- 4 κ.σ. ελαιόλαδοÂ
- 500 γραμμ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα)Â
- 1 ξερό κρεμμύδιÂ
- 2 φλιτζ. πλιγούριÂ
- 1 κ.σ. πελτέÂ
- 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασίÂ
- 4 φλιτζ. ζωμό κότας ή κρέατος (ζεστό)Â
- 2 κ.σ. μαϊντανόÂ
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριÂ
- Λίγο στραγγιστό γιαούρτι ή κεφαλοτύρι Â
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5΄ να πιουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2΄-3΄ να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το πλιγούρι, τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.
3. Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10΄ μέχρι να μοιάζει με πιλάφι. Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως με γιαούρτι ή τριμμένο τυρί.