Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Ζαχαρουργείο Ξάνθης: Παραλαβές τεύτλων

Ζαχαρουργείο Ξάνθης: Παραλαβές τεύτλων

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr
 
 
Ένα θετικό μέτρο ως προς την διατήρηση της τευτλοκαλλιέργειας στονομό μας αλλά και για τη διατήρηση του Εργοστασίου Ζάχαρης Ξάνθης,  ανακοίνωσε ο πρόεδρος τηςΕΒΖ κ. Γερούκηςκατά την τελευταία γενική συνέλευση της εταιρείας. Συγκεκριμένα πήρε το«πράσινο φως» και η λειτουργία του τμήματος παραλαβής τεύτλων στοεργοστάσιοΖάχαρης Ξάνθης στο οποίο τώρα θα λειτουργούν τρία τμήματα.
 
Ικανοποίηση από τους εργαζόμενους
«Νίκη» θεωρούν οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ Ξάνθης αυτή την απόφαση καθώςυπήρξε πάγιο αίτημά τους προκειμένου να ξαναζωντανέψει το εργοστάσιοκαι ητευτλοκαλλιέργεια στο νομό. Να σημειώσουμε ότι πέρσι όσοι καλλιέργησαντεύτλα(και ήταν ελάχιστοι) υποχρεώνονταν να τα μεταφέρουν στο εργοστάσιο τωνΣερρών ήτης Ορεστιάδας και αυτό ήταν ένα επιπλέον κόστος που σε συνδυασμό μετιςχαμηλές τιμές λειτούργησε ως ανασταλτικός παράγοντας για τη συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας, γιαυτό το λόγο και υπήρξε μεγάλη μείωση. Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το αίτημα το κατέθεσαν οιεργαζόμενοι της Ξάνθηςσε συνάντησή τους με τον πρόεδρο της εταιρείας, αίτημα που υποστήριξε οαν.υπουργός κ. Σωκράτης Ξυνίδης και υπήρξε δέσμευση του κ. Γερούκη.   
Έτσι εφεξής πλέον στο Εργοστάσιο Ζάχαρης Ξάνθης θα λειτουργούν τρίατμήματα: Το τμήμα αποθήκευσης με ποσότητες ζάχαρης που θα συλλέγονταικαι θααποθηκεύονται2) το τμήμα πακετοποίησης (μονόκιλο και 50 κιλά) και τοτμήμαπαραλαβής τεύτλων. Βεβαίως όσον αφορά την τευτλοκαλλιέργεια εναπόκειταικαιστις τιμές που θα δοθούν τις οποίες οι παραγωγοί τις περιμένουν  τέλος της εβδομάδας
 
ΕΒΖ: Έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση της
Στο μεταξύ στο «μέτωπο του διαγωνισμού για την πώληση του ποσοστούτης ΑΤΕ στην ΕΒΖ (82,33% παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα και οιδέκα (10)μνηστήρες, που έχουν περάσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού,παραμένουνενεργοί στο χορό της διεκδίκησης. Σημειώνουμε ότι υπήρξαν δημοσιεύματατουΤύπου που έφεραν τουλάχιστον 2-3 από τους διεκδικητές, όπως, γιαπαράδειγμα, τηCevitel από την Αλγερία, φοβούμενους την αβεβαιότητα που απορρέει απότιςεξελίξεις στην ελληνική οικονομία να έχουν κάνει πίσω.
Σ’ ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα ο κ. Γερούκης στη γενική συνέλευσητων μετόχων το προσδιόρισε προς το τέλος του έτους ή αρχές του 2012οπότε όπωςείπε, « θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του data room και κατόπιν, σεεύλογοδιάστημα το πολύ δύο εβδομάδων, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν νακαταθέσουν τιςπροσφορές τους».
 
Πώληση ακινήτων  τηςΕΒΖ
Γνωστοποιήθηκε, ακόμη, ότι εντός των ημερών θα βγει στον αέραπλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίηση του πολυώροφου κτιρίου στηνοδόΚουντουριώτη, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, του γηπέδου της εταιρείαςστηΣίνδο και του ακινήτου της στο Κολωνάκι της Αθήνας. Ο διαγωνισμός θαδιεξαχθείχωρίς να οριστεί ελάχιστη τιμή εκκίνησης (κάτι τέτοιο έγινε πριν απόμερικούςμήνες και δεν ευδοκίμησε) και αν οι προσφορές αξιολογηθούνικανοποιητικές, θαγίνουν αποδεκτές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…