Ο Σαμαράς αρνήθηκε νασυνοδέψει τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες
Κανένα σημείο σύγκλισης δενυπήρξε μεταξύ του προέδρου της Ν.Δ. και του πρωθυπουργού κατά τησυνάντησή τουςτην Τρίτη, με τον πρόεδρο της ΝΔ, να ρίχνει εκ νέου λάδι στη φωτιά, μεβιντεοσκοπημένη δήλωσή του που μεταδόθηκε εχθές και επιβεβαιώνει το«κακό»κλίμα της συνάντησης.
Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε στοβίντεο λακωνικός και οργισμένος, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι«βρίσκεται σεπανικό» και ότι «καθυβρίζει τους πάντες».
«Λόγω των πράγματι κρίσιμωνσυνθηκών, πήγα και άκουσα τον πρωθυπουργό, αλλιώς μετά το σημερινό,απίστευτουβρεολόγιο του εναντίον της παράταξης και εναντίον μου δεν θα πήγαινακαθόλου».
«Το ποιος τορπιλίζει την εθνικήομοψυχία στην πράξη, είναι πια ολοφάνερο. Με κάποιον που πραγματικάενδιαφέρεται για την ενότητα του ελληνικού λαού θα είχα πολλά να πω. Μεκάποιονπου βρίσκεται σε πανικό και καθυβρίζει τους πάντες, δεν έχω να πωτίποτα»,είπε.
Σε συνέχεια του αρνητικούκλίματος ανάμεσα στους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων, άκαρπη απέβηκαι ητηλεφωνική επικοινωνία που είχαν εχθές το πρωί, με τον πρωθυπουργό ναπροτείνειστον κ. Σαμαρά να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες την Κυριακή, μια πρόταση πουο κ.Σαμαράς απέρριψε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνήθηκε με ιδιαίτερα έντονοτρόπο κάθετέτοια προοπτική κοινής εμφάνισης στις Βρυξέλες λέγοντας χαρακτηριστικά«έναςπρωθυπουργός και ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνε για ναζητήσουνκάτι για το οποίο έχουν χαράξει μία κοινή εθνική γραμμή και πάνε να τηδιαπραγματευτούν. Εσύ δεν παρουσίασες τίποτα τέτοιο ούτε σε μένα ούτεστους υπουργούςσου. Εδώ δεν συμφωνείς με τους υπουργούς σου».
Γ. Καρατζαφέρης: «Ας δείξουντα παιδιά της Βοστώνης υπευθυνότητα»
Στις 12 ακριβώς πέρασε το κατώφλιτου γραφείου του πρωθυπουργού στην Βουλή ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης..Ακολούθησε η κα Παπαρήγα και τέλος ο κ.Τσίπρας.
Χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμαολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπανδρέου-Καρατζαφέρη, νωρίς το μεσημέρι τηςΤετάρτης. «Δεν μίλησα, αλλά άκουσα» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατά τηνέξοδό τουαπό το Μέγαρο Μαξίμου, επεσήμανε δε την κρισιμότητα της κατάστασης καικάλεσε«τα παιδιά της Βοστώνης», αναφερόμενος στους Παπανδρέου και Σαμαρά, «ναδείξουνυπευθυνότητα».
Σε ερώτηση για το αν βλέπειεκλογές, αρκέστηκε να δηλώσει ότι οι εκλογές θα έρθουν από τα γεγονότα.
Και συνέχισε: «Οι Έλληνες πρέπεινα αποφασίσουμε αν θα ζήσουμε με τη φτώχεια ή με την Ευρώπη υπόκηδεμονία,χάνοντας όλο και περισσότερη εθνική κυριαρχία, αντί μίας επίπλαστηςευδαιμονίας. Δεν έχουν σκοπό να αφήσουν την Ελλάδα μόνη και θα ζητούνολοένακαι περισσότερα».
Α. Παπαρήγα: «Διέξοδος ηέξοδος από την ΕΕ»
Η μόνη διέξοδος από την κρίσηείναι να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του για την ανατροπή τουκαπιταλιστικού συστήματος, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στουςδημοσιογράφους μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό. «H αντίθεσήμας είναιμε όσους στηρίζουν το καπιταλιστικό σύστημα» δήλωσε.
Επανέλαβε ότι τάσσεται υπέρ τηςεξόδου της χώρας από την ΕΕ και της μονόπλευρης διαγραφής του χρέουςενώσε ερώτηση για τοαν ζήτησε εκλογές, ηίδια ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές είναι επιμέρους θέμα και ότι το βασικόείναι νασυνεχιστεί η πάλη κατά του συστήματος.
Α. Τσίπρας: «Η λαϊκή οργή έχειγίνει ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω»
Είκοσι λεπτά κράτησε η συνάντησημε τον Αλέξη Τσίπρα. Βγαίνοντας ο κ.Τσίπρας είπε ότι ζήτησε από τονπρωθυπουργόνα αποσύρει το νομοσχέδιο, να παραιτηθεί και να προσφύγει στην λαϊκήετυμηγορία.
Πρόσθεσε ότι είναι προσβλητικόγια την δημοκρατία και τους θεσμούς να συναντάται πρώτα με τουςεκπροσώπους τηςδιαπλοκής, τους καναλάρχες και μετά να ενημερώνει τους πολιτικούςαρχηγούς.
Μικρές πολιτικές ηγεσίες, μεμεγάλους κομματικούς εγωισμούς
Η πρόεδρος του κινήματοςΔημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθηδήλωση: «Τηνώρα που η χώρα βρίσκεται μπροστά στις μεγαλύτερες και δυσκολότερεςαποφάσειςστην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα που θα καθοριστεί το μέλλον της χώρας,κατά πάσαπιθανότητα ερήμην μας, είναι αδιανόητο οι πολιτικές ηγεσίες ναφαίνονται τόσομικρές και με τόσο μεγάλους κομματικούς εγωισμούς. Η χώρα αυτή τηστιγμήχρειάζεται συνεργασία, χρειάζεται συσπείρωση, χρειάζεται συνευθύνη. Δενυπάρχεικανείς άμοιρος ευθυνών μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Τουλάχιστον τηνύστατηστιγμή, πρέπει να αντιληφθούμε ποιο είναι το χρέος μας απέναντι στηνελληνικήκοινωνία, απέναντι στη νέα γενιά.
Να ξεχάσουμε το κομματικόσυμφέρον και να ενώσουμε δυνάμεις. Λυπούμαι πάρα πολύ διότι, δυστυχώς,είναισαφές ότι το πολιτικό σύστημα δεν διδάχθηκε τίποτα από την κρίση».