Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πλιγούρι με μανιτάρια και κρασί

Πλιγούρι με μανιτάρια και κρασί

0
Pligouri_me_manitaria_krasi-empros
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 500 γραμμ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα) 
  • 1 ξερό κρεμμύδι 
  • 2 φλιτζ. πλιγούρι 
  • 1 κ.σ. πελτέ 
  • 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί 
  • 4 φλιτζ. ζωμό κότας ή κρέατος (ζεστό) 
  • 2 κ.σ. μαϊντανό 
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • Λίγο στραγγιστό γιαούρτι ή κεφαλοτύρι  

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5΄ να πιουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2΄-3΄ να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το πλιγούρι, τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.
3. Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10΄ μέχρι να μοιάζει με πιλάφι. Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως με γιαούρτι ή τριμμένο τυρί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…