Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Οι νικητές και οι ηττημένοι της δεύτερης Κυριακής

Οι νικητές και οι ηττημένοι της δεύτερης Κυριακής

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Με μια άνετη διαφορά των 5, 5ποσοστιαίων μονάδων εκλέγεται περιφερειάρχης ΑΜΘ ο Άρης Γιαννακίδης μετοσυνδυασμό «Κοινωνική Συμμαχία» που καταλαμβάνει σε επίπεδο περιφέρειας31συνολικά έδρες εκ των οποίων 6 στο νομό Ξάνθης. «Για μεγάλη καιαδιαμφισβήτητηνίκη» κάνει λόγο στη δήλωσή του ο κ. Άρης Γιαννακίδης, και θέτει ωςπρόταγματην σύνθεση και τη συμμετοχή όλων ενώ παράλληλα ευχαριστεί όλους τουςπολίτεςτης περιφέρειας.
Τις ευχαριστίες του απευθύνει καιο κ. Γιώργος Παυλίδης που ήταν ο ηττημένος του δεύτερου γύρου τωνεκλογών με τοσυνδυασμό «Περιφερειακή Αναγέννηση» να καταλαμβάνει ως μείζονααντιπολίτευση 16έδρες. Παράλληλα όμως κάνει λόγο για «μπρεζνιεφικού» τύπου εκλογικάαποτελέσματα υπέρ του αντιπάλου μας στις μειονοτικές περιοχές, πουχρήζουνδιερευνήσεως» και επιφυλάσσεται να επανέλθει στον κατάλληλο χρόνο γιατο θέμα.Στις αιτιάσεις του κ. Παυλίδη απαντά ο κ. Καραλίδης με δήλωσή του.Συγκεκριμέναεπισημαίνει: « Ακόμη και τώρα προσπαθούν να βρουν εξιλαστήρια θύματαχωρίς ν’αναλαμβάνουν την προσωπική τους ευθύνη. Στην πρόθεσή μας ήταν ναφιλοξενήσουμεκαι δηλώσει του αντιπεριφεριάρχη κ. Κώστα Ζαγναφέρη αλλά δεν στάθηκεδυνατή ηεπικοινωνία μας.
 
Μήνυμα του εκλεγμένουΠεριφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη για τη ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ
«Το αποτέλεσμα των εκλογών σηματοδοτεί μία μεγάληκαι αδιαμφισβήτητη νίκη. Μία νίκη όλων των πολιτών της ΑνατολικήςΜακεδονίαςΘράκης. Σήμερα η Περιφέρεια γυρίζει σελίδα. Οι πολίτες της γράφουν τηνδικήτους ιστορία. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους μέσα από την καρδιά μου.Θέλω νασφίξω το χέρι όλων εκείνων που πίστεψαν στην ανάγκη διαμόρφωσης μίαςενιαίαςπεριφερειακής συνείδησης ως μόνου δρόμου για το μέλλον.
Η επόμενη μέρα είναι επιβεβλημένονα μας βρει όλους μαζί συμμέτοχους στην νέα αναπτυξιακή προοπτική στηνοποίαόλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως καταγωγής, τόπου κατοικίας, θρησκευτικήςπεποίθησηςκαι κομματικής τοποθέτησης θα έχουν την ίδια θέση.
Πρόταγμα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣη σύνθεση και η συμμετοχή όλων. Καλώ όλους τους πολίτες να γίνουνσυμμέτοχοιαυτής της νέας πρόκλησης . Η εποχή είναι δύσκολη και οι καιροί «ου μενετοί».
Ευχαριστώ τέλος τους υποψηφίουςαντιπεριφερειάρχες και όλους τους υποψηφίους συμβούλους που έδωσαν ένανδύσκολοκαι πολλές φορές αντίξοο αγώνα. Το ταξίδι είναι δύσκολο και απαιτείθυσίες. Είμαιβέβαιος όμως ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς.Είναι τοχρέος απέναντι στα παιδιά μας».
 
