«Αυλαία» με απεργίες

0

Απεργιακό «λουκέτο» στις 29 και 30 Δεκεμβρίου.

«Αυλαία» με απεργίες για φέτος στις εφορίες, καθώς η ΠΟΕ-ΔΟΥ ανακοίνωσε πως βάζει απεργιακό «λουκέτο» στις 29 και 30 Δεκεμβρίου.
Σε ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών αιτιολογεί την κινητοποίηση επικαλούμενη τα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν τον εφοριακό κλάδο, τα οποία έχουν επιδεινωθεί «μετά τις επιθέσεις, τη συκοφάντηση και τη στοχοποίηση» που δέχεται.
Υποστηρίζουν πως η κακή πορεία στα έσοδα του προϋπολογισμού και στην εξυπηρέτηση του πολίτη δεν είναι δική τους ευθύνη και δεν θα δεχθούν άλλη μείωση του κύρους και της αξιοπρέπειάς τους, ως κλάδος και ως πολίτες.
Παράλληλα η ΠΟΕ-ΔΟΥ, με αφορμή το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) δηλώνει ότι :
– Δεν θα δεχθούν να γίνουν οι Εφοριακοί, οι αποδέκτες της κοινωνικής δυσαρέσκειας για το χαράτσι και δεν θα επιτρέψουν να μετατραπούν οι Εφορίες, σε στόχους των επιθέσεων που θα προκληθούν .
– Δεν αποδέχονται τη στοχοποίηση του κλάδου, μέσω αδιαφανών υποκειμενικών κρίσεων και πιθανών προβλημάτων που θα δημιουργηθούν, από αυτές τις κρίσεις.
– Προτείνουν να δημιουργηθεί ειδικό έντυπο αίτησης εξαίρεσης, που θα αναγράφονται συγκεκριμένα οι λόγοι εξαίρεσης από το (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) και να αποστέλλεται στην Γ.Γ.Π.Σ., είτε ηλεκτρονικά απευθείας από το φορολογούμενο, είτε από τα Κ.Ε.Π., είτε μέσω της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. και να λαμβάνει απάντηση από την Γ.Γ.Π.Σ. (μετά την διασταύρωση των ηλεκτρονικών αρχείων που διαθέτει) στο σπίτι του ο κάθε πολίτης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φαγωμάρα» στο ΚΙΝΑΛ από το «ξήλωμα» του Λοβέρδου

  Άρχισαν τα όργανα για την διεκδίκηση της προεδρίας στο συνέδριο του Νοεμβρίου Α. Αν…