Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Εκδήλωση τη Δευτέρα για την εγκυκλοπαίδεια Wikipedia

Εκδήλωση τη Δευτέρα για την εγκυκλοπαίδεια Wikipedia

0

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων λειτουργίαςτης  Wikipedia,της διαδικτυακήςεγκυκλοπαίδειας που χρησιμοποιείται και συντάσσεται από εκατομμύριαανθρώπουςσε ολόκληρο τον πλανήτη, διοργανώνεται στη Ξάνθη την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011,στις 19:00,από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης καιΠαράδοσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π», στηνοδό Καπνεργατών 9, μια εκδήλωσηπουθα δώσει την ευκαιρία για μια βιωματική εμπειρία στην ελληνική έκδοση της Wikipedia(Βικιπαίδεια),τόσο σε χρήστες όσο και σε εν ενεργεία, αλλά και εν δυνάμει, συγγραφείςτηςδιαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας
Η εκδήλωση αφορά μια σειρά δράσεων που έχουνπρογραμματιστεί  σεπανελλαδικό επίπεδο γιατο επόμενο διάστημα, γίνεται στο πλαίσιο του έργου “Δεςτην Ψηφιακά 2.0 στο οποίο εμπεριέχεται η δράσηγια τον εμπλουτισμότης ελληνικής Wikipedia.  Στόχος των δράσεων είναι ηευαισθητοποίησητης κοινής γνώμης και η εξοικείωση με την Βικιπαίδεια, ώστε νααποτελέσει ένασημαντικό εργαλείο για την εκπαίδευση και την καθημερινή ζωή τηςελληνικήςκοινωνίας. Παράλληλα, οι δράσεις στοχεύουν στον εμπλουτισμό τωνλημμάτων τηςΒικιπαίδειας μέσω της  συμμετοχήςομάδων/κοινοτήτων αλλά και φυσικών προσώπων που αισθάνονται ότι είναι μέροςτηςΚοινωνίας της Γνώσης, μιας γνώσης που δεν περιορίζεται σε επαΐοντεςαλλάαναπτύσσεται με την εθελοντική συνεισφορά, την τεκμηρίωση και τηναμφισβήτησητης μονοδιάστατης αυθεντίας.
Σήμερα, η Wikipedia,η σύγχρονη ενσάρκωση της Εγκυκλοπαίδειας στην εποχή του Διαδικτύου, τουανοικτού περιεχομένου και των διαδικτυακών συλλογικοτήτων,  έχει κάνει εφικτό  τον στόχο της πρόσβασηςστην γνώση για τοσύνολο της ανθρωπότητας  ενσαρκώνονταςτον διαρκή στόχο που έθεσε και η πρώτη “Encyclopedie”.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης καιΠαράδοσης, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) σεσυνεργασία με τηνΕταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) καιτουςσυντάκτες της Βικιπαίδειας. 
Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές της Βικιπαίδειας, εμπειρίες απότη συγγραφή άρθρων/ λημμάτων και θα διεξαχθεί βιωματικό σεμινάριοσυγγραφήςάρθρων. Οι παρουσιάσεις γίνονται σε χώρο με πρόσβαση στο διαδίκτυο έτσιώστε οι20 πρώτοι ενδιαφερόμενοι που θα δηλώσουν συμμετοχή στο 2541029282 (κ. Αντώνη Βαρβατσούλια) να μπορέσουν να κάνουνπρακτική εξάσκηση επιτόπου. Επίσης οι κάτοχοι φορητών υπολογιστών θαμπορέσουν,συνδεδεμένοι με ασύρματο δίκτυο (WiFi), να συμμετάσχουν και αυτοί στο workshop χωρίς ναχρειαστείνα δηλώσουν συμμετοχή.
Η κοινότητα της ελληνικής έκδοσης της Wikipedia επιδιώκειη Βικιπαίδεια να γίνει μια από τις καλύτερεςδιεθνώς, αυξάνονταςποσοτικά και ποιοτικά τα λήμματά της, με τη συστηματική προσθήκη νέουπεριεχομένου Η πορεία της προς αυτό τον στόχο θα ενισχυθεί με επιπλέονανάπτυξηκαι  αξιολόγησηπεριεχόμενου με ανοιχτήδιαδικασία στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι, μέσα από την δράσηhttp://mywikipedia.gr/.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα πράσινα άλογα

Έναςαπό τους πιοσυχνούς λεξιλογικούς μύθους σχετίζεται με την αρχαιοελληνική, δήθεν,προέλε…