Δήλωση Γιώργου Παυλίδη
«Ευχαριστώ θερμά όλους τουςπολίτες της Περιφέρειας που μας υποστήριξαν και μας τίμησαν  με την ψήφο τους.Ευχαριστώ τους υποψήφιουςαντιπεριφερειάρχες, τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, τουςσυνεργάτες,τους καλούς φίλους και συμμαχητές για τον μεγάλο και καλό αγώνα πουκάναμε, υπόαντίξοες συνθήκες.
Ευχαριστώ τη Νέα Δημοκρατία καιτον Αντώνη Σαμαρά για τη στήριξη του συνδυασμού μας. Ξεκινήσαμε τρειςμήνεςπριν με αφετηρία μείον δεκαπέντε τοις εκατό και φθάσαμε να μετατρέψουμετηνεκλογική μάχη σε ισοδύναμη αναμέτρηση (ντέρμπυ), έχοντας απέναντι μαςέναολόκληρο κυβερνητικό σύστημα και μηχανισμούς. Το αποτέλεσμαδιαμορφώθηκε από τα«μπρεζνιεφικού» τύπου εκλογικά αποτελέσματα υπέρ του αντιπάλου μας στιςμειονοτικές περιοχές, που χρήζουν διερευνήσεως. Θα αναφερθώ σταδιαμεσολαβήσαντα προς τούτο γεγονότα στον κατάλληλο χρόνο. Συγχαίρωτουςαντιπάλους για το αποτέλεσμα. Εμείς συνεχίζουμε ως ομάδα νίκηςπροασπίζοντας  σταθεράτα συμφέροντα τηςΠεριφέρειας και της Πατρίδας μας χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.»
 
Δήλωση αντιπεριφεριάρχη ΞάνθηςΦώτη Καραλίδη
«Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μιαπερίτρανη και καθαρή νίκη για το συνδυασμό μας. Ενστερνιζόμαστε τηνευθύνη πουμας έδωσε ο λαός της περιφέρειας  καιξεκινάμε δουλειά. Η εκλογική διαδικασία της 7ηςΝοεμβρίου ήταν μίαδιαμαρτυρία και μεις γίναμε ο μεταφορέα αυτής της δυσαρέσκειας. Όμως ολαός τηδεύτερη Κυριακή εκφράστηκε  μεσεβασμόστα αυτοδιοικητικά πρόσωπα και την αυτοδιοίκηση ώστε να επιλέξει τουςανθρώπουςγια τη διοίκηση της αιρετής περιφέρειας του.
Το εκλογικό αποτέλεσμα της Ξάνθηςέχει ένα διπλό μήνυμα: Πρώτο προς τη δική μας προσπάθεια και ευθύνη πουμαςδιακατέχει μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και δεύτερον προς την απερχόμενηνομαρχιακή διοίκηση η οποία χειρίζεται δυστυχώς ακόμη και την ώρα τηςήττας τηςμε μετάθεση των ευθυνών σε άλλες παραμέτρους για το εκλογικό αποτέλεσμαΕίναιίδιο φαίνεται ότι πάντα πιστεύουν ότι έχουν δίκιο χωρίς να μπορούν νααναλογιστούν τις συμπεριφορές τους, τις ευθύνες τους απέναντι σ’ αυτότον τόποπου τον κατέστησαν μέσα στο ΕΣΠΑ ουραγό των εξελίξεων. Ακόμη και τώραπροσπαθούννα βρουν εξιλαστήρια θύματα χωρίς ν’ αναλαμβάνουν την προσωπική τουςευθύνη.Αυτό νομίζω χαρακτηρίζει πρόσωπα και αντιλήψεις. Εμείς ευχόμαστε στουςίδιουςαν μη τι άλλο να μην περάσουμε ποτέ σε μας τέτοιες αντιλήψεις καιδεσμευόμαστεότι η θέση μας θα είναι κοντά στον κόσμο, η πόρτα μας πάντα ανοιχτή καιτοόποιο μας βήμα θα είναι μέσα από διαβούλευση, συζήτηση και συμμετοχικήπαρουσίαόλων των φορέων. Νομίζω ότι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι μιαάλληνοοτροπία, έναν άλλο τρόπος σκέψης, έναν άλλο τρόπο διοίκησης για ταπράγματατης Ξάνθης. Αυτή είναι η επιθυμία μας και ο διακαής μας πόθος. Νομίζωότι είναιστο χέρι μας να τον πετύχουμε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με στόχο το «μπλοκάρισμα» στην ανεργία

Τάξη στον τομέα της εργασίας σε μια εποχή αυξανόμενης ανεργίας επιχειρεί να βάλει το υπουρ…