Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Στις ….καλένδες τρεις προτάσεις για έργα στο Δήμο Αβδήρων

Στις ….καλένδες τρεις προτάσεις για έργα στο Δήμο Αβδήρων

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Εμφανώς απογοητευμένος φάνηκε οδήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης – σε δηλώσεις του στο «Ε» –  για το γεγονός ότι δενπέρασε καμιά από τιςπροτάσεις του δήμου Αβδήρων στο διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg. Δήλωσε μάλιστα ότι οι προτάσεις ήταν άρτιατεκμηριωμένες και καθ’ όλαώριμες από τεχνικής άποψης και ότι η τεχνική υπηρεσία του δήμου τουέκανε πολύκαλή δουλειά ενώ αναρωτήθηκε γιατί δεν πέρασε τουλάχιστον η πρώτηπρόταση πουείχε αρχικά περάσει στη 2η φάση αξιολόγησης.
 
Στις καλένδες… η αναπαλαίωσηδιατηρητέου και το πάρκο φιλοσόφων  
Συνολικά ο δήμος Αβδήρων υπέβαλλεπρος έγκριση στο διασυνοριακό πρόγραμμα Interregτρεις προτάσεις εκ των οποίων στην πρώτη ήταν επικεφαλής και στιςυπόλοιπες δύο εταίρος με δήμους της Βουλγαρίας. Συγκεκριμένα η πρώτηπρότασηαφορούσε αναπαλαίωση διατηρητέου στην Γενισέα καθώς και έργοφιλοτέχνησηςπροτομών των φιλοσόφων που επρόκειτο να τοποθετηθούν σε ειδικό χώρο σταΆβδηρακαι θα έπαιρνε την ονομασία  «Πάρκοτωνφιλοσόφων». Αυτή η πρόταση πέρασε στη β’ φάση αξιολόγησης όμως τελικάδενσυγκέντρωσε τα μόρια για την ένταξη. Ο προϋπολογισμός της πρότασηςανερχότανστα 400.000 ευρώ. 
 
Τέλος και στα έργα στα λουτράΠοταμιάς και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Η 2η πρόταση η οποίααποτελούσε διασυνοριακή δράση με τον Δήμο Ρεντουζέν Βουλγαρίας και ΔήμοΑβδήρων αφορούσε επισκευές υποδομών στα καταλύματα του ΚέντρουΠεριβαλλοντικήςΕκπαίδευσης ώστε να δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσουν ως καταλύματαεπισκεπτών. Τέλος η 3η πρόταση αφορούσε περίφραξη των λουτρών της Ποταμιάς καιανακατασκευές υποδομώνστα λουτρά. Ήταν κοινή δράση με το δήμο Γκόνζεντζετ Βουλγαρίας.
 
Τσολακίδης: «Αναρωτιέμαι γιατίδεν πέρασε…» 
«Ευελπιστούσα ότι τουλάχιστον ηπρώτη πρόταση μας που είχε περάσει στη β’ φάση αξιολόγησης θαεντασσόταν στο Interreg. Θεωρώ ότι πληρούσε όλα τα κριτήρια της ένταξηςκαι αναρωτιέμαι γιατί δεν πέρασε…», επισημαίνει ο κ. Τσολακίδης, οοποίος όπως μαςείπε επικοινώνησε με τον αν. υπουργό κ. Ξυνίδη, για να πάρει την απάντηση: «Εγώ δεν κάνω παρεμβάσεις…»
 
 
Μήπως η μελέτη του κάθετουάξονα …εκτόπισε τις προτάσεις;
Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές τουμήνα εντάχθηκε στο Interreg η μελέτη του κάθετου άξονα από το Δημάριοπροϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ. Υπενθυμίζουμε επίσης – όπως είχαμε αναφέρεικαι σεσχετικό ρεπορτάζ – ότι η μελέτη αυτή αφορά τροποποιήσεις στην ήδηυπάρχουσα.
Και τα ερωτήματα πουεγείρονται ευλόγως είναι: Μήπωςτο γεγονός ότι εγκρίθηκε ένα έργο τέτοιου βεληνεκούς για το νομόμας…εκτόπισετις προτάσεις του δήμου Ξάνθης και του δήμου Αβδήρων; Επιπρόσθετα δενείναιπολλά 8 εκ. για τροποποίηση μελέτης;

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…