καλού και ποιοτικού συνόλου – ήταν ότι ήμασταν μέσα στα αποδυτήρια μια «οικογένεια». Και οι «παλιότεροι» ποδοσφαιριστές αλλά κι αυτοί που ήρθαν φέτος ήταν πολύ καλοί χαρακτήρες. Φτιάξαμε ένα πολύ καλό ποδοσφαιρικό και «οικογενειακό» σύνολο. Νομίζω όμως ότι «πληρώσαμε» την απειρία της ομάδας φέτος στο αρνητικό μας σερί. Η Skoda Ξάνθη διαθέτει πολλούς νέους παίκτες αλλά όπως είπα και πριν, αυτή η «οικογένεια» έκανε την διαφορά. Ο ένας βοήθησε ο τον άλλον κι έστω και στις τελευταίες αγωνιστικές, βγήκε η ομάδα από τις δυσκολίες και πήρε τους βαθμούς κερδίζοντας την παραμονή».
ΕΡ: Πόσο σκληρός είναι ο ανταγωνισμός για την θέση Νο 1;
Μ.Ζ.: «Οι τερματοφύλακες που διαθέτει η Skoda Ξάνθη είναι πολύ καλοί. Αυτό είναι θετικό γιατί όσο πιο ψηλό επίπεδο έχεις να ανταγωνιστείς τόσο καλύτερος γίνεσαι. Μαθαίνουμε πράγματα από τους πιο έμπειρους Λυμπερόπουλο – Βιβιανί καθημερινά. Μόνο θετικός είναι ο ανταγωνισμός, όταν αυτός είναι – πάντα – υγιής».
ΕΡ: Ποια στοιχεία κάνουν ξεχωριστό έναν τερματοφύλακα για σένα;
Μ.Ζ.: «Νομίζω πως χρειάζεται να έχει δυνατή προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο. Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα δουλειάς. Δουλειά καθημερινή, χωρίς επανάπαυση, ιδιαίτερα όταν τα αποτελέσματα είναι θετικά και για τον τερματοφύλακα αλλά και για την ομάδα».
ΕΡ: Υπάρχει κάποια προσωπικότητα που θαυμάζεις;
Μ.Ζ.: «Από τον χώρο του ποδοσφαίρου τον Κασίγιας. Είναι μία σπουδαία προσωπικότητα για μένα γιατί δεν καταφέρνει μόνο να αγωνίζεται σε μία τοπ ομάδα αλλά γιατί έχει διάρκεια. Και την έχει αυτήν την διάρκεια για πολλά χρόνια στο υψηλότατο επίπεδο».
ΕΡ: Πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο;
Μ.Ζ.: «Τα πρωινά συνήθως πηγαίνω για καφέ με φίλους και συμπαίκτες μου και μετά την προπόνηση σπίτι προσπαθώ να χαλαρώσω και ασχολούμαι με το internet».  
«Αναθερμαίνεται» το ενδιαφέρον από Τουρκία για Μαρσελίνιο  
Ένα «φλερτ» από τα… παλιά φαίνεται ότι «αναθερμαίνεται» καθώς δύο σύλλογοι από την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα, ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Μαρσελίνιο από τη Skoda Ξάνθη.
Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Μαρσελίνιο είναι οι Μανίσασπορ και Καϊσέρισπορ, με την πρώτη μάλιστα να έχει ξαναβρεθεί στην ίδια διαδικασία και πριν έξι μήνες, όταν ενημερώθηκε για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό της Skoda Ξάνθη.
Η πρώτη… γνωριμία που έγινε ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν στο φιλικό που είχε δώσει η ξανθιώτικη ομάδα με τη Μανίσασπορ το περασμένο καλοκαίρι με τον Μαρσελίνιο να «γυαλίζει» στους Τούρκους κι έτσι λίγο καιρό αργότερα χτύπησε την πόρτα της Ξάνθης για τις πρώτες διερευνητικές επαφές. Τότε ο Χρ. Πανόπουλος είχε ανταποκριθεί θετικά στο ενδεχόμενο παραχώρησης του παίκτη, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν υπήρξε επίσημη πρόταση μεταγραφής. Πάντως εάν προκύψει… θέμα, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η θετική απάντηση (εάν υπάρξει ικανοποιητική πρόταση) καθώς από τη μία ο Μαρσελίνιο έχει εκφράσει τη θέληση του να… ¨μετακομίσει¨ σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα ενώ και η ξανθιώτικη ομάδα, θα βάλει στα ταμεία της ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…