Σχόλια 15/05/2012

0
eklogesellada-empros

Τι κάνει ο Τσίπρας;  Ψηφοθεραπεία!
Θωμάς Βουγιουκλής    

Πάμε για νέες εκλογές  


Ουδείς αμφιβάλλει πλέον ότι η χώρα οδηγείται προς νέα εκλογική αναμέτρηση. Και το συμπέρασμα αυτό βγαίνει μετά τις άκαρπες συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που μπήκαν στην βουλή, μεγάλων και μικρών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια.
Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η χώρα ζει κρίσιμες και ιστορικές στιγμές. Ότι διακυβεύονται πάρα πολλά και ότι είμαστε λίγο πριν τον γκρεμό!
«Ε»      

 

 
Δηλώσεις  


Παπαδήμος: «Υπάρχει κίνδυνος στάσης πληρωμών στο Δημόσιο από τις αρχές Ιουνίου.»
Αλαβάνος: «Πείτε την αλήθεια στο λαό. Έξοδος από το Μνημόνιο σημαίνει έξοδος από το ευρώ».
Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι τρέχουμε ολοταχώς προς νέες εκλογές βαδίζοντας κοντά στον γκρεμό, κοντά στο χείλος της καταστροφής.
Άραγε θα κατανοήσει το πολιτικό μας σύστημα ότι δεν υπάρχει χρόνος;
Ότι εάν έλθει η χρεοκοπία η χώρα  θα γυρίσει πίσω 50-60 χρόνια;
Αυτό θέλουν άραγε όσοι κυνηγούν το ανέφικτο και εμμένουν σε στείρες θέσεις και απόψεις;
«Ε»          

 

 
Ανθρώπινες στιγμές  


Την Κυριακή, ημέρα της Γιορτής της Μητέρας, μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ Ξάνθης (12 συνολικά) πήγαν στο Γηροκομείο προσκεκλημένοι από το διοικητικό συμβούλιο.
Εκεί λοιπόν τραγούδησαν στους τροφίμους συνοδεία ακορντεόν που έπαιξε ο Ιπποκράτης Δημητριάδης, ενώ σόλο απέδωσαν τραγούδια οι Δημ. Καστρίνης και ο Πέτρος Δημητριάδης.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους χορωδούς, άνδρες και γυναίκες, για την ανθρώπινη αυτή ενέργειά τους προς τα άτομα της τρίτης ηλικίας που ζουν στο Γηροκομείο της πόλης μας κάτω από πολύ σωστές συνθήκες.
«Ε»  

 

     
Επισκέπτες στα Στενά  


Κυριακή και ευκαιρία για μια επίσκεψη στο Νέστο, στην περιοχή της Γαλάνης και της όμορφης διαδρομής. Και ω της εκπλήξεως!
Τετρακόσιοι φίλοι και μέλη της Οικολογικής Οργάνωσης Δράμας να είναι εκεί!
Να επιστρέφουν από μια μακρινή βόλτα δίπλα στο Νέστο, στην όμορφη διαδρομή που χαρίζει αξέχαστες εμπειρίες στον επισκέπτη.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας με ζωγραφισμένη την ικανοποίηση από την ομορφιά της διαδρομής μέσα στη φύση, δίπλα σ’ έναν ποταμό. Όμως δεν ήταν μόνο οι Δραμινοί εκεί. Ήταν και το Γυμνάσιο Ολβίου με καθηγήτριες. Για την ίδια εμπειρία με την ίδια ικανοποίηση.
Ζωή, φωνές, γέλια, παιγνίδια στην παραποτάμια αμμουδιά, μια εικόνα που χαίρεσαι να τη βλέπεις.
Κι όλα αυτά εξαιτίας του Νέστου και του μονοπατιού που όσοι δεν το περπάτησαν θα πρέπει να το κάνουν τώρα την Άνοιξη. Αξίζει!
«Ε»  

 

   
Χωρίς τόνο…  


Κάποιος αρχηγός κόμματος: ΚΑΛΟΣ (που είναι ο τόνος;)
VEN. KAR.  

 

 
Όπως η Αντιγόνη…  


«Τι θα συμβουλεύατε τους Έλληνες;» ρώτησε Ισπανός δημοσιογράφος μία Ελληνίδα καθηγήτρια σε Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, σχετικά με τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ. Κι εκείνη απάντησε ως εξής:
«Θα τους έλεγα πως η χώρα αντιμετωπίζει μια πραγματική τραγωδία. Σαν την Αντιγόνη του Σοφοκλή, όπου ο θάνατος είναι προδιαγεγραμμένος. Η Αντιγόνη καταδικάστηκε να ταφεί ζωντανή στη σπηλιά από τον Κρέοντα, και όταν τελικά ο χορός τον έπεισε να της σώσει την ζωή, κατέφτασε ο αγγελιοφόρος λέγοντας πως η Αντιγόνη ήδη αυτοκτόνησε.
Έτσι και η σημερινή Ελλάδα, είναι καταδικασμένη όπως η Αντιγόνη, να ταφεί ζωντανή από τα μέτρα λιτότητας. Μόλις αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι να την λυπηθούν, θα είναι ήδη αργά, αφού η Ελλάδα θα έχει αυτοκτονήσει, αποφασίζοντας να βγει από το ευρώ. Δυστυχώς δεν έχω πολλές ελπίδες για την Ελλάδα…»    

 

Φοβού την οργή των απελπισμένων!  


Αυτό που βιώνουμε τις μέρες αυτές στη χώρα είναι η κυριαρχία της απελπισίας έναντι της λογικής. Όταν οι απελπισμένοι γίνονται τόσο πολλοί, τότε πλέον η «λογική» χάνει την πρωτοκαθεδρία και στις αποφάσεις των ανθρώπων κυριαρχεί το μίσος, η οργή και η διάθεση της καταστροφής των πάντων.
Δεν τρομάζει τους ένα εκατομμύριο ανέργους η έξοδος από το ευρώ. Δεν ανησυχεί η επανακεφαλοποίηση των τραπεζών τους εργαζόμενους που μένουν χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα και που οι μισθοί τους πλέον δεν θα φτάνουν ούτε για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.
Δεν φοβίζει τους χιλιάδες νέους χωρίς καμία ελπίδα να βρουν δουλειά στον τόπο τους η στάση πληρωμών. Ούτε οι συνταξιούχοι που δεν μπορούν πια να επιβιώσουν τρομάζουν από την κατάρρευση των τραπεζών.
Γιατί καμία απειλή, κανένα φόβητρο δεν τρομάζει τους απελπισμένους. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν ορισμένοι πολιτικοί αρχηγοί που έχουν φέρει την ελληνική κοινωνία στα άκρα…
Αν δεν αφήσουν τα τερτίπια και δεν  δώσουν προοπτική κι ελπίδα στον κόσμο, αλίμονο…  

 

 
Αλλαγές εκ βάθρων στο ΠΑΣΟΚ…


εξήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και σ’ αυτό το πλαίσιο καλούνται εσπευσμένα οι γραμματείς των Νομαρχιακών την Τετάρτη στην Αθήνα μάλλον ….για οδηγίες εν’ όψει μάλιστα και των εξελίξεων που έχουν στο βάθος εκλογές…Την ανάγκη για εκ βάθρων αλλαγή την υπαγόρευσε αλλά και την επέσπευσε η μεγάλη ήττα που υπέστη το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές που σημείωσε ιστορικά χαμηλά ποσοστά. Αλλά κι αυτό να μην ήταν χρειάζεται ανανέωση το κόμμα που λειτουργεί ακόμη με τον τρόπο σκέψης του 1974 εποχή της δημιουργίας του. Οι εποχές αλλάζουν και ιδιαίτερα τώρα γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη ο αυτοπροσδιορισμός του γιατί  τα δύο χρόνια στην εξουσία το έκαναν να χάσει την ταυτότητά του.
Μ.Ξ.  

 

Νιώθουμε ότι χανόμαστε…


Συγκίνησε το πανελλήνιο η σπαραχτική κραυγή αγωνίας της Δανάης Φιλίδου, μια 17χρονης μαθήτρια από την Καβάλα, που η οποία ανέβηκε στο βήμα για να παραλάβει το βραβείο καλύτερης εμφάνισης εφημερίδας Λυκείου. Με λυγμούς η μαθήτρια είπε ότι η καθηγήτριά τους, «που έδωσε στους μαθητές τη δυνατότητα να μιλήσουμε για όσα νιώθουμε», δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να παραστεί στην εκδήλωση.«Νιώθουμε ότι χανόμαστε, φοβόμαστε μήπως χαθούμε στην ίδια μας τη χώρα. Θέλουμε να έχουμε μέλλον εδώ, θέλουμε να έχουμε μέλλον στην Ελλάδα», είπε η Δανάη εκφράζοντας όλη την αγωνία της γενιάς της!
Μ.Ξ.

 

       
Νέα βιβλία για τη βιβλιοθήκη της Ξάνθης


 Είδαμε στην ΝΕΤ αλλά και σ’ άλλα κανάλια τη διαφήμιση από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου που καλεί τους πολίτες να δωρίσουν βιβλία προκειμένου να εμπλουτιστεί η βιβλιοθήκη της Ξάνθης και  αναρωτηθήκαμε μήπως είναι τόσο δραματική η έλλειψη βιβλίων στην βιβλιοθήκη της πόλης που χρειάζεται έρανος. Ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Μανώλης Φανουράκης όμως μας πληροφόρησε ότι δεν είναι θέμα έλλειψης αλλά θέμα πολιτικής του Κέντρου Βιβλίου που κάθε χρόνο που υλοποιεί αυτή τη δράση επιλέγει σε ποια βιβλιοθήκη θα τα δώσει και φέτος επιλέχτηκε η βιβλιοθήκη της Ξάνθης. Κα φυσικά είναι ευπρόσδεκτα…
Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Πολιτικές εξελίξεις; Ι Επανέρχεται ως πολιτικό θέμα η συζήτηση για πολιτικές εξελίξεις μετ